Prolećna razmena {primljeno}

May 27, 2013

To što nisam pisala više od mesec dana o čajnoj razmeni, ne znači da nisam učestvovala u njoj. :) Zapravo, nisam učestvovala u onim oficijelnim, ali onako, kradomice u privatnim - jesam, jesam. Pripremila sam dva posta: u ovom je zbir onoga što su mi drugari slali, a za koji dan ide post o pošiljkama koje sam ja slala njima. 

Iva i ja smo rešile da Bubullinu navučemo na ritual čaja. Dogovor je bio da joj pošaljemo po paketić odabranih uzoraka za koje mi smatramo da su odlični za početnike. Naravno, Iva kakva je duša, morala je i meni da pošalje isti takav paketić sa čajevima, ali + minđuve + homemade nežno rozle washi tape + pisamce + ivadidit. detalje poput vizit karte (na kojoj je info kucan na praaavoj pisaćoj mašini!), pa pečat u gipsu, pa malo poštanskog konca, ma ih! Čajeve koje sam dobila u paketiću, odmah sam smestila u novu limenu kutiju, ali avaj, o tome drugi put, u skladu sa cutensilsima.


U regularnoj razmeni, družila sam se sa Danielom iz Čakoveca (ili Čakovca, ne znam kako bih rekla, ispravite me! - nadam se da se Daniel neće uvrediti, jer ja se uvek smejem kada neko kaže da je bio u Užicama i obavezno ga ispravim). Dobila sam divaaan uzorak Podravke - čaja od šljive i moram priznati da sam se baš obradovala jer kod nas nema šljive u tom obliku. A znam koliko dobro miriše! Takođe, konačno sam imala priliku da probam i čuveni Pickwick. O ruži i lavandi biće post sa sve opisom degustacije u finim, cvetnim šoljama. 


Negde u to vreme, javila mi se lepša polovina tima Zen Majstor, sa već upakovanim paketićem čajeva iz Small Tree prodavnice. Dopala sam im se, žele da mi pošalju neke uzorke. Pa kako da se ne radujem? Zen Majstor, ljudiii! :) Odavno bih ja naručila i zen baštu, ali kako je Njanja glavni u kući, od te bašte ne bi ostalo ni Z (od zen), jer, khm, svi znamo šta mačke pomisle kada vide pesak.. Ja moram priznati da sam sve ove čajeve popila za manje od nedelju dana, jer nisam mogla da se suzdržim! Zaljubila sam se u Burbon Vanilu, i to ste mogli videti ovde. Posvećeno sam zapisala sve detalje sa kesica i sada čekam platu kako bih otišla do Small Treea u Ušću i rasplakala novčanik.


Znala sam da ću kad-tad ''dobiti'' Mariju u razmeni. I baš sam se bila obradovala, jer se nas dve poznajemo nevezano za čajeve. Ona je osoba na koju ne možete da ostanete ravnodušni, a isti dojam ostavljaju i njeni čajni paketići. Zapravo, sve što Marija uradi, jeste kreativno i ostavlja bez daha. Sećam se, prva razmena čajeva ikada, desila se kod nje na rođendanskoj žurci, gde sam ja njoj odnela Twinings Vintage Darjeeling, a ona je meni poklonila punu šaku kesica za čija sam imena tek tada čula. Ona je pila Yogi, još onomad pre dve godine, dok ga je Srbija samo sanjala. 

I da se vratimo na razmenu.. Pošto smo komšinice, odlučile smo da ovaj put preskočimo slanje poštom i da sa nađemo u Božidarcu na Consecration svirci, taman beše neki okup ekipe. To veče sam dobila ovaj magični zamotuljak. I sutradan, kada sam jutrom otvorila oči, znate šta sam prvo uradila.. Otpakivanje! Sve je pažljivo pravljeno, do detalja! Čak i crne kesice u koje je umotavala čajeve, sama ih je farbala. A da ne pominjem nalepnice sa nazivima, kao i možda omiljenu teglicu, farbanu, pa uvijanu u kanap, pa sa crtanom ilustracijom i pisanim natpisom.. Ne znam, nemam reči. Eno je, stoji na čajnoj polici, u prvom redu, sva ponosna. Čuva čaj od uve u sebi. 





Još jedna pošiljka od Zzove (Žove)! O prvoj ste mogli da čitate ovde. Stiže ona, tako samo iznenada, k'o iz neba - pa u rebra (bravo Ivana, rekla si kako valja, ovaj put nisi obrnula). Puna boja, mirisa, detalja, srcotufna.. Pa pisamce, pa instrukcije čak plastificirane! Da mi ona nije poslala ove Fructus čajeve, ne bih ni znala da su ovoliko napredovali sa ambalažom i izborom ukusa.. Beli čaj sa aromom dinje - ma ljubav! Ova dva u rinfuzi, što su avanturiste i vole da putuju s jednog kraja planete na drugi - čuvam. Smeši im se neki ledeni čaj. 

* Možete nam se pridružiti u sledećoj razmeni u grupi ovde




Svideće vam se i ovo

27 komentara

  1. Vau, toliko čajeva, baš imaš i da biraš i da piješ zadugo (osim ako ih nisi popila već) :) BTW, malo vam zavidim na kreativnosti, teško da će se od mene šta tako lijepo 'izroditi' :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skoro sam sve popila, hihihi. :) Ti si naš šef i dužnost ti je da nas naučiš. Mi ćemo da se brinemo oko kreacija. :D

      Delete
  2. sto su slatki ovako poslagani, a kakvi su tek za srkanje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ih, ma boli glava! :) A zaista su svi slurp, slurp! ;)

      Delete
  3. post je sjajan , fotografije savrsene a tekstic koji prati sve obara sa nogu :) Ja obozavam caj i cajne rituale i sad smrckam nad slikama i u mislima prelistavam koji caj odmah da skuvam da se utesim ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali najveća sreća je u trenutku kada shvatiš da ti za čaj treba samo malo tople vode i šolja. :D Hvala ti! :*

      Delete
  4. Svi vi cajoljupci imate veliki pozdrav od moje mame. Da ja sam jedno od one dece sto caj piju samo kad moraju, a sad kad vidim ove kesice i razne ukuse, pa soljice pozelim da nisam rekla bljak na caj od borovnice koji je kupio moj Brother pre neki dan. (back on point!) Moja mama vas pozdravlja jer ste uspeli da me ubedite u ono sto ona nije vec recimo 13 godina! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahaha, u ime naše grupe, šaljemo veeeelikiiii pozdrav tvojoj mami! :) Hajde, hajde, ne znaš koliko je uživanja u jednoj random šoljici čaja. :)

      Delete
  5. AnonymousMay 27, 2013

    Ljubav! <3

    ReplyDelete
  6. za početak jedno <3 da ti dam...samo zato što se lepo raduješ baš...
    onda...mnogo volim što ti se dopala dinja jer je upravo to što si rekla - ljubav. I zaista su je stari Grci smatrali simbolom ljubavi i bila je dar na venčanju...tako kaže Zabavnik ;)

    takođe, priznajem da si me zašaškoljila pozivanjem u čajnu grupicu i jedva čekam jun..jer sam rešila da učestvujem u razmeni! :)

    i da...smišljam već danima kako da ti najslađe prenesem utiske o čarobnom paketiću koji sam nedavno dobila...sa tufnama i srcotufnama...mislim da sam smislila...i nadam se da će ti se svideti...mada, istina, zahtevaće malo tvog strpljenja!

    puno ljupcogrlja, štraftasto i tufnasto....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeeeeeej! Jedva čekam jun! :) Da i druge obraduješ svojim divnim paketićima! :D I dosta više, istopiću se! :)

      Delete
  7. ma JAO!
    ja sam najgora od sve dece jer još nisam složila svoj izveštaj za Ivu :(, dobrim delom jer nemam čime da uzvratim još uvek...
    ali zato zapisi o svakom čaju uredno čekaju da budu lepše prepisani i spakovani, kada budem imala sa čim da ih uparim :)

    volim volim volim sve ovde, fotke i sadržaj na njima... dumreš od lepotu ♥

    ReplyDelete
  8. Navućićeš i nas,neljubitelje čaja,na čaj...sad sam išla da probutam po nekim limenim kutijama...hmmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, tako treba! Neka menta i kamilica - za lepše snove! :)

      Delete
  9. E ako od sutra ne pocnem da pijem cajeve i da pocnem da pravim kojekakve stvarcice nista nisam uradila. Kad god gledam tvoje slike dobijem inspiraciju da stvorim nesto lepo...ali kad se prihvatim alata...recimo da sam srecna ako ne zavrsim zalepljena ili prikucana za namestaj. LOL
    Sve je divno...ali ovoj devojci za teglu (crnu) i kesice...svaka cast.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Maki je car! :) Inače, sve je stvar u vežbi.. kada nešto voliš, onda je strah od toga manji i sve ide kao po loju. ;)

      Delete
  10. Ee, a vidiš, nisam još probala tu dinju, ali sam zato slistila one u rinfuzi!:)
    A ja sam postala jedna mirođija, koliko vidim- ima me u svakom tvom postu:)
    :*

    ReplyDelete
  11. AnonymousMay 29, 2013

    Da li je za učestvovanje u tim razmenama potrebno samo se priključiti grupi i čekati na listu ili se na još neki način prijaviti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nene.. Potrebno je samo priključiti se u grupu. Možete sačekati i nekoliko meseci ako želite da učestvujete, a do tad uživati u našim recenzijama, iskustvima, tea posterima i sl. Mi volimo da kažemo da je kod nas u grupi - druženje najbitnije. ;)

      Delete
  12. AnonymousJune 12, 2013

    Vauuu kakve lepe razmeneee :) A jel to saljete samo neke raritete ili i neke obicne kupovne koji su vam se svideli pa delite? Posto su se neki tako lepo potrudili da srede, a ja npr to nemam ali bih se potrudila na neki drugi nacin.
    Ako se prijavim u grupu, odma se u sledecem krugu stavljam na listu ili ima neka prijava?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravo i hvala! :) Šaljemo sve. Pod tim podrazumevamo najzanimljivije čajeve koje imamo na polici u tom trenutku. Nekome to može biti Fructus, dok drugome može biti Matcha koju je dobio iz Šangaja. Ako odeš na tag srećna koverta - http://maliiv.blogspot.com/search/label/sre%C4%87na%20koverta možeš pročitati sve utiske i pravila iz razmene. Hvala na čitanju! Nadamo se da ćeš se pridružiti grupi. P.S. Jedna razmena je trenutno u toku, sledeća je za mesec dana. U grupi nije samo reč o razmeni, već i o druženju, utiscima, pitanjima i sl. Pozdrav!

      Delete