Trick or treat?

October 29, 2013

Pre nešto više od dva meseca, mom životu se konačno pridružio lep period. Ne kažem da je pre toga bilo mnogo loše, ali sada je svakako mnogo bolje. Čitave godine kukam kako mi je potrebna neka akcija, neki projekti koji će me istumbati za 360 stepeni i evo ih. Ne čekaju u redu, već su svi nasrnuli istovremeno.

Neka je tako, jer ne želim da mislim na tužne trenutke od prošle godine. Obaveze me sputavaju da razmišljam o nebitnim dešavanjima i problemima i teraju me da dajem sve od sebe. Jesam umorna i nemam ni vikende, dosta često ležem kasno u noć, a ustajem rano, bole me leđa od rada, ali čini mi se – da osmeh ne silazi sa mog lica.


Prošle godine, negde u ovo vreme, upoznala sam Draganu Đorović. Ona je išla s mojim M na akademiju, a nas dve smo se slučajno srele na Mikser Design Foodu. Trebalo je da i ja učestvujem na tom prvom MDF-u, ali zbog organizacione sputanosti, taj put sam otišla samo kao posetilac. Ubrzo smo se raspričale i uvidele mnoga prazna mesta koje bismo mogle da popunimo dobrom saradnjom. Tokom čitavog proleća bezuspešno smo se jurile, da bismo se na kraju uhvatile negde početkom septembra. 

Ona fotograf, ja art direktor i (kafe) kuvarica po potrebi. Dream Team što bi rekli. A tu je i Jovan Marjanov i Novi Dirižabl studio koji je zapravo jedna predivna rustična kuća koja krije blago, hladnoću i riznicu inspiracije. Zbog toga je Halloween morao da se desi baš u njoj.

Dragana i Jovan, kao i saradnja sa njima su jedan od razloga zašto ne skidam osmeh sa lica. Zato što su sati snimanja sa njima čista zabava i motivacioni, kao i inspirativni boost. Zato što pustimo neke Deftonse na matorom stubu, krenemo od jednog kadra, pa završimo u petom. Zato što ne možemo da prestanemo da pričamo o hrani i dobrim restoranima po Srbiji, jer Draganin posao je takav – da jednostavno znaaa sva najbolja mesta sa klopom i vinom po regionu. Zato što M dođe da nam pravi društvo, pa zajedno pomažemo oko osvetljenja, i biramo kadrove.

Ukratko, ekipa je sjajna, ideje su fenomenalne i nemamo ograničenja. Zajedno pravimo magiju i trudimo se da i vas ostale omađijamo.  


Rešila sam da ova serija fotografija inspirisana Halloweenom bude prva u nizu koju ću objaviti sa potpisom Novi Dirižabl & Mali Iv. Radili smo na njoj neko vreme, snimali smo tri dana i zbog toga će ona dobiti dva posta. Kao neki praznik/dan koji se obeležava, poznato mi je da nije popularan u našim krajevima. Ali baš zbog toga, Halloween i jeste bio sjajan poligon za igranje, neka nova teritorija koju bismo morali istražiti. Neka nova svrha bundeve i oko tri sata rezbarenja iste! :)



Dragana i ja smo sve bundeve kupile na Kaleniću. Sorte koje smo odabrale su: Anđelika, Turban, Halloween tikva i Kobača. Rezbarile smo ove dve najveće, odnosno Halloween. Imale smo tu sreću i nesreću, da je jedna bila super meka, a druga tvrda kao kamen. Ovu meku smo sredile za čas posla, dok smo se oko ove tvrdoglave, baktale dva sata. Tri noža, kamen i kašika su sav alat koji vam je potreban. :) Damn you Americans, damn you Martha Stewart, why does it seem so easy to pull off in your DIY posts, while in reality it's a completely different ball game?! 

Iskoristile smo ih za dve različite postavke; jedna napolju na stepenicama obavijenim orahovim lišćem i prozračnom paučinom, dok je druga bila mračnija, umočena u crnu farbu i zle poglede. Neću reći da nas u pojedinim trenucima kada zahuče vetar kroz prazne salone i povuče škriputave šalone za sobom – nisu hvatali žmarci, ali sve je to deo posla, zar ne? :)







Uglavnom, uhvatiše i mene u strike a pose mašinu. Ja dok sam sela i namestila čašu s otrovnim vinom i karaf, čuh škljoc-škljoc izdajnički usklik aparata. ''Ne, neću da me fotkate, nisam ja za ispred objektiva, ja ne umem da poziram... Dobro, hajde malko, kažite mi šta da radim! A je l' mogu da uzmem i moj Moleskine i da pišem u njega, pa on mi je first assistant?!''

I evo mene, kao da ste svratili na moju promociju novih kratkih horor priča ''Strava u ulici Dirižabla'', i sad ću za koji minut da počnem sa potpisivanjem knjiga, samo da se škljocnem još jednom, za poleđinu, znate već...




Svideće vam se i ovo

38 komentara

  1. Ove tvoje fotke me podsecaju na portrete koji su radjeni za bogatase nekada davno, u slicnim salonima, masivnim stolicama, sa sve peharima i casama iz koji se vino pilo, mnnnnoooooogo dobre fotke! A ti.... Ti si kao stvorena za te portrete!
    Bundeve mi se dopadaju, jao bas si me odusevila fotkama :) Drago mi je da se zabavljate dok pravite ove fotke :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Tamara! :) To i jeste bila neka ideja, za nijansu imitirati mrtvu prirodu i portrete iz srednjeg veka. Sasvim slučajno smo dobili taj šmek, a više smo razmišljali o Halloween ediciji, nego slikarstvu. :)

      Delete
  2. Fantasticno. Ove bundeve ofarbane u crno su skroz kul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Milena! :* Zamisli kad nisu tufnaste!

      Delete
  3. Hahaha, pa ovo je straaava! :) U ulici Dirižabla. ;) Mnogo slatka priča, scenografija i ekipa. :) Crna bundeva je vredela svakog zareza muke (ako je to ta izdajica Marte S.). :)
    P. S. A neeemoj da se farbaš u crno, tako ti dobro stoji črveno. :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokušaću da izdržim još neko vreme, ali ne obećavam da ću i sledeće godine biti crvena. :)

      Delete
  4. Joooj sjajne su fotke! Super vam je to sve skupa ispalo! A osim toga, apsolutno se slažemo sa Tamarom F! ;)

    ReplyDelete
  5. Ja sam više nego oduševljena. Nadam se da će se vaša saradnja nastaviti, jer ste stvarno tim snova ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, hvalaaa Barbara! Tek vas čeka magija za čula, sada kada naiđu praznici. :D

      Delete
  6. najvise mi se svidja br.2 zbog svetla, mada su naravno sve fenomenalne. ti bi mogla da odglumis sredu adams :)

    ReplyDelete
  7. Matija DagovićOctober 29, 2013

    Black No. 1 (Little Miss Scare-All) <3

    ReplyDelete
  8. Uvek inspirativan praznik. Divne postavke i slicice!

    ReplyDelete
  9. fantastične slike! jako si fotogenična :) nije to samo zbog tikvi i tikvica :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma gde sam... To je do profi fotografa. ;) :P

      Delete
  10. Ja sam od pocetla bila za to da mi bilo kako vidimo i dark side of Iv, jer je isto toliko simpatican i nezan kao i ovaj pozitivniji deo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, hvala Aleksandra! :) Konačno, jesen je moje vreme za gvirenje iza zavese. :)

      Delete
  11. Sjajne i totalno pro fotke...svaka čast ma ideji i postavci. Odradili ste fantastičnu foto priču. Ti si, naravno, meni med medeni čak i tako vamp :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, hvala Marija! :* Trudili smo se, nije da nismo. :P

      Delete
  12. Slike fenomenalne a ti si kao lutkica!

    ReplyDelete
  13. drago mi je zbog tebe sto ti se dogadja to svastanesto lijepo :-) i drzim fige da se nastavi.
    i molim vise ovakvih slika sa osmjehom.uz cvrkut mora ici i osmjeh.obavezno ;-)
    pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh, trudiću se, nije do mene toliko, koliko je do ljudi koji me okružuju i koji rade sa mnom. Hvala Saša! :)

      Delete
  14. Meni je ovo fenomenalno :)
    I jako mi je simpaticno...na poslednjoj fotki, atmosfera bas kao iz strasnih horor filmova i onda tvoj umiljat osmeh :) ..totalni kontrast i bas zato je tako superiska :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, ako Sonja kaže tako, onda je to wow! :*

      Delete
  15. Strava! Totalno mi se dopada ova zla bundeva! Tebi samo fali neka pticurina ili da ste mao Njanjoslava ogaravili a super su slikice! Ocekujem da vidim jos veselih tematskih foto sesija u buducnosti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Htelaaaaa sam da ga pospem gareži, hahaha. Htela sam da ga fotkam kraj crne bundeve, da bude kao da su zamenili boje, ali jbg, taj ne miruje, a i ne voli putovanja. :D Hvala Ksenija! :*

      Delete
  16. Fenomenalno! Zaista ste tim snova jer sve ovo izgleda fenomenalno!

    ReplyDelete
  17. Sjajan post i a fotke su neverovatne!!! Bravo i samo napred!!!

    ReplyDelete
  18. Divna si na poslednjoj slici! :D

    ReplyDelete
  19. Recept kako da Halloween bude cute! :) Mislim na ove tvoje portrete. ;) :*

    ReplyDelete