Cutensils update

March 16, 2013

Kada živite kod mame i tate, onda svoj novac trošite na kozmetiku, garderobu, izlaske, možda i putovanja. Kada živite samostalno, onda se kućite i novac trošite na dom (računi se podrazumevaju). Pa, barem prvih nekoliko godina. :) Tako i ja. 

Proleće stiže za koji dan i ja sam već počela sa velikim raspremanjem stana, plakara, pakovanjem zimske odeće i pripremanjem simsa za novu mini baštu. Prvo što sam uradila, jeste sklanjanje šoljica i posuda sa zimskim šarama na poslednju policu i spuštanje prolećnih, cvetnih cutensilsa. Nisam preveliki ljubitelj rozLe nijanse, ali ove sezone idem hrabro s njom. A slaže se i sa floralnim patternom.

Jedan od omiljenih predmeta koje sam nabavila u poslednje vreme, jeste ova predivna replika kultnog komada The Milk Jug by Seletti. Kao industrijski dizajner po profesiji, popuno je normalno da budem očarana ovakvim proizvodima i da balavim nad njima, sve dok ih ne dobijem. Kako nismo nagrađeni paypalom, moje ispunjenje želja se svodi ili na poklon ili na traganje po beogradskim radnjicama.

Tako sam jednog zimskog dana naišla na ovaj milk jug u Coin Casi, na poslednjoj polici u ćošku, kao da je sramota imati ovako nešto u svojoj radnji - skriveno, daaaaaleko od očiju kupaca. Propeh se na prste i dohvatih ovo remek delo. Svega 300 dinara za savršenu keramičku repliku. Hvala, kupljeno, doviđenja. 

Šoljica za kafu je stara Ikeina kolekcija, kupila sam je još kada smo se doselili u stan. Predivna je jer ima taj neki retro šmek i male ''krampone'' na dnu. A termos-bokalče je nasleđe od Nane. Volim ga jer drži vodu toplom i po nekoliko sati! Teglica za kafu je takođe nasleđe, a poslužavnik je puno drvo, tata ga je doneo iz Urugvaja, čini mi se.



Onda sam se setila da kod mame još uvek imam neke svoje šolje i reših da ih dopremim kući, a one koje ne koristim, vratim na svoju ''devojačku'' policu. Mlečno bela spolja, nežno roze iznutra. Odlično ide uz moj rozi Ikea Pokal, uz Matilda šoljice i novu Ikea čašu. Sve uredno složeno na policu, čeka prve zrake sunca, čeka proleće. 

Ujedno, savršenog je oblika - dovoljno duboka i kupasta, pa u nju taman staje filter za čaj. Ovom prilikom sam pila Burbon Vanilu koju sam dobila od Small Treea i Zen Majstora, ali o tome neki drugi put, jer ovo je samo da vam opijem čulo mirisa i zagolicam znatiželju.

P.S. Mnogi su me pitali gde sam nabavila ovaj filter-cediljku. Dobila sam ga na poklon od Matijine mame, mislim da ga je uzela pre nekoliko godina u Kući čaja. Stvarno je praktična (cediljka, ne mama).



Kao što sam pomenula u više navrata, mi, sa grupe za razmenu čajeva se baš lepo družimo i van razmena. :) Tako sam imala priliku da upoznam jednu divnu devojku, Amilu, koja je rešila da moju opsednutost washi trakama još više podvuče i obraduje me pravim (papirnim) washi tejpom i to sa čak tri komada! Dva na B&W tufnice od 15m i jedan tirkizni sa macama i notama od 10m! Ne mogu da vam opišem svoju sreću kada sam tog dana otišla u poštu, preuzela paket sa fancy pečatom UK pošte i otvorila ga!!! Aaaaaah! Ne znam šta ću pre s njima. :) 


Obećala sam (sebi, Matiji, policama, kuhinji i ostalim šoljama koje su već ljubomorne) da ću se kontrolisati i da ću kupovati samo one cutensils na koje zaista od-le-pim i kojima nađem pravu svrhu. I evo svrhe:  ide toplo vreme i idu domaći ledeni čajevi

Šolje volim, ali čaše i ne toliko. Posebno ne visoke čaše, ali, alialialiii, Ikea je izbacila novu kolekciju i među njima je ova bebica - Krokett. U nju staje 3.8 dl, staklena je, prljavo roze i podseća na vintage posuđe iz 50-ih zbog ovih reljefnih šara. Imaju i u nežno zelenoj varijanti, koja je sledeća na listi, jer mi sve kupujemo u paru. Jedna za njega, jedna za mene. Koštaju 250 dinara. I da, super idu uz moje voljene candy cane Kikkerland slamčice.

Ova fotografija je recimo neki uvod u arts&crafts post u kome ću prikazati neke detalje iz mog radnog prostora. Npr. ovde se već vidi kutijica sa magnetom koja je nekada služila za začine, a danas kao posuda u kojoj čuvam sitnice poput spajalica. Rupice kroz koje je izlazio začin sam prelepila washi tejpom i tako ih zatvorila. 


Ne znam da li ste videli novu Disney Metalac kolekciju? Koje reči da upotrebim? LJUBAV? Tu ima priča, jer ovo nije obična kupovina! Naime, M i ja smo vrlo vezani za naše porodice, odnosno bake i detinjstvo u kome smo srećne dane provodili uz njih. On u Sarajevu, ja na Zlatiboru. I obožavali smo da pijemo sveže mleko iz lončića kao što su ovi. Ja sam volela da pijem i izvorsku vodu kod bakine vodenice i nekako je sav taj doživljaj bio mnogo lepši kada bih zahvatila bistru vodu lončetom. 

Onako okvirno, već dve godine tražimo neke lepe lončiće za naše nostalgične rituale i do sada još uvek nismo naišli na zadovoljavajuće boje, veličine, šare.. Kad ono, Metalac kao da nam je čitao misli! :) Kolekcija za decu, jer smo mi velika dečurlija! Njemu Miki, meni Mini - naravno, sa mašnom na glavi i crveno-belim tufnama. E sada, još jedna anegdota: meni ljudi često kupuju poklone Miki-Mini related, jer me M zove Miki Maus. Kaže da kada sam previše hiperaktivna, uključim taj neki MM mode sa piskavim glasićem. Ne znam, ja ne čujem sebe, ali hajde da mu verujem. Dakle Miki i Mini - Mati i Mali. Emajlirani su, mi smo uzeli veličinu od 3.7 dl i koštaju 600 dinara.



Mama častila ćeru za 8. mart! Krenuvši u potragu za tašnom, razočarah se! Sve sam butike obišla i nigde, ali zaista nigde nisam našla nešto što mi se dopalo! Nitne ne volim, ne volim metalne lančiće, ne volim tašne koje teže da budu damske, ali su toliko skrenule u te ''fine'' vode, da ne mogu da se nose uz farmerke i obične patike (dobro, nisu obične - imaju tufne). A meni treba neka tašna koja je vesela i ide uz sve. Damske tašne su me zatrpale, jer je Nana ostavila za sobom aligatore, zmije i šta ti ja znam - i sve to jedva čekam da nosim, ali one nisu za svaki dan. Capisce? 

Na kraju sam našla pravi satchel bag, prljavo siv, vrlo cute, da može i uz patike, ali i štiklice. Od rafa do kase, susretoh se sa ova dva očaravajuća predmeta: svetlo-siva tunika sa šarom maca i crni džemper sa belim srcima. Ok, zbog ovog drugog, možda bacim neki outfit post i odglumim zbunjenog modela sa ručicama na kukovima. Još jedno instant zaljubljivanje. Džabe da vam pričam gde sam ih uzela - nema više, zgrabila sam poslednje komade. :) Mimi je častila i nove fluo baletanke (jer smo prethodne nedelje pobacale pola moje obuće), kao i haljinu, vrlo burgundy. Da budem dama jednom u životu - kako ona kaže. Odmah se setim kako me je beskonačno dugo nagovarala da u KST na veče metal muzike obujem ''one nove čizme na štiklu'', jer išle bi mi uz tu i tu bluzu. Khm, mimi, rodila si mini metalca, al' polako, drma me ponekad to, ti, daaamski momenti. :) 


I za kraj, mora nešto koralno. Moj predivni, novi, Women'Secret neseser. Zapravo, to će biti i neseser i fotrola za naočare, jer sam svoju tufnastu fotrolu pozajmila telefonu. Sada je sve ''u fulu'' što bi rekli mladi. Na sniženju su, 900 dinara, imaju tirkizni, nežno plavi i ovaj koralni. Hvala mimi, divna si! 



Svideće vam se i ovo

41 komentara

  1. Divnoca. :)Slike su preslatke i svi ti detalji..divno.

    I ja imam taj problem sa pronalazenjem savrsene torbe. Uvek prolazim kroz patnju kad moram da nadjem odgovarajucu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ništa mi ne pričaj. Još ove sezone, stvarno nema ništa lepo..

      Delete
  2. krasne slike, sviđaju mi se šalice i naućnice srca na zadnjoj slici:)š

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi i meni, te su mi omiljene! :)

      Delete
  3. oooooo, Maleniiiiii...sve divno, toplo i medeno... :*

    ReplyDelete
  4. Znaci, dok zivite sa mamom i tatom, trosite pare na kozmetiku i garderobu, ali kad zivite sami, mama vas snabdeva svakakvim nekim slatkim stvarcicama :) Sve je preslatko, divnasto i veselo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razneži se ponekad, pa obe glumimo da sam i dalje mamina mala devojčica. :) Sve preostale dane moram da budem odgovorna poslovna žena i domaćica. :/

      Delete
    2. Znam, znam, ja to malo i iz sopstvenog iskustva (mamine cerke) :)

      Delete
    3. Hehe, razumele smo se. ;)

      Delete
  5. Ja sam luuuuda za tvojim blogom! :D
    Radujem se ko dete novim postovima, novim fotografijama i novim otkrivanjima svih tih preslatkih stvari.♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hjooooj, pa hvala imenjakinjo!!! :****

      Delete
  6. Tvoji tekstovi mi poprave raspolozenje:) Tati sam dala upute da sutra ide tražiti lonče za sestrinu djevojcicu i mene..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! :) Baš super, ja mislim da ću ove lončiće čuvati za moju decu, pa makar da imam o čemu priče da im pričam. :)

      Delete
  7. Diiivan post! :)) Ako mogu da predlozim da nas obradujes sa necim sto je u vezi sa saksijama, cvijecem, mini basticama, jer sam i ja trenutno u fazi pruredjivanja stana:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, biće, sve smo se dogovorile! ;)

      Delete
  8. Pa, moram detetu kupiti Mini, nema smisla! I Mikija, da pravi društvo. I belu keramičku za mleko. I pokal, kad sam već tu. Kuću ćeš mi raskućiti!
    ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahaha, neću, nećuuu. Samo ti kupuj, bićeš mi zahvalna jednog dana, a i dete tvoje. :*

      Delete
  9. Ajme miki i mini loncici su savrseni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, jesu, ali i ostale šerpice! :)

      Delete
  10. Joooj, čajevi! Mislim da ne postoji veći ljubitelj čajeva od mene :) Već dugo razmjenjujem čajeve s ljudima iz inozemstva i uživam u otkrivanju svakog novog okusa :) Super je što imate svoju fejs grupicu za razmjene i druženje, baš lijepo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, možeš nam se slobodno pridružiti. :)

      Delete
  11. jao jao jao!!!
    1. nisam znala da u coin casi moze da se nadje i nesto po sitnis cenama, i to ovako nesto!
    2. gde si kupila te ikea case, predivne su, i bas merkama te velike limunada/ajsti. ima neke divne, ali su mnogo tanke i krhke.
    3. kupujem mikija bratancu :)
    4. lepo si se ponovila, bas, bas ^.^
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. O, da. Ja sam stručnjak za kopanje i traganje. Posebno kada su sniženja. ;) Imaš Ikeu na Bulevaru kod Đerma. Baš svašta imaju tamo, a i možeš da naručuješ iz kataloga. :)

      Delete
    2. mhm, mislim da znam gde je. thanx :)

      Delete
  12. Matija DagovićMarch 18, 2013

    I ja sam dobio svoje lonče! :)

    ReplyDelete
  13. Pratim nekoliko divnih blogova o kuvanju koji su po meni bez mane ali su autorke odjednom počele da se žale kako su mislile, kada su počinjale sa pisanjem, da će njihov blog biti više ličan, a eto, iz ovog ili onog razloga nisu uspele u tome. Odmah sam pomislila na tvoj blog i kako si ti majstorski uspela da svoj mali (?!) svet upakuješ u ove postove koji ne otkrivaju mnogo od tvoje privatnosti a opet dosta govore o tebi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, kako to leeepo zvuuuči kada me neko drugi analizira. :) Jeste, imala sam problem s otvaranjem i pisanjem o svom životu, sve se nešto plašim, pa pokušavam da levitiram između ličnog i opšteg. Na kraju sam odlučila da se samo opustim i pišem onako kako me misli i osećanja ponesu. :)

      Delete
    2. I dobro ti ide ;)

      Delete
  14. Voh! Instant zaljubljivanje u dzempere! Divniiiiii! Sad dobijem zelju da obilazim radnje i po ovoj kisi! hihi Nista,bar ostale slike me teraju na nesto sto mogu-da zakuvam kaficu! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. i casica iz ikee! moram ih i ja potraziti!;)

      Delete
    2. Tamo kod tebe, ako ne nađeš, uzeću ti ja onu rozle. :*

      Delete
  15. Cini mi se da bi se tebi onda dopala jedna od mojih omiljenih casa/solja , inace kupljena za 70 dinara u "Home centru"
    http://img4.imagetitan.com/img.php?image=6_img_20120827_161509.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Videla saaaam! Hehe, dok sam ti špijunirala blog. ;) Moram da odem da kupim, viđala sam i u raznim bojama. :D

      Delete
    2. Da da, spijuniranje bloga je uzajamno :D

      Delete
  16. Zarazila si me sa washi tape. *-*
    Ikea + dots + koraljna.... ma sve = <3
    Ruž Bewitching Coral? Imam ga i ja. Bila u parfumeriji, isprobala ga, odlučila da nije za mene i otišla na koncert. Pogledam se na wcu i vidim da je još uvijek isti kao i kada sam ga stavila i morala sam se idući dan vratiti po njega. :)
    PRegledavam ko pomahnitala po ebayu. xD
    Odakle ih nabavljaš?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ''Kao što sam pomenula u više navrata, mi, sa grupe za razmenu čajeva se baš lepo družimo i van razmena. :) Tako sam imala priliku da upoznam jednu divnu devojku, Amilu, koja je rešila da moju opsednutost washi trakama još više podvuče i obraduje me pravim (papirnim) washi tejpom i to sa čak tri komada! '' ;) Nema ih ovde, na moju veliku žalost.. :( I radost novčanika. :)

      Delete
    2. Ruž je Magenta Divine. :)

      Delete