Terapija bojama

February 22, 2013

Rekla bih baš isto što i Bubullina u njenom današnjem postu, hajde zimo, idi već jednom! U redu sneg i filmski maraton pod ćebetom, pa čaj jedan za drugim, šareni šalovi i rukavice, ali dosta je. Ne priznajem ovaj bljutav sneg, a kad već ne pada onaj pravi, škrgutavi i evo još malo pa mart je - prizivamo proleće iz sve snage! 

A pored hladnog vremena, tu je i ovaj grip koji nas je sve oborio u krevet. U svakom slučaju - atmosfera i raspoloženje na nivou. Zato reših da nas obradujem bojama. 



Definitivno jedna od ideja za sledeću kuhinju, jesu ove otvorene police sa različitim tapetama u unutrašnjosti. Ja trenutno imam zelene tapete na bele tufne u policama za čaj, ali planiram da se raširim i na buduću vitrinu. Lila.


A tapet na jednom zidu? I naravno rasparene stolice kao što je Monika imala u svojoj kuhinji u Friends. Ali sa mekanim jastucima za pod guzi, nećemo da žulja dok se ispija omiljeni napitak i čitaju novine ujutru. Pink.



Da mi je ovoliki plakar, to je pod jedan, a onda da mi je ovakav pokrivač, to je pod dva. I brodski pod, pa neki beli, fluffy tepih da greje bose tabane. A jutro, i prolećno sunce koje budi još u 8? Jao, jao, hajde zimo, šuuu, šuuu.. B&W polka dot.



Imam jednu vrlo udobnu fotelju na umu, koja bi bila idealna za Before&After šminkanje, a iz Radionicamaliiv bi izašla u ovako nekim bojama. I bila bi voljena, mažena i pažena. Tirkiz.


Kada! Kada sam je imala, nisam je koristila, a sada kad moram da se služim tuš kabinom, zamišljam sebe kako pravim mirišljave kupke. Morska so, pa onda latice ruže, sveća, Buddha (Bar plejlista) i mirišljavi sapun. Nije vam potreban spa centar, kada to možete i kod kuće da imate. Lime.


Terasa, balkon, veranda, bašta, vrt, kako želite, samo dajte mi sve! Da mogu da ređam saksije i saksije i da uživam u onom najčarobnijem mirisu svežine nakon popodnevnog zalivanja nežnih listova i latica. Ove godine neću kasniti i 1. marta idem u nabavku i krećem sa sadnjom! O, da! Šampanjac.



Jagode, trešnje, maline, mmm? Da li vam ide voda na usta? Meni da, jer voćne salate = ljubav. Možda se konačno nakanim da napravim neki (svoj prvi) cupcake sa kremom od jagoda. RoZle.


Limunade, limunane, domaći ice tea i voćne mešavine? Pa malo leda u obliku srca, pa jedna slamčica sa crvenim candy cane šarama, pa eto kriška limuna na obodu čaše i piknik može da počne. Ne ovako u zatvorenom, već na otvorenom, na mladoj travi, na suncu, uz reku ili jezero, kraj bicikla i prugastih espadrila. Limun žuto.


DIY projekti su več počeli, a oni koji nisu, eno ih, čekaju na spisku od četiri strane. Za početak, zimske šolje sa polarnim medama i pahuljama idu u viseći element, a cvetovi i prolećni motivi na porcelanu i keramici, spremno silaze na otvorene police. Žele da se šepure, mhm. A novi poklopci na teglicama za začine? Pričam vam kasnije. Baby blue.




Novi telefon, odnosno, nova maska za telefon i dalje čeka svoj red za Before&After tretman. Ovo su samo neke od ideja, a ja zaista ne znam za koju da se odlučim. A tu su i nove washi tape, kupljene i pravljene i zilion biliona ideja šta s njima. Dajte mi vikend od 240 sati, da mogu sve da postignem. Coral peach.



Razmene, moje voljene razmene i koverte, kesice, paketići, trake, makaze, washi, nalepnice. I svaka mi je koverta sve lepša i sve se više radujem njenom prispeću u odabrano poštansko sanduče. Svetlo siva.



I proleće iz još stotinu razloga, nemojte me pitati zašto! Moje omiljeno godišnje doba i radujem mu se kao malo dete. A ako baš insistirate, onda zbog: tankih bluza, sandala, baletanki, naočara za sunce, slamnatih šešira, broševa koji se zapravo vide, haljina, laganih džempera. Cvetna šara.



Konačno da se desi neki shopping koji nije vezan za šolje. :) Nova tašna, o, kako mi samo treba! Dovoljno velika da stanu svi moji cutensils, da može da se okači na rame, da slavi sunce i cveće, da je pomalo boho i da je moja. Nežno braon.


A kada se rešim džempera i šalova oko vrata, onda mogu da se vratim svojoj kolekciji nakita. Svih boja, materijala, dužina i veličina. Moje i samo moje. A ono što je bilo Nanino, jeste retro, vintage, priceless, šik, damski i predivno. Imala je više nakita od mame i mene zajedno, a sada je većina toga završila u mojoj kutiji sa drangulijama i nosiću ih ponosno, baš kao i ona. Nanina unuka. Sedef.




Cveće na prozoru, u saksiji, na stolu, u kuhinji, na policama, na šoljama, na nakitu, na odeći. Cveće u kosi! Hip, hip, hooray! A onda biciklo, bicikl, bajs, bajk, pa vožnja po Beogradu, pa onaj piknik od malopre. A kada se uželimo produženog vikenda, onda sedamo u kola, puštam disk koji sam specijalno ''spržila'' za tu priliku, otvaramo prozor i vozim (da, ja vozim ovaj put) u suton. Hej, zimo, hajde mrš!



Svideće vam se i ovo

34 komentara

  1. Iiiiiiiiiv, da znaš da si mi obojila današnji i prethodnih 7 sivih dana ovim tvojim postom :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeeeej! To i jeste bila ideja! Da oteramo bolesti! :)

      Delete
  2. Jao da, Monikine rasparene stolice, najlepsi detalj tog ionako preslatkog stana :)

    Predivan post, veseo i, sto je najvaznije, topao, da otera zimu :)

    ReplyDelete
  3. Kako smo udružile snage, opako! :)

    ReplyDelete
  4. Da razmutim ovaj post u malo tople vode, pa na eks? Rekla bih da će skinuti temperaturu. Kah...

    ReplyDelete
  5. Samo ti brzo ozdravi :))) A izaabrala si neke stvari kojee su mi veeelika želja - različite stolice u blagovaonici, veliki kreveti u spavaćoj. I još si nabrojala meni najdraže voće - jagode, trešnje, maline. Meni dosta za sreću. :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. I prolece u mojoj glavi i srcu koje si mi priredila, su mi trenutno minimalno dovoljni, dok ne docekam ono pravo. Hvala, Iv :*

      Delete
  6. prekrasan post :)
    ovaj autić na kraju je upotpunio doživljaj :*

    ReplyDelete
  7. Hello dear :) nice blog and lovely post! now follow you with pleasure and if you're passing by me ;)

    http://teanonsolomoda.blogspot.it/

    Kiss Tea.

    ReplyDelete
  8. sedim u ovom sivilu od kisnih, uzasnih dana i onda kliknem na tvoj link sa sashkine zurke i odmah mi je bolje! Boje sa bloga i boje s posta i pozitivan, nadahnut post..thanx iv!
    a da.
    tapete!
    hocu da ih stavim i stavim.neko životinjsko carstvo ili more, da odputujem kada ova jesen ostane na produzenom odmoru!
    ;)
    bthw, kako ti je sweet novi dizajn za blog!!pojela bih ga od slatkih boja;)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ana, upravo čitam ove stare komentare koje nisam ni videla i ti pričaš o nekim tapetama, a ja sam upravo u pauzi lepljenja tapeta, ahah, genijalno! :*

      Delete
  9. Kod nas je vrime poslušno i malo se popravilo zadnjih dana, izmigoljilo je sunce ispod oblaka pa se odmah lakše diše! A bojice koje si odabrala su zaista smirujuće i vabe proljeće! One torbe su preprezapoželit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesu, i dalje ih silno želim! :D

      Delete
  10. Ah, kakav divan terapijski post! Ja sam uvek za boje! Za sve boje! Pratim ovaj divan terapijski blog!

    ReplyDelete
  11. Pozdrav, ako vas zanimaju wellness i spa odmori, posjetite ovo mjesto, zaista je zanimljivo. - spa centar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravo Berta i hvala na preporuci! :)

      Delete
  12. Ovaj bijeli pod mi je tako super, izgleda nekako čisto i toplo, obožavam staromodne drvene podove :) Svašta se moze napraviti u interijeru poigravajući se sa bojama i raznoraznim kombinacijama namještaja.

    ReplyDelete
  13. Koliko je divan ovaj post! :))) I ovaj blog. Podsecaju me na www.petitpan.com a to je uvek dobro, in my book. Bravo! :D

    ReplyDelete