Letnja Principessa

July 19, 2016


Ukoliko zanemarimo činjenicu da sam većinu svog detinjstva želela da budem detektiv, Indiana Jones, Karate Kid i žuti Power Ranger, bilo je momenata i kada sam se zanosila da sam princeza.

Znate one princeze sa dugim, bujnim kosama i haljinama sa šlepovima i svetlucavim detaljima - evo me, dižem dva prsta, ja, jaaa! Bila sam princeza uglavnom onda kada bih barbikama skratila sve kose, jer sam vežbala da budem i frizerka (pustite decu da maštaju!), ili kada bih se umorila od listanja Ikea kataloga i crtanja kuća i enterijera na tonama praznog papira koje je tetka donosila sa posla. 

Svakako da nisam prestajala da budem makar malo princeza tokom odrastanja, ali valjda nas tako i vaspitaju. Duge kose i šlepove smo zamenile mašnama i utrljavanjem karmina u obraze da dobijemo onaj fin 80's blush, kao i šepurenjem u kožnim sandalama koje smo krišom mažnjavale od mama. Ili nošenjem tašnica, maminih, tetkinih, naninih... 


U tom nekom periodu od recimo 7-10 godina, ja sam pronašla svoju prvu opsesiju/ljubav/fetiš - nazovite to kako vam volja. 

Dakle, skontala sam da sam više princeza ukoliko uz svoju odoru nosim i tašnicu. Kako sam tutnjala kroz godine i dekade, tako su se menjali i trendovi, ali i potražnja tašni i torbi koje sam nosila. 

Zaista nikada nisam bila opsednuta modom, niti sam slepo pratila trendove, ali torbe su oduvek bile THE THING koje su činile da mi oči zacakle pred izlogom nekog butika. Pokušala sam u nekoliko navrata sebi da objasnim zbog čega sam bila Carrie Bradshaw u toj tašnastoj verziji, i shvatila sam da su tašne i torbe za mene bile poseban entitet jedne zaokružene priče u kojoj je sve bilo cakum-pakum, uredno složeno i uvek pod konac. 

Nije bilo bitno ukoliko bi me mrzelo da se očešljam neko jutro ili da obučem malo izgužvanu haljinu, ali tašna je morala da bude besprekorna, kao i sve unutar nje. Tašna nije imala veličine i njen broj nije varirao sa brojem kilograma, te je ona oduvek bila onaj glavni aksesoar koji nije uvaljivao kosku kao neke od mojih omiljenih haljina koje bih pokušala da obučem nakon zime. 


Imam imala sam ogromnu kolekciju torbi koju sam u poslednjih nekoliko godina razdelila. Koliko god želela, neke nikako nisam uspevala da nosim i kombinujem, jer znate kako to ide, uvek postoje favoriti koje nosite više nego ostale.

Iako najviše posedujem tote torbe, u poslednje vreme sam počela da nosim i ručne torbe/tašne/cegere, posebno leti. 

O pom-pom maniji ne moram da vam pričam, isto kao i o tome koliko pletene tašne idu savršeno uz leto! Spojite ta dva, dodajte boje, kvalitet, ručni rad i preslatku postavu - i dobićete Principessa torbe!

Na ovaj brend kreativnog dua M&M, naišla sam preko Instagrama, naravno. Dve vredne mame, rešile su da svoju ljubav prema modi pretoče u nešto što će nositi svaka moderna princeza, što će biti lepo, ali i praktično.

Materijali kojim one barataju kroz ručni rad su pleteni rogoz, pruće, drvo, različit tekstil, vunica i konac. A pored torbi, svakim danom sve više šire lepezu svojih proizvoda, pa uz torbe možete uparivati i šešire ili kolica za kupovinu (koja su moj lični favorit, o Kaleniću kad ti dođem jedno jutro sa Principessa kolicima!).


Ono što Principessa pletene torbe razlikuje od ostale ponude ove sezone jeste svakako forma. Pljosnate su, ali dosta velike (mada možete birati i formu i veličinu), razigrane su i lagane. Ja sam boje pom-poma birala prema obući koju nosim ovog leta.

A lagala bih ako bih rekla da nisam razmišljala i o tome kako će se moja Principessa složiti uz stvarčice koje inače vukljam sa sobom svaki dan, bez kojih ne mogu ni na posao, ali ni na plažu, u šetnju i sl. 

Smatram da one rubrike/fotke ''šta je u mojoj torbi'' mogu da otkriju pojedine karakteristike žene i nekako sam ih smatrala najboljim verzijama preporuka, jer znam da žene uglavnom nose gomilu nepotrebnih stvari koje su im zaista od značaja i koje su kvalitetne, tj. nisu tu samo zbog stilizacije fotke.

Kada se samo setim šta sam sve vucarala u svojim torbama... Isprva su tu bile spakovane drvene bojice, pa otvoreni karmini (zamislite te umazane postave), pa dnevnik, walkman, onda mp3 plejer, pa pernice sa različitim markerima i tuševima, neseseri sa kompletnom šminkom, knjige, sveske, da bih se danas ustalila sa nekim osnovnim setom neophodnih stvari za svaku urbanu princezu.


Tako da moja preporuka ovog leta svakako ide Principessa torbama i aksesoarima. Na poslu nije bilo koleginice koja nije prišla mom stolu da ''samo pipne'' pom-pome jer su tako fluffy! 

Principessa brend možete pratiti na njihovoj Instagram stranici, gde im slobodno recite vaše želje u vidu boja i tekstura, ili im pišite u DM - vrlo su ekspeditivne! 

P.S. Koji su modni detalji i aksesoari vama THE THING? 


Ovaj post urađen je u saradnji sa brendom Principessa.


Svideće vam se i ovo

5 komentara

  1. Fenomenalne su im torbe, ali što mi ti budiš ljubav za ovom tirkiznom, pa to je neverovatno. :) Imamo istu četku za kosu. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Videla sam kako sam te inspirisala sa onom torbom na rođendanu! :P

      Delete
    2. Hahaha... Daaa... :*

      Delete
  2. Imam neseser crush zbog ovog posta :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obožavam taj neseser! I iznutra je tako fino pink, odličan je! :D

      Delete