Prolećna razmena {poslato}

May 28, 2013

Pisala sam o tome kolika je sreća otvoriti poštansko sanduče i pronaći kovertu koju vam je poslao neko s drugog kraja zemlje ili kontinenta.. Isto tako, sreća je i dočekati poštara na vratima sa malo većim paketom koji nije mogao da stane u sanduče. Trenutak otpakivanja, uzbuđenja, mirisanja malih koverti unutar većih je neprocenjiv! Posebno, ako još uz taj paket dobijete i posvetu, odnosno papirić na kome su ispisana slova, rečenice, pozdravi i objašnjenja od tog nekog dalekog drugara, sve upućeno vama, pa još i sa smajlijem. Ali.. možda još lepši momenat jeste onaj kada vi pakujete srećnu kovertu i sve što napravite, nacrtate ili napišete - posvetite osobi koja s ushićenjem, kilometrima dalje, očekuje vašu pošiljku.

Ovom prilikom vam predstavljam pakete koje sam ja pakovala i slala drugarima iz razmene, ali i meni dragim ljudima koje sam želela da usrećim, pa, eto samo onako. :)

Ova prva srećna koverta je išla jednoj Sanji u Beogradu. Upotrebila sam dosta crvenih detalja, jer je to Sanjina omiljena boja i birala sam pretežno crne čajeve, jer baš te voli. Mnogo mi se dopalo kako je ispala koverta sa papirnom čipkom. Naravno, washi nismo zaboravili, a tu su i novi momenti sa poštanskim koncem i dugmićima. 

Dobro sam se bila pripremila tog meseca, pa sam uradila transparentne nalepnice sa logoom i nazivom za čitavu ovu igru koji sam osmislila: hot {tea} mail. Čak sam razmišljala da ovaj tag ''srećna koverta'' preimenujem u hot tea mail i tako u budućnosti označavam postove poput ovog. To mu dođe kao neki moj mini brend. 




I naredna pošiljka je išla jednoj beograđanki, Anđeli. Njena omiljena boja je crna, pa sam se trudila da se suzdržim sa tufnama, šarenišom, srcima.. Uh, pa ne zadugo. :) Na pola sam stala i rešila da ipak napravim i bele paketiće za čajeve. Kako se kolekcija washi traka i selotejpa sa šarom uvećala, tako sam i ja više eksperimentisala sa pakovanjem. Rezultat je i više nego očigledan, zar ne? 





Eh sada.. U jučerašnjem postu sam pominjala kako sam dobila paket čajeva + cutensilsa od Ive. Naravno, želela sam da joj se odužim i to ne da bismo bile kvit, već da bih i ja nju usrećila - jer znam da se kovertama i čajevima raduje kao malo dete. Oni koji znaju Ivu, upoznati su sa njenom opsesijom minimalizmom i belom. Iz tog razloga, odabrala sam samo četiri patterna za pakovanje, napravila sam isključivo bele kesice i upotrebila sam dosta pak papira. 

Između ostalog, kako sakuplja i limene kutije, poslala sam joj i dve male, cakane. Jedna krem boje sa ružicama za čuvanje sitnih perli, dok vešto pravi nakit i jedna, DIY verzija. Pljosnatu kutiju koju sam sačuvala od nekih Café Crème cigarillosa (ja.sam.zakleti.nepušač!), ofarbala sam belom farbom u spreju, sačekala da se dobro osuši i na kraju prelepila kombinacijom washi trake i selotejpa. Dodala sam nalepnicu sa logoom i voilà! Uputstvo za ovu kutiju je: ''kada ideš na produženi vikend, u nju spakuj kesice čajeva koje želiš poneti'', iliti The Tea Pocket. 



Kao poslednji deo razmene ovog meseca, ostala su mi dva posebna paketa čajeva za Ivanu (Zzova) i Mariju (Bubullinu). Ovaj put smo ignorisale fine tete na šalteru pošte, pa smo rešile da se sretnemo u Blaznavcu, kod Ive na promociji nakita. Marija nije mogla da dođe jer je bila vredna, te je spremala diplomski, ali Ivana se pojavila i sa osmehom preuzela čajni paketić! 

Odabrala sam im posebne uzorke, meni najdražih čajeva. Takođe, dobile su i po specijalnu tacnu za odlaganje kesica čaja nakon potapanja, roze, pa još i u obliku čajnika. O njima ću pisati više, a do tada ih možete potražiti u Matilda So Chic ateljeu. 

Kesice sam sama pravila od običnog papira za akvarel. Zzova je dobila washi sa tufnama i istu takvu mini štipaljku, dok je Marija - kao ljubitelj i vlasnik mace - dobila jedan mačkoljubasti washi, kako na kesici, tako i na štipaljci. Zapravo, Marija još uvek nije dobila ovaj paket - čekamo susret - pa zato nisam želela da prikažem i izbor čajeva, kao i Matilda tacnu. Neka nešto ostane iznenađenje. :)

Radosno čekam sledeću razmenu i već se radujem novom dizajnu koji sam osmislila! A do tada, samo da vas preduhitrim: washi traku možete kupiti u online šopovima poput ebaya, ali od skoro i u preslatkoj fb radnjici Srećno dugmence, koja ih nudi po vrlo povoljnim cenama. Ja sam svoje favorite već rezervisala! * Razmeni se možete priključiti u fb grupi Dobri čajevi - razmjene i druženje.






Svideće vam se i ovo

35 komentara

  1. Opet ja!:) A sutra treba da izađe paket kod mene na blogu! Ovde mu deo fotki dođe kao teaser;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaha, al' smo se potrefile! :)

      Delete
  2. Kako je meni sve ovo slatko... <3

    ReplyDelete
  3. WHAAAAAA?
    omg omg omg
    no further comments, ostala bez teksta :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mislim, diiivno, ali malo sam u nekom ludom ushicenju i zbunjenosti sad :))
      i lupam sama sebi reply, enough said

      Delete
    2. Lalala, morala sam makar nešto da otkrijem! Poslala bih ti još nakon promocije, ali mi bilo žao da se kesica gužva.. :/

      Delete
  4. Preslatki su paketici!Uzivala sam u postu od pocetka do kraja a sada idem de razgledam washi lepotice:)

    ReplyDelete
  5. Kako si pazljiva, blago onom ko od tebe dobije paketic :)

    ReplyDelete
  6. Učestali postovi. Me likes it! :) <3

    ReplyDelete
  7. ja bih se onesvestila da mi ovo stigne :)

    ReplyDelete
  8. Aaaaaaaaaaaaaaaa, koliko je sladak novi post! E, zato si ti special, zbog ovakvih momenata. ♥

    Oću da u Srećnom dugmencetu preko veze dobijem mint washi sa srcima. :D Evo ti jedno mint ♥ :) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, već sam rezervisala jedan srcomint! :*

      Delete
  9. Kako divno! Ne volim nesto cajeve, ali kada vidim kako se lepo razmenjujete, pozelim i ja da se ukljucim u tu vasu grupu. I posle duze vremena, osetim srecu usled pristigle posiljke - preko zive poste, a ne mailom! Posebno mi se svidjaju one dve kutije. Palo mi na pamet da bi to moglo i od onih poklon-kutija od ulozaka da se napravi. Ionako ih imam viska :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa, a ja sam baš jednu, prvu, dobila juče od drugarice! Smišljam šta ću s njom, hihi.. I da, i ti lepe paketiće pakuješ, sve sam videla! :*

      Delete
  10. Mali, mogli bi mi od ovoga neki $ da pravimo, a? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. All I wanna do is
      And a, and take your money

      :)

      Delete
  11. lalalala...mmmhmmm <3

    ReplyDelete
  12. AnonymousMay 29, 2013

    Awwwwwwwww:)Istopila sam se... Da si blize pa da mi pravis kesice za djeciji rodjendan.. Pametno M. zbori trebate pokrenuti biznis :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaha, pa eto.. Uvek možemo da se igramo razmene čajeva, te kilometri nisu bitni! ;)

      Delete
  13. Predivno! Tako ti zavidim na kreativnosti! ;)

    ReplyDelete
  14. Divno kao i uvijek. ;)

    BTW jesi ti onu limenu kutijicu sa Mickey i Minnie s aprve slike pretvorila u bijelu sa ružama? :O
    Why? :'(

    Ne kažem da nije lijepa, no što su ti Mickey i Minnie skrivili? Ha? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naravno da nisam. Piše da je samo druga diy. ;)

      Delete
    2. Ufff, već sam se bila uplašila. :)

      Delete
  15. AnonymousMay 29, 2013

    Sekice bas je inspirativno! :)

    ReplyDelete
  16. Kako si ti sve to slatko...Kutija s lepljivim trakama a i same trakice su bombone!!;)

    ReplyDelete