Instant update

March 14, 2013

Ovaj blog sam zamislila kao neku vrstu online beleški, a kako dugo nisam pisala post ''za moju dušu'' (kako ih ja zovem), reših da napravim retrospektivu instagram fotografija koje mu dođu kao neka cyber photo zabeleška. Jedna slika - hiljadu reči. 

Na instagramu ne mogu da se sakrijem od ljudi, tako da je on postao samo produžetak bloga i fb stranice, slurporama&cutensils u malom, dnevni update, delić dana, itd. Možete me naći pod imenom: mali_iv. I nemojte se žaliti ako vas budem zatrpavala Njanjinim fotkama i cutensilsima, jer sami ste tražili. :) 

Umesto doručka - ceđeni sok od pomorandže i mandarina. Može i med sa cimetom kao dodatak. Njami! 
Nemam običaj da sama sebe fotografišem, niti volim da me drugi fotografišu. Ne znam šta mi bi tog dana, mora da mi se mnogo dopalo kako mi je ispala kosa nakon farbanja.
Leca - Pereca, napunila 14 godina. Za japanske Akite, ovo je vrlooo duboka starost. Za njene godine i dalje se drži i ljudi se i dalje okreću za njom na ulici. Malo smo rundavi jer smo masirali stare kosti, a i sezona linjanja je.
Ima dana kada se kreatino od Njanjovića mazi. Naravno, to mora da se uslika i usput polomi pola udova dok se dođe do telefona - jer mi niko nikada ne bi poverovao.
Takođe, Njanjović ima novo omiljeno mesto! To je Matijin deo radnog stola, tik do zvučnika, da može da osmatra ptice kroz prozor, jer mu je peć i dalje vruća za šapice, pa ne može odatle da ih posmatra.
Kilober. Bolesna sam svakih mesec dana i pijem više lekova nego moja baka. Zima nije moje godišnje doba. Sva sreća, pa imam najbolje drugarice na svetu koje me snabdevaju najlepšim šoljama i čajnicima. Onda je sve lakše.
Proleće. Dan žena, ženstvenost, nakit, srca, nežne boje i sunce. Cveće, dok ga Njanja ne opazi.
Pošta od Ive, o kojoj ću pisati detaljnije. Ali moja sreća tog dana! I poslala mi je minđuve i homemade washi tape, hjoj, rozLe!
Još jedan momenat koji je morao da se zabeleži po svaku cenu! Njanja u svojoj korpi u koju nije ušao više od godinu dana! Najmekanije šapice.
Vreme je bljak. Pvo taj sneg koji je bljuzgav i fuj, pa onda kiša koja je grad, pa malo 20 stepeni da nas zagolica i onda opet kiša i sneg. Nije fer. Šuuu zimo, šu! Jedino su vožnje po kiši lepe, u našem toplom i muzikalnom Clingiju. 
Zaljubljena u nove šolje iz Matilde. Mnogooo, mnogo lepe. Dok svako pijucka svoj omiljeni napitak, tu je i Njanja da se druži sa nama.
I ove sezone volim pastelno. Tirkizna je moja boja od malih nogu, videćemo da li će joj coral preuzeti tron. Mint vs. Coral.
Da, to smo mi. Zapravo, ovo levo su Njanja i M, ovo desno smo mali M i ja. Model nas smo dobili za neki od rođendana, od divnog drugara Jana. To dok sam imala dugu, crnu kosu.
Raj. I washi će dobiti poseban post, ali samo da vam sad dam da gvirnete i vidite šta sam sve dobila i nabavila. 
Zabeleške na sve strane i gospodin koji uživa u jutarnjem suncu. Došao tako jedno jutro da me budi, nije uspeo, pa se nalaktio na prekrivač i džmurio. 
Ni kiša nam ne može ništa. Vikend, jutarnja šetnja, blještave boje i naočari da nas niko ne vidi.
I opet u kuhinji. Tri dana kod mame i tate, hajde da im spremam moju čuvenu zucchini pizzu. 
Spremanje moje stare sobe, pospremanje letnje odeće i priprema za krečenje, kako bi se buraz' uselio u nju. U'vatila me nostalgija, pa sam išla i fotkala murale koje sam slikala po zidovima sobe. Još malo, pa nestalo. I jagodice - bobice, mamin tretman je najbolji.  

Svideće vam se i ovo

32 komentara

  1. Joj, jedva cekam post o washi-ju! :)

    ReplyDelete
  2. E kako lep post. Volim ove autorske:)
    Pored onih najvažnijih fotki gore sa minđuvama i sve ostale su divne! Lepe su ti stvarčice:)
    I mogu da kažem da si ti jedan washi manijak. Eto:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesam, priznajem! Našto mi lepo tako! :D Hehe, pa zna se koja je najbitnija!

      Delete
  3. Ej vaš Njanja sličan kao naš Žuti. Malo je elegantniji od našeg Žutaća al to je taj rad:)
    Divne su ti minđe, i sve one šolje i zajebancijice koje ove sumorne dane čine mnooogo boljim!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, i tvoje su minđe divne! ;)

      Delete
  4. Sitnice zivot znace, i dane u lepse ozrace <3

    ReplyDelete
  5. samo zatrpavaj, mi vooooliiimooo :)

    ReplyDelete
  6. Dobro smo ispali njanjović i ja... ovo ostalo ne moram ni da komentarišem. :P

    ReplyDelete
  7. Divno, zapraticu te sigurno :D
    p.s. Imamo isti bedz :)

    ReplyDelete
  8. slatke su ti sve fotkice i taman sam htjela propisno ishvaliti one divne šarene šalice kada mi pogled pade na post o Matilda so chic dućanu. Mislim kako čujem da me Beograd zove... i veselim se posjeti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, baš mi je drago! Tamo je kao u zemlji čuda! :)

      Delete
  9. Najbolji instagram post ikad...taman vidim nesto posebno, kad ono-sledeca slika joos bolja! :D

    ReplyDelete
  10. Uživam u slikama tvog sveta, ali šta da ti kažem, pored svega ipak najviše obožavam (iako je važno reći da nikako nisam cat person) Njanju!!!!

    ReplyDelete
  11. random_cat te pomno prati ^.^

    ReplyDelete
  12. Juh koliko washija! Bas su svi lepuskasti!! A za tvoju ex-sobu,sad mi je zao sto nisam videla uzivo zidove! Ali hej! Sto tako nesto ne uradis u stanu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razmišljala sam, ali nemam mesta na zidovima. Šta da ti kažem kada mi se iza one komode kriju urolani posteri sa koncerata koji nemaju gde da se okače baš zbog manjka prostora. :/

      Delete
  13. Super, super blogic - mala doza optimizma. * bonus prelepi zuti macor :)

    Pratim
    xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, hvala puno! I Njanja maše! :)

      Delete