Praznično upakivanje

December 13, 2013

Još od prošle godine imam želju da se malo poigram pakovanjem, trakama i kutijama. Za sve postove na mom blogu, a posebno inspiracije koje radim sa Novim Dirižablom – potrebno je mnogo vremena. Kada kažem mnogo, mislim na vreme mereno u danima, a ponekad i nedeljama. Zbog toga sam toliko odugovlačila sa ovim postom, pa sam na kraju rešila da ga uglavim u dane prepune obaveza kako znam i umem. 

Sva praznična dekoracija je već bila na setu, jer smo neko vreme pre toga radili na onoj magiji iz prošlog posta. Ono što je nedostajalo za ovo snimanje, jesu bili samo pokloni. To ''samo'' mi je oduzelo dosta vremena, jer sam morala da osmislim kompletnu ideju, da odem u nabavku ukrasnih papira koji bi se slagali sa onima koje sam već neko vreme čuvala za ovo upakivanje. Onda je bilo potrebno naći sve trake i konce koje sam negde sakrila od same sebe. Na kraju, morala sam da odvojim vreme za seckanje, lepljenje i umotavanje kutija, tamo negde između jednog i drugog posla. 

Uglavnom, ideje su se razletele – ne možete ni da zamislite do kojih sve razmera. Međutim, odlučila sam da nešto sačuvam i za ostale praznike, kao i za seriju postova sledeće godine, tako da sam se ovaj put odlučila na jednostavan dizajn, četiri boje (da izguram ideju i temu do kraja) i pet vrsta ukrasnih papira. 


Dobra organizacija i razrađena ideja su dve krucijalne fore. Ja sam imala malo više od dva sata da upakujem ove poklone, a sem ideje, nisam ništa drugo imala pripremljeno. OK, materijal jesam nabavila ranije, ali samo seckanje odgovarajuće dimenzije papira jeste prilično potrajalo, posebno jer je moj asistent Njanja bio očaran velikom i čistom površinom papira, pa je imao potrebu da ih sve ispečatira svojim peskiranim šapama. 

Kada sam svih ovih osam kutija uvila u odgovarajuće ukrasne papire, prešla sam na dekoraciju. Još pre nekoliko godina rešila sam se straha od uklapanja različitih šara, pa sam se ovde izigrala uklapajući tufne i pruge. Kombinujući elemente različitih boja, ali u opsegu one četiri + srebrna – dobila sam jednu šarenu, ali uniformisanu gomilicu. 

Iskoristila sam ukrasne papire i kao bazu za mašne, a papirne čipke kao dekoraciju uz mašne. Pak papir je upotrebljen kao baza za crtanje, pa sam belim markerom nacrtala pahulje, čipku i tufne. Drvene ukrase za jelku sam prikačila na trake i mašne i time dobila poseban novogodišnji detalj na paketićima. 

Da se ne bih ponavljala, sve ostale ideje koje sam sakupljala i o kojim sam razmišljala i ove godine, možete pogledati u prošlogodišnjem postu u kome nisam bežala od detaljisanja. :) A sada, skrol do dole, taman na najavu jedne radionice poklona u kojoj učestvujem!  


I post ne bi bio post o prazničnom upakivanju da nema ova dva klišea na fotografijama ispod, ali šta ćemo, morale smo. Imale smo džemper, šal, rukavice i kapu, a pokloni su već bili na gomili. 


Dakle, kao što vidite na posteru ispod, Milena i ja održavamo dve radionice poklona * Xmas edition, sutra (14.12.) i u utorak (17.12.) od 19:00 do 21:00. Cena radionice je na akciji i iznosi 1.800,00 dinara. Sve dodatne informacije/prijave, možete dobiti/poslati na e-mail adresu: info@ateljemilenecvorovic.com ili na telefon: 069 333 9327.

Sadržaj radionice u kratkim crtama:
* Novogodišnja tema
* Pakovanje ukrasnim papirima, pakom i natronom
* Detalji kao dekoracija
* Tehnika savijanja mašnica
* Dekoracija belim markerom
* Dekoracija makazama različitog sečiva 
* Pravljenje šablona i ukrasa u 2D i 3D
* Upotreba filca, vune, kanapa, peruški, itd.


Beli marker (uniPAINT, oil-base, marks on anything) možete potražiti u bilo kojim bolje opremljenim knjižarama.
Papirna čipka koja služi kao ukras na tacni za torte i kolače se može pronaći u većim marketima poput Tempa i Maksija Exclusive. 
Ukrasni papiri koje sam upotrebila u ovom postu, kupila sam u Plato knjižarama tokom ove i prošlih sezona. 
Pak papir možete kupiti u bilo kojim knjižarama.
Ukrasne trake možete kupiti u prodavnicama pozamanterije.
Washi trake i samolepljive trake od tkanine možete kupiti u Srećnom Dugmencetu
Ostale ukrase sam pažljivo sakupljala na različitim mestima tokom godina. 

Art direktor: Mali Iv
Fotografije: Dragana Đorović * Novi Dirižabl 
Medenjaci: Creative Cookies


Svideće vam se i ovo

38 komentara

  1. Divno je ...... mirise na ljubav i srecu i sneg :)

    ReplyDelete
  2. Imam pitanjce - gde se mogu nabaviti ove papirne cipke (ukoliko nije rec o onim podlogama za torte)?

    http://funstuffcafe.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. I setih se komentara o receptima :) Divni su pokloncici! :)

      Delete
    2. A sad vidim i poslednje info u postu :) Pravi sam genije, slobodno obrisi moje komentare (osim Divni su pokloncici :))

      Delete
    3. Ivana, sve piše u postu. Hvala!

      Delete
  3. Imam iste rukavice, preslatke su! :) zarazila si me lepo upakovanim poklonima

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Kristina, baš mi je drago! :)

      Delete
  4. Aaa kako je sve besprekorno urađeno, odlične ideje ali i rukavice ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, hvala Suzana! :) Rukavice su od pre dve sezone, Adidas je u pitanju, prava vuna. ;)

      Delete
  5. Predivno je sve :) I kombinacija boja narocito. Koji fotoaparat koristis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno! Ako misliš na aparat kojim su rađene ove fotografije, ne mogu da ti odgovorim na to pitanje, jer nije moja oprema, već kao što je navedeno u postu, fotografije i rasveta su by Novi Dirižabl. :)

      Delete
  6. Divno sve!:) Veoma inspirativan blog.

    ReplyDelete
  7. Divno upakovano, i prelepe fotografije. Ja obozavam da pakujem, narocito te novogodisnje poklone. A jos u prethodnom komentarisanju sam zaboravila da kazem da imam iste srcaste ukrase za jelku, kupljenje prosle godine. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno! :) I ja isto, valjda je taj praznični, ali i porodični duh tada najlepši.

      Delete
  8. Divno. I sjajne fotke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Mirjana! :)) Fotografije su divne zahvaljujući Novom Dirižablu. :D

      Delete
  9. Da ne dužim... šlogiraću se od lepote! :)))) ....praznici nam stižu.... <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha... Misliš dumreš? :P :*

      Delete
  10. Divno! Ideje su super, verujem da vam je i na radionicama zanimljivo.
    Eto, da znaš da nisam hejter za sve, samo jelke ne volim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, neeee znaaaam jaaaa! :D Maa, vidiš da ni ja ne volim jelke. Samo one sa busenom što se ne ''linjaju'' ili sve ostalo veštačko. :*

      Delete
  11. Fantasticno! Da sam ranije videla dosla bih na radionicu sigurno. Svska cast. Pozelim da odmah odem sve ovo da kupim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah, hvala! Inače, još uvek je otvorena prijava za radionice! ;)

      Delete
  12. Uvijek kad sam gledala Božićne filmove i savršeno upakirane poklone, uvijek sam maštala o tome da ću ih i ja tako jednog dana pakirati (znam, zvuči ko da opisujem neki životni san, al kad si mali tad su ti i takve stvari veeeliki snovi). Meni se to činilo kao neka nadnaravna vještina, neki talent koji imaju oni koji savršeno crtaju, pišu pjesme - a ja ne radim ni jedno ni drugo :D
    Tako je bilo kad sam bila mala, a sad obožavam pakirati i miješati uzorke, razmišljati o bojama i teksturama.. Najveći mi je problem što imam milijun ideja i želja, a ne znam se organizirati. Pa ajde dođi i lijepo nam napravi jednu radionicu u Zagrebu :D Jer nama toga fali, a i ja sam luda za blagdanima i uvijek me vesele ovakve radionice i postovi :))))
    I naravno, sve mi je baš: pokloni-su-toliko-lijepi-da-ih-ne-želim-razmotat! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam isto! Posebno ha HRT-u, jer su kod nas ti filmovi kretali dve nedelje kasnije. :D Hvala na pozivu, vrlo bih rado došla! Zapravo, vrlo bih rado došla u Zg, nevezano za obaveze, već da se konačno vidim sa svima vama i upoznam!!! <3 :* Hvala Anja!

      Delete
  13. Prekrasno izgleda, baš bi mi ih bilo žao razmotati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Petra! :D I znam taj osećaj.

      Delete
  14. Koja divotaaaa! I fotke su baš-baš dobre, mislim i osmišljenje i profi urađene...Tufne, štrafte i kompanija...napokon sam i ja našla tu ekipu na papirima za pakovanje! =)
    Sve pohvale, devojke!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Marija! Sa tom kombinacijom boja i šara nema greške. :)

      Delete
  15. Nikako da stignem i vode da ostavim koment.
    Znaš da volim, da sam oduševljena i tako mi nedostaje ta atmosfera u kući. Nikako da se pokupim i uredim kuću ! Moram do subote!!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, i jesi! :* I bilo je magično!

      Delete
  16. Ej pa ja sam odusevljena ovim slikicama i pokloncicima. Ovako nesto samo ti mozes. :*

    ReplyDelete
  17. Draga, nekako mi je ovaj post promakao. Znaš, ja toliko silno volim da smišljam i kupujem poklone. Jedina žalost je što savršeno izabrane poklone ne umem savršeno medeno da upakujem. Kad vidim tvoje pakete i poklone naprosto mi se učini da bih ja to tako lako...ali vraga...Volela bih da jednom dođem u taj divni atelje na divnu radionicu na tu temu...kad mi obaveze, posao, muž, pas, blabla dopuste :D
    Slike su predivne i zaista je tvoja saradnja sa Novim Dirižablom donela novi kvalitet postu. Mislim toliko je u prvom planu tvoja estetika i ideja i viđenje da se unapred radujem svakom vašem novom slikanju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, hvala draga! :* Malo razmišljam, pa mi krivo, nekako sam publici ostavila utisak da ću sa Dirižablom raditi stalne postove, a neću. Već ćemo se sastajati da radimo na tematskim snimanjima i postovima koje budem unapred planirala. Ostatak, biće ili moj Instagram ili moj Canon. :)

      Delete