Tri boje: praznici

December 09, 2013

Najlepše doba zimskog dela godine i tačka. Koliko nam god teško padali jesenji meseci, kada naiđe decembar – godina dobije na smislu. I tako već godinama unazad, radujem se 12. mesecu kao malo dete. Strpljivo sačekam da prođu kiše i njeni potoci nagomilani opalim lišćem i onda se prepustim prazničnoj euforiji. 

Ta euforija se ne odnosi na jedan dan ili jednu ponoć, već se odnosi na skoro dva meseca divnog i ušuškanog osećaja zime iz ruskih bajki. Zbog toga mene ne zanima mnogo odgovor na ono pitanje: ''Gde ćeš za Novaka?'', već me zanima da li će biti snega tih dana dok budemo odmarali u toplim domovima, tamo, nakon 1. januara. 

Prošle godine sam imala seriju postova, koji se odnose na prazničnu dekoraciju, pa ako ih već niste prelistali, to možete uraditi i sada, jer su odveć aktuelni:


Ove godine, na moju veliku radost, pripremila sam vam postove sa prazničnom temom, ali u sopstvenoj izvedbi. Ponovo sam se udružila sa Draganom i Jovanom, tako da sam još početkom novembra morala da preslušavam gospodina Bubléa, kako bih se ubacila u snežni/novogodišnji mode. Obavezno mi javite kako vam se dopada ova Slurporama - Xmas Edition dekoracija! :)


Prošle godine sam vam objasnila da ja najviše volim prazničnu dekoraciju u one tri tradicionalne boje: bela, crvena i zelena. Zbog toga sam i ovaj put napravila predlog dekoracije u kombinacijama ove tri boje. Zlatna jeste popularna ove zimske sezone, ali ja više volim srebrnu, pa je ona highlight detalj. Zaljubljena sam u ideju kako se savršeno uklapa uz belu.

Znala sam da u ovoj postavci mora biti kolačića. Zbog toga sam odmah pozvala Ljiljanu iz Creative Cookies i Natašu iz Hangri Kapkejka da se dogovorimo oko dizajna i boja. I na njima se može primetiti combo tradicionalnih boja i srebrne, ali tu je i ova natural boja biskvita koja je tako fotogenična, da sam je kasnije iskoristila kao inspiraciju za post o pakovanju poklona (u pripremi). 


Kada sam skicirala postavku, nisam imala zamišljenu jelku, jer je u prvim danima novembra verovatno ne bih ni mogla naći, ali i pravo da vam kažem, do sada još uvek nisam pronašla dovoljno bujno drvo koje bi ispunilo moja očekivanja. Zbog toga sam se odlučila na grančice, samo da bih mogla da okačim ove moje staklene ukrase. Osušene grane (koje su već same opale) sam ofarbala akril belom bojom. Postavila sam ih u Pokal i posula sitnim sivim kamenčićima. Na taj način, baza ''jelke'' je bila dovoljno teška da stoji čvrsto na zemlji, ali i da dozvoli granama da samostalno poziraju bez oslanjanja jedna na drugu ili na stranice Pokala.

Natašine kapkejke sam postavila u šoljice i ubacila sam crvene detalje. Na Trgu se upravo otvara ono veselo, novogodišnje selo i jedva čekam da odjurim tamo i pokupujem prave candy cane slatkiše! Za ovu postavku sam iskoristila staklene ukrase koje sam pažljivo sakupljala po gradu još pre nekoliko sezona. 


Verujte mi, bilo mi je izuzetno teško da čuvam ove fotografije do danas. Svaki čas sam ih otvarala i uživala u njima, želeći da ih odmah čitavom svetu pokažem. Međutim, samokontrola je morala da proradi, jer bismo u suprotnom i sve kolačiće pojeli. Naravno, kapkejke smo smazali još taj dan kada smo radili ovo snimanje, ali medenjaci su mogli da stoje malo duže, pa smo ih iskoristili i za ostala snimanja. Od pune tri kutije, uspela sam da sačuvam samo par komada za uspomenu. :) 


Kako u crveno-beloj postavci nisam mogla da izbegnem mleko i papirne slamčice, tako u ovoj zelenoj nisam mogla da preskočim čaj sa štapićem vanile i cimeta. Zelena šolja je izazvala burne reakcije na Facebooku, pa vam i ovom prilikom moram reći da sam je uzela u Kiki pre dve godine. Postojala je i crvena, i u nju staje čak 1l tečnosti! 

Zabavna je činjenica da se čovek tek u momentu pakovanja stvari za snimanje, seti svih predmeta u ove tri (četiri) boje koje može iskombinovati kao praznični dekor. Tako sam i ja u poslednjem momentu pred odlazak u studio spakovala i ovaj crveni čajnik, pa crvenu kutiju za biskvite, tufnastu salvetu, itd.


I na kraju je sve ispalo veselo i baš onako kako sam želela! :) Naravno, energija i ideje koje delimo Dragana, Jovan i ja su neosporno dobre, pa zbog toga naša saradnja i daje ovakve rezultate. Silno sam želela da ponesem ono drvce kući, međutim, plašila sam se da bi svi ukrasi popucali usled Njanjinog pentranja po njemu. Ali, poslednji primerci medenjaka su i dalje kod mene, te praznična euforija i kićenje u Slurporama domu – može da počne! XoXoXo!


Art direktor: Mali Iv
Fotografije: Dragana Đorović i Jovan Marjanov * Novi Dirižabl 
Medenjaci: Creative Cookies
Kapkejksi: Hangri Kapkejk
Papirne slamčice i washi trake: Srećno Dugmence



Svideće vam se i ovo

107 komentara

  1. Replies
    1. Hvala Iva, mogu da se kladim koja ti se postavka najviše sviđa! ;)

      Delete
  2. Odusevljena sam. Kad gledam ove fotografije stvarno sam ponosna sto nasa zemlja ima tako kreativne ljude. Koliko sam puta bratu pokazivala forke sa Pinteresta sve sa stranih blogova i zalila sto nasi sajrovi nemaju tako mocne i inspirativne ideje. Kao sto bi rekla moja profesorka hemije Bravissimo ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao Sofi, to je tako divan kompliment!!! :* Pinterest ftw!

      Delete
  3. Diivno. Fotografije su bas profesionalne, a tek kompozicije :) I ja jako volim ovu praznicnu atmosferu, a i zimu generalno. Ususkan u toplom sa voljenima, hrana na sve strane, topli cajevi, vina. What`s there not to like? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo! Skoro pa mi dođe da kažem da mi je to omiljeno doba čitave godine! A kad krenu Xmas plejliste i filmovi na HRT-u! <3

      Delete
  4. Divno! Bravo! Samo pazi, polako nas navikavas na ove praznicne projekte :)

    http://funstuffcafe.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, hvala Ivana! :) Imam u planu još nekoliko, a kad prođu praznici, ne znaš šta ću. :D

      Delete
  5. Boze kakva divota, ne mogu da se nagledam. Ti si stvarno rodjena za ovo. Svaka postavka je fenomenalna! Ja odusevljena ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. P.S. Jednostavno sam morala da podijelim sa svojim pratiocima na fejsbuk stranici ovaj post ;)

      Delete
    2. Hahahaha, hvalaaa! Jao kada bi vi znali koliko meni znače ove vaše lepe reči. Samo dupla motivacija da nastavim dalje. :) I hvala za šer još jednom! :*

      Delete
  6. Odlicna ideja sa kicenjem grancica!;) Za nas koji su malo :/ za jelke:))
    :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. I sve ostalo je odlicno ,slatko, i njamasto! <3

      Delete
    2. Hihi i za one što imaju nemirne mačkonje! :D

      Delete
  7. ubijas me sa ovim fotkama.... :-)

    ReplyDelete
  8. Mislim da ću se ovom postu vračati sigurno do kraja februara :)))))) Odlične fotografije! Svi detalji su prosto savršeni! Uživala sam makimalno i još ću...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! :) Možeš da zamisliš kako je meni, imam još ovoliko x 2 fotografija za ostale postove. Toliko ih gledam, da ih već uveliko sanjam. :D

      Delete
  9. Odlično je ispalo! Drvce je mnooogo dobro! Toliko su lepe postavke, a tek fotke! Baš mnogo lepo, sva čast, ljudi! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Iviii! :* Sad čekamo tvoj post! :D

      Delete
  10. jdivno, ja sad svuda cujem samo dzingl bel! :D stvarno prlepo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahaha, ja čujem od novembra, haha! :P Hvala Ptičice!

      Delete
  11. Divno :-D Volim zimu! Volim praznike! Volim sneg! Volim praznicnu dekoraciju!

    ReplyDelete
  12. Moje omiljno doba godine. Omiljna boja za novogodisnji dekor mi j ebela...zaci pogodila si me u srce ;) ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, baš mi je drago!!! I moja omiljena postavka! ;)

      Delete
  13. Savrseno! #rastop_zivi <3

    ReplyDelete
  14. Uf, fotografije sa ovakvom postavkom detalja su i više nego inspirativne, bude ona lepa praznična osećanja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Suzana! :) Dakle, misija ispunjena. :D

      Delete
  15. Posle jako, jako teskog dana i vise razocarenja doceka me ovakva divota i za trenutak sve zaboravim! Iv sto vise ovako divnih postova do kraj meseca.. Svaka cast! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Marija! :) Baš mi je drago, puno, puno! Ni meni nije bio neki dobar dan, ali sam se oraspoložila čim sam krenula da pišem.

      Delete
  16. Mnogo mi se dopada sve ovo.
    Pravi uzitak!!

    ReplyDelete
  17. Majko mila, koliko je ovo lepo!

    ReplyDelete
  18. I više nego oduševljena! :) Prošle godine je sve bilo slatko, u prazničnom duhu, taman kako treba, ali ove godine si svojom kreativnošću oduuuuvala prošlogodišnje postove. Bravo, bravo!!! Jedva čekam ostale decembarske postove!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je draaaagooo! Nisam mislila da mogu da nadmašim fotke sa Pinteresta, tako da sada crvenim! Hvala ti draga! :*

      Delete
  19. Fotografije su zaista predivne...veliko hvala na novogodišnjem duhu koji si nam podarila...Samo tako nastavi...
    Veliki pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Tamara! :) Trudim se, hehe, biće toga još do kraja godine. ;)

      Delete
  20. Fotografije su zaista predivne...veliko hvala na novogodišnjem duhu koji si nam podarila...Samo tako nastavi...
    Veliki pozdrav!

    ReplyDelete
  21. Veliki trud ali veliko zadovoljstvo za sve nas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, hvala vam Vesna! :* Jeste bio velik trud i to samo moje mučne ruke znaju... Koliko sudova za prepakovati, poneti i oprati. :)

      Delete
  22. ♥ Oduševljena, fascinirana, očarana. ♥
    To je jedino pametno što mogu da kažem u ovom trenutku.

    ReplyDelete
  23. Prelepo, praznično, u prepoznatljivim bojama, ali na sasvim nov način. Super! Jedva čekam da prođe sv.Nikola pa da se i ja prepustim novogodušnjim ludorijama. :D :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. A, da, na Slave sam zaboravila. :D Ma meni to nekako ide zajedno. :D

      Delete
  24. Ah divno Iv! Ne znam više kako da te hvalim kad znaš da mi se sve sviđa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma dosta mi je, ionako crvenim već čitav dan. :****

      Delete
  25. Divota. Predivne fotke i naravno divni kolacici. Drago mi je da vidim da nisam jedina koja toliko uziva kad dodje ovo doba godine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šta? Zar ima onih koji ne uživaju? Pozovi ih na kolačiće ovde i šolju čaja, pa da vidiš kako će da uživaju uz ove arome i boje. :D Hvala! :))

      Delete
  26. Kako je samo ovo lepo, svaka čast!

    ReplyDelete
  27. Odusevljena sam. Svaka čast.:* ❄️

    ReplyDelete
  28. Predivno!! Moram priznat da mi je još najdojmljivija prva kombinacija, onako snježno bijela.... a oni medenjaci ne mogu izgldati ljepše nego što jesu! Divota!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, hvala Tina! I meni je ta omiljena, ne znam zbog čega... Tako je nežna i snežna! :*

      Delete
  29. Mnogo, mnogo lepo... Sve mi je lepo u ovom postu!

    ReplyDelete
  30. bez teksta sam! <3 svaka čast..Kad bih bar znala ovako urediti naš stol..

    ReplyDelete
  31. Fantasticno, toliko je sve lepo da sam danas stranicu posetila najmanje 10 puta. Kao iz najboljih svetskih casopisa. Kreativno, inspirativno, fenomenalno. Veliki, veliki pozdrav i veliko hvala za ovo:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo, kako divan kompliment, hvala puno!!! :)) Nema na čemu i uzvraćam pozdrav!

      Delete
  32. Ovo je takoooo prelepooo...
    lepo bi bilo da postaviš recepte za pravljenje i način za ukrašavanje kolačića!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno! :) Lepo bi bilo da pročitate post i vidite da nisu moji kolačići i da ih nisam ja pravila, već dve dame čija su imena više puta navedena u postu, a sumnjam da su one raspoložene za davanje recepata kolača od kojih prave biznis. U slučaju da je ovo samo meni upućeno, ja ne bih smela da se igram receptima u sopstvenoj izvedbi, posebno nakon ovih profi radova. Pozdrav! ;)

      Delete
  33. Divno, fotografije su prelepe a i tvoja art direkcija - great job, everyone!

    ReplyDelete
  34. Već 2 dana uživam u ovim slikama i mogu samo da ti kažem da ne znaš šta si mi uradila, s obzirom da sam na dijeti i da mi je zabranjeno slatko :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh, Anči, dobro je da ne možeš da ih pomirišeš, jer u suprotnom ništa od dijete ono kao nikad. :D Ja umirem i sakrivam ih od sebe same. :D

      Delete
  35. Šta reći, postavljaš iznova standarde u svakom pogledu, kao Vettel. :)

    ReplyDelete
  36. Svaka čast Iv!!!!!!! :)

    ReplyDelete
  37. Vauu, ovo je zaista prelepo! Fotke su genijalne, u mojim omiljenim bojama i sa tačkicama, obožavam ih! Čak i šolje imam ovakve :) Svaka čast! Jedino zbog ovoga volim zimu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Suzana! :) I ja volim zimu uglavnom zbog svega ovoga. ;)

      Delete
  38. Nisam ništa drugo ni očekivala ovde pročitavši naslov...Odoh da skuvam ručak pa se vraćam da još malo odmaram oči...<3<3

    ReplyDelete
  39. Nisam sve procitala,hocu laganica,da uzivam,u slicicama romanticnim,radosnim,veselim, sam uzivala, i sta reci nego...tako mi je ovo L-E-E-P-O-O

    ReplyDelete
  40. ovo izgleda nestvarno dobro! prekrasno i bajkovito! svaka čast cijelom timu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala vam Zmaje! :D Pozdrav od tima!!!

      Delete
  41. Difne fotografije. Ova zadnja POSEBNO...sve kaže...sto treba....Cin-cin!...Ja sam već u Novogodišnjoj večeri, thanks....

    ReplyDelete
  42. Joj, XMAS dekoracija je predivna! Možda mi je tenutno najbliža srcu bijelo-srebrna varijanta, ali je sve podjednako savršeno, i tako profesionalno, do najmanjeg detalja, kao iz nekog skupog časopisa :) Bravo! :)
    I drago mi je da čujem da nisam jedina sa novogodišnjom prazničnom euforijom koja otprilike počinje krajem novembra i traje do februara (kada počinje druga vrsta euforije). Obožavam decembar, iako kod nas nema snijega ni zime. Srećni čarobni dani! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ih, ako mi ti kažeš da je kao i časopisa, pa topim se sada. Da, da, a onda u februaru počinje radovanje proleću!!! :D

      Delete
  43. Teško mi se odlučiti, sve tri su mi prekrasne.

    ReplyDelete
  44. Prelepo! I ide Buble uz ovo baš ;)

    ReplyDelete
  45. Prelepo stvarno, bravo! Mozes li mi reci gde si kupila ove preslatke komplementarne tufnaste solje za caj? :) Hvala unapred <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :) Šoljice su dosta male, nisu za čaj, nego za kafu. :) Kupila sam ih pre par godina u Conformi, bile su u pakovanju od po četiri, 2xbele + 2xcrvene. Inače, bilo ih je i različitih boja. Ako ih više nema tamo, pogledaj u Home Centru, bilo je tamo sličnih. :)

      Delete
    2. Mnogo hvala, divna si :*

      Delete
  46. Pa, ja sam potpuno zaljubljena u ove fotke! Tvoj dizajn i Dirižablov škljoc - vaš sam veeeeliki obožavalac! Belo srebrna postavka mi je favorit, kao i poslednja fotka... Opet - oduševljena!
    Izvini, ja krenula od najnovijeg posta, pa unazad, nije me dugo bilo kod tebe(nije ni čudo, kad svratim, zadržim se podugo... =)
    Odoh i ja da vas kačim po Pinterestu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ovaj koment vidim tek sada! :/ Nema veze, samo ti uživaj. :)

      Delete
  47. Fenomenalne fotografije, divan tekst, ODUŠEVLJENA SAM. :3

    ReplyDelete