Some girls are stranger than others

September 17, 2013

Dan je počeo mamurnim vremenom i srećna sam jer nisam morala da izlazim napolje. Felix the Cat pidžama pretvara me u Iv da Housecat čitav dan danas. Njanja je komiran snom, probudi se tek da se promeškolji i pozove na mini dozu maženja. Photoshop ima zilion otvorenih tabova, Chrome isto tako. Foobar vrti Tori Amos, papira je barem kilogram na stolu, olovke rasute, pola ih je i na podu (bacam rime, ha?). Flaša vode, šolja kafe (1 x kafa - ✔), fajtalica za cveće, četka za kosu, heftalica, čoko kukiz - ma sve je tu. Kreativni haos pokazuje kako je stvaranje uveliko u toku.


Mejlovi samo stižu, telefon zvrnda od poruka i notifikacija, dogovori padaju, a ja vrištim Ivani u sms-u kako ništa ne stižem, 'vata me panika! Ona me smiruje, šalje mi spa vibracije sa Palića, kaže da ćemo piti neko dobro vino uz sir za vikend. OK, smirena sam, samo neka to stanje potraje. 

Kofein je počeo da deluje, a baš sam se trudila da latte ne bude mnogo jak. OK, OK, smiri se. Uzmi malo vode.. Huh, idemo dalje, gde sam ono stala?! Pokušaj editovanja 20 fotografija u PS se završava kratkotrajnim nestankom struje i.. panika. Jesam li podesila autosave od poslednjeg čačkanja PS-a? Nadam se da jesam.

Počinje da me boli ova moja kljakava ruka. Osećam bol kako se širi od lakta ka dlanu. 'De sam baš nju morala da lomim?! Hajde ovu levu, ali kako nisam spasila desnu? Pet sati za računarom, isto toliko za mišem - kljakava ruka koja se trese - ✔. Meteoropata.

Sama sam dok M ne dođe sa posla, i to me danas nervira. Uključila sam TV, ide neki 'oror u pozadini, ma neka vrište, samo da se ne osećam tako usamljeno. Kiša je počela i srećna sam jer biljke izgledaju najsvežije do sada od početka sezone. Ovo difuzno svetlo im prija i jedva čekaju da se okupaju na kiši. Uzimam aparat, fokusiram, uspevam da uhvatim kapljice na mladom pupoljku mini ruže. 


Opet sam se smirila, mandžam jedan integralni kukiz. Mmm, nije loš. Gledam b&w poslužavnik od melamina koji sam kupila kod kineza za 100 dinara. Dobro ide uz ovu Ikea retro šoljicu, bolje nego da sam dala 1500 za onaj CoinCasa mornarski. Sreća je u malim stvarima. Ooo, ali tako jeste! 

Pravim pauzu za pisanje posta, gledam spisak obaveza samo za danas i opet paničim! Ali sam ujedno i srećna, jer nekako jesen uvek donese neku zamrlost, a ja ne znam kud ću pre i definitivno nisam u stagnaciji, već u brzini. Bila bih u četvrtoj, ali kafa povlači menjač na petu. 

Možda da opičim neke vežbe dok sam ovako brza! Ali moram i post da završim, ne mogu sada da se presvlačim, pa tuširam, imam neke bitnije obaveze. Mogu kasnije da optrčim koji krug po komšiluku, taman da isprobam onu sivo-lila kombinaciju koju sam osmislila za trening. E, da, tako ću. Sada odoh da završim pisanije, imam i ilustraciju da dovršim, a tamo font da odaberem.. i na mejlove da odgovorim.. i da ono osmislim za snimanje sutra.. 200 na sat, idemo, Ivane! 


Tori Amos - Strange Little Girl



Svideće vam se i ovo

28 komentara

  1. Pravi jesenji post, odlicana kao i uvek ...

    ReplyDelete
  2. hihihih Slatko. :) Čak i pisanje o tvojoj nervozi zvuči simpatično. Tebi vjerojatno tako ne zvuči. :D

    Male stvari su te koje nas vrate u trenutak i da ne razmišljamo o prošlosti, ni o budućnosti, nego da se isključimo na par trenutaka uz čaj, glazbu u pozadini i čaj/kavu. Kao što sam i ja sada uz tvoj tekst, jer si me zatekla s tim što je već vani. :)
    Plan je bio navečer ga pročitati, no tko će čekati? *-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. I obožavam A place called here. <3 Od ideje do realizacije.

      Delete
    2. Ne baš. :) Ne volim kada sam nervozna. :) Ne znam da li je to kritika, ali valjda ste naučili do sada da kod mene nema neke fiksne cifre kada izbacujem postove! :P

      Delete
    3. A tko voli kada je nervozan? :O :D

      Kritika? Ni najmanje. :P

      Delete
  3. Divno...papucice su fantasticne. Obozavam Snupija. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I jaaa, posebno u kombinaciji sa svetlo sivom. Matija ima muške, samo teget. <3

      Delete
  4. uzivaj u toj energiji.ima nesto i u tim jesenjim danima sto budi neku energiju,ta neka promjena.
    pozdrav :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Saša, trudiću se, obećavam! :)

      Delete
  5. Odlicno mi je poznat osecaj hiperaktivnosti koji izaziva kafa. Ne pijem je stalno. Jednom nedeljno u svom omiljenom kaficu popijem jedan produzeni sa hladnim mlekom onako za svoju dusu, kad ono cvrc, drhtanje ruku, nemir u stomaku i naravno neizbezno nekontrolisano brbljanje, a o tome da zaspim tek ujutru oko 5h-6h da ne pricam ( a popijem je uvek u periodu oko 12h-13h). Stvarno mi nije jasno zasto mi se to desava. Ne mogu se odreci kafe jer je to jedini nacin spremanja koji mi se svidja i zaista uzivam u svakom gutljaju al zato kontraefekat, a joj boze, kad god se setim nije mi dobro. Zato sam se bacila na potragu za laku noc cajem od fruktusa u nadi da ce mi pomoci bar malo :) Ss

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam tražila taj isti Fructus i našla sam ga i ne znam da li je placebo, ali deluje. :) Hehe, nerviram se jer imam nizak pritisak, pa mi je potrebno dugo vremena da se razbudim i pokrenem. Ako ne popijem kafu ili čaj sa teinom, biću pospana čitav dan i ne toliko produktivna, a kad popijem nešto od ta dva, onda me ubija drhtavica i lupanje srca. Dokle? :)

      Delete
  6. Došao s posla, pročitao i odmah mi je smiraj posle celodnevnog jurcanja i budalaština... Snoopy papučice <3

    ReplyDelete
  7. da li znaš, draga Iv...koliko je samo savršena ova mala draperija na poslednjoj fotografiji...čitam ceo post...i smeškam se...uživam...napravila sam posle 6 meseci toplu kafu po povratku sa posla i dok sam u turskom sedu, formiram se u držač za topli pokal...ja sam danas bila meteoropsihopata...krenula sam jutros u celodnevnu avanturu obučena za samo prvih sat vremena svog dana...i smrzavala se ostatak dana, mda...sd sam se šušnula i čitam...i tako mi je sve miljavo i slatko...i onda spazim tu draperijicu...i strašno me obraduje...jer ja volim te male "nepravilnosti"...slučajne ili namerne...mame mi osmeh kada niko ne vidi, jer ih malo ljudi uopste vidi..znaš kao kada u autobusu primetiš da je osobi preko puta tebe mrvicu kriv nos...pa ti bude neizmerno simpatično...pa da..eto tako...

    hugz, dragi Iv...*:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, daaa! Mnogo sam se obradovala kada sam je videla, a to je neka slatka etno ponjava koju sam našla kod nane u stanu i mama htela da je baci, a ja ugrabila kesu i ne dam. :) Moram da smislim šta ću s njom, ima crveni, cvetni rad na rubu. :) Znam o čemu pričaš, zato se i kontamo i volimo! :* <3

      Delete
  8. Jao, Ivane, zadihala sam se!:)

    ReplyDelete
  9. And some girls are more special than others! ;)
    Ne 200 na sat, nego 300 na sat! :*

    ReplyDelete
  10. Slatko sam se nasmejala fajtalici za cvece :) pozdrav!!!

    ReplyDelete
  11. Dok nisam pročitala post, mislila sam da se radi o nekom super fensi poslužavniku. Bravo za ulov

    Imenjakinja I.

    http://funstuffcafe.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :) Potrebno je samo kopati, tražiti i dobro planirati. ;)

      Delete
  12. :))) hocu i ja mačku dok radim, imalo smo jednu malu, svracala u biro, pa je nestala :(
    divan post!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da vam kupimo za neki zajednički rođendan? Neku žensku cica macu, može i ona da bude superstar, a tama ide zima, pa da mogu ručice da se griju, pa jao! <3

      Delete
  13. Dok sam čitala post skontala sam da te još nisam upoznala takvu, u toj petoj brzini:)
    Kad god pomislim na tebe setim se kako si mirna i staložena. Čak i kad se smejemo ili isčuđavamo, ti to tako opušteno radiš.

    Tako da, moram da te vidim i u toj petoj;)

    I da znaš da je ovaj post odličan za mene baš u ovom momentu! Moram da pospremim policu sa začinima a kao puž sam danas. Sad ću oma jedna čaj i da se bacim na spremanje:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh, nisi me videla kada popijem kafu! Razmišljam se da je potpuno ignorišem neko vreme, imam sve jače lupanje srca. Ovako, ako popijem jači crni čaj, u petoj sam, ali sam ok. Inače, ne bi došla do reči od mene - verovatno. A i pola bih slogova progutala u toj brzini. :))))

      Delete