Re:art letnje darivanje

June 14, 2016

Sedim i razmišljam šta sutra da obučem, kažu biće 28, a za koji dan već 36 stepeni. Da mogu, čitav bih plakar provukla kroz vremeplov i na kraju nosila samo one kul A-kroj suknje što nosi Baby u Dirty Dancing. I kreće ''Be My Baby'' od The Ronettes na random 8tracks listi i ja počinjem da se smejem. 

Pravim limunadu sa svežom mentom iz bašte, ubacujem par borovnica u nju i punu šaku leda i krećem na balkon. Gospodin Njanjović i Vini su na svojim mestima još pre mene, guraju glave kroz limenu ogradu i čini mi se da ne mogu da se odluče koju pticu pre da opsuju. Znate ono kada mačke psuju, pa krenu ka kekeću, valjda misle da su opasni...


Naseckala sam voće za salatu i cepnula sam malo mente i za sladoled. Bilo mi je teško da se odlučim gde ću koji desert servirati jer svaka voćka ide taaako savršeno uz sve boje Bojaninog porcelana...

Lavanda posebno miriše popodne kada zalivam baštu i kao da zna kada treba da se isprsi i pokaže u najboljem svetlu pred dolazak gostiju. Gramofon je zavrteo svoj prvi vinil: Herb Alpert & Tijuana Brass - Bullish i ja momentalno počinjem da njišem kukovima...

Fiesta je spremna i kada naiđe veče, upalićemo fenjere i lampione...


Bojana je uz re:art toliko puta bila deo mog bloga, fotografija i Instagrama. Za ovih nekoliko godina zajedničke opčinjenosti porcelanom i dizajnom, postale smo više od pukih saradnica. Postale smo one prijateljice kojima je malo dva sata na kafi, i kojima nije dovoljna ni hrpa papira za sve ideje koje dobijemo na toj kafi. 

Moje prve dečje pozivnice i ilustracije koje sam ikada uradila su bile upravo za nju i Radeta, odnosno za prvi rođendan njihove Dane Mitre. 

Bojana je superwoman kojoj se divim, jer mi se čini da od kako je postala mama - nikada nije bila energičnija i produktivnija. Zbog toga mogu slobodno reći da mi je njena poslednja kolekcija predivnih pastela u kombinaciji sa zlatom - omiljena kolekcija porcelana ikad! 


Počela sam sakupljati re:art porcelan još od Matijinog i mog venčanja, da bih dopunjavala hedonističku kolekciju tanjirićima, činijicama, pjadelama za nakit, sve do sveća i šolja. Danas ne mogu da se odlučim koji komad više volim, ali znam da sam srećna što imam nju da me svojim delima u potpunosti razmazi. 

Re:art možete pratiti na:
Facebook stranici: re:art:concept
Instagram stranici: @reartconcept
Web sajtu: reartconcept.com

Ili u online shopu: re:art

A Bojana i Rade uskoro pripremaju posebno iznenađenje za sve Beograđane, ali i slučajne prolaznike, mada, to ću ostaviti njima da vam saopšte kada dođe pravo vreme! ;)

Nego, da pređemo na darivanje...


Re:art želi da vam pokloni set finog porcelana kako biste i vi pravili fieste, male hedonističke momente ili delikatne kafe ugođaje. 

Potrebno je da ostavite odgovor u vidu komentara ispod posta i potpišete se imenom ili nadimkom, a mi ćemo odabrati jednog čitaoca/čitateljku koje ćemo obradovati re:art darom. Odgovore možete slati do nedelje, 19.6. u 20h. A pitanje glasi:

Šta je za vas najlepši letnji ugođaj u dvoje?

P.S. Darivanje važi za čitav region! 


Ovaj post urađen je u saradnji sa brendom re:art.

Svideće vam se i ovo

81 komentara

  1. Domaći ledeni rooibos ice tea na terasi u zalazak sunca. :-)

    ReplyDelete
  2. Prva jutarnja kafa subotom na terasi. :)

    ReplyDelete
  3. Osećam se diskriminisano, mogla bih roman da ti ispišem o uživanju "u jedno". Ako mora u dvoje, neka to bude letnje veče s mojom drugaricom Tamarom, kad nam je vruće i možda nas napadaju komarci i za susednim stolom sedi pet jako glasnih devojaka i možda dim njihovih cigareta ide pravo na nas, ali smo obe jako srećne što smo se dogovorile da se nađemo za sat vremena, za razliku od prethodnog perioda kad smo morale da čekamo po par meseci. Eto. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aahahahaha, ali uopšte ne mora da bude u dvoje, ako nema dvoje, može da bude i u jedno, ili u dvoje sa mamom, bratom, drugaricom, psom, mačkom... Ali snašla si se! :* ''U dvoje'' je jer je set za dvoje. :P

      Delete
  4. Divno!

    Pocinjemo zivot u dvoje, i do septembarskog vencanja uzivamo u sredjivanju zajednickog stana. Bila bi ovo divna stvar koja bi ga ukrasila.
    Marija S.

    ReplyDelete
  5. Dugi otok kraj svjetionika, onaj kamp. Zašlo je sunce i zrikavci su toliko glasni da ne cujes svoje misli. F odlazi po hladno pivo, ja palim fenjer ispred našeg maslinastog šatora. Ležimo u hamocku uvijeni kao u grašak pijuckamo pivo i pjevušimo na uho Leonarda Cohena.

    (I tako u nedogled. Jedva cekam 8. mjesec)


    :* divne fotke divan porculan.

    ReplyDelete
  6. Letnji ugodjaj u dvoje? Muz i ja,pijemo limunadu i gledamo kako se sin od 15 meseci igra sa svojim psom Dodo-om ispod nase tresnje. Na kraju je ugodjaj ispao u cetvoro :)

    ReplyDelete
  7. Kad se probudimo a miriše lipa ispred kuće, vetar njiše zavese, pijemo kafu a mačak prede u krilu ♥

    ReplyDelete
  8. ono kad baka i deda cuvaju ovog malog nasmejanog...i mi smo malo sami...ugodjaj!(:

    ReplyDelete
  9. Kafa, listanje casopisa, sveze voce, neki fini keks sa bademom, bokal vode i cvece na stolu, muzika sa radija... Siesta je fiesta.

    ReplyDelete
  10. Najlepše letnje uživanje u dvoje je sedenje na obali jezera u sumrak,slušanje zrikavaca i pogled na poslednje zrake sunca tog dana uz čašu dobrog vina.

    ReplyDelete
  11. Šetnja noću Beogradom u dvoje...
    ruka u ruci, zagrljaj .. sreća...

    ReplyDelete
  12. AnonymousJune 14, 2016

    Samo on i ja u tisini na balkonu. Tisina nam fali pored naseg malenog hiperaktivnog, tako da je to jedino sto trazim. Dobro, mozda malo i limunade od domacih limuna. I lubenice bez koje ne mogu da zamislim ljeto. Mozda i malo kolaca od breskvi ako bih se nakanila da ga napravim... Ali, tisina mi je na prvom mjestu. ♡

    Kristina G.

    ReplyDelete
  13. AnonymousJune 14, 2016

    Posle prve godine braka, svakako drugacije od ostalih brakova, moj suprug I ja smo proveli odvojeno,na dva kraja Evrope. Cekajuci odobrenje moje vize. I jos uvek cekamo, I nadamo se da cemo uskoro konacno biti zajedno. I volimo se, I jedva cekamo zajednicka jutra, dane,veceri...UK❤RS

    ReplyDelete
  14. Letnji, zimski, jesenji, prolecni... samo da je on tu, ...negde.. kraj mene. I cesto tako mu i saopstim : Samo budi tu ! Nije bitno da li radimo nesto zajedno ili smo u razlicitim prostorijama zaokupljeni rezlicitim poslovima..samo da znam da je tu. To je NAS pravi ugodjaj za dvoje, da smo oboje TU.

    ReplyDelete
  15. Ugođaji za dvoje - neiscrpna tema! Ipak, omiljeni su mi oni spontani, kada ugodimo jedno drugom i sebi, provedemo kvalitetno vreme zajedno koje proleti, a i da ne primetimo. Kao, na primer, kada se "Još samo 6 minuta" (jer 5 je suviše mejnstrim :P ) izrečeno ujutru pri buđenju i ušuškavanju u njegov zagrljaj pretvori u dvočasovno izležavanje u krevetu, prepričavanje urnebesno smešnih snova ili tiho uživanje u prvim gutljajima kakaa sa cimetom, gde oboje shvatamo da počinje još jedan dan a da smo se probudili na pravom mestu kraj prave osobe, tako da sve ostalo može da sačeka dok trenutak jutarnje ispunjenosti traje i traje.

    ReplyDelete
  16. Kad idemo na reku i pecamo ribu. Tj on peca, ja sam tu da ga prskam vodom i ometam ga u toj njegovoj "zen" fazi. :) Volim leta kraj reke, i dalje od grada gde mozemo vise da se posvetimo jedno drugom. ALEKSANDRA V.

    ReplyDelete
  17. Predivan set! Obožavam re:art porcelan. Najlepši letnji ugođaj je kada odem kod roditelja koji žive u predgrađu, pijem kafu u bašti sa psom u krilu, i čekam da mama napravi moj omiljeni ručak.

    ReplyDelete
  18. Slađana ~ Sitničarnica trenutaka

    Onaj trenutak kada se u tišini, držeći za ruke, spuštamo niz Kosančićev venac i laganom šetnjom preko mosta i dalje, sve do našeg kraja, do Fontane, stižemo do kuće, uživajući u raskošnom mirisu lipe, a onda u kasne sate delimo sladoled, jedući ga iz iste činije (kao u filmovima :-)) i razmenjujemo utiske protekle večeri.
    I onda on iz čista mira kaže: "Ja najviše volim kada provodim vreme sa mojom ženicom." I osmehne se najlepše na svetu.

    ReplyDelete
  19. Ispijanje kafe u tišini i nestajanje u tuđem pogledom.

    ReplyDelete
  20. Šetnja obalama Beogradskih reka u smiraj dana... :)

    ReplyDelete
  21. AnonymousJune 15, 2016

    Emilija
    Sladoled na tocenje na keju i uvek isti zal- sto nismo poneli jagode da nam natoce na njih. Al ako budemo imali nove cinijice... ;)

    ReplyDelete
  22. Jutarnje ispijanje kafe u tišini uz cvrkut ptica, graktanje fazana, probuđenih leptirića i opreznih i bojažljivih Bambika.

    ReplyDelete
  23. Ovih dana, jutarnja kafa u Šansi na Tašu. Moj bebac i ja uživamo. Dok idemo ka parku, uživam u mirisu lipa. Ovaj divni porcelan bih ipak namenila za letnje uzivanje sa mužićem na terasi.:*

    ReplyDelete
  24. AnonymousJune 15, 2016

    Setnja gradom predvecer, ruka u ruci, sladoled u drugoj i osmijeh na licu...nista bolje.. :) Tina Šmuc

    ReplyDelete
  25. Najlepši letnji ugođaj u dvoje. Pienjeto na kafe na terasata rano nautro (mnogu rano, jas sum ranobudnik), crcorenjeto na pticite i sturcinjata i mirisot na borovi (gradot ni e na ridovi- kako Rim), buenjeto na cvekinjata vo saksiite i ednostavno uzivanjeto vo tisinata i onoj moment pred da se razbudi gradot.

    ReplyDelete
  26. Woman in loveJune 15, 2016

    Kad nas iznenadi letnja kisa u posle podnevnoj setnji gradom, pa kad zaplesemo na sred ulice, slobodni, srecni sto smo zajedno, posle svega :))) Slavimo zivot :) Uzivamo u trenutku i lepoti postojanja :) Prozivimo trenutak u svoj svojoj punini :) Fenomenalan osecaj!!!

    ReplyDelete
  27. Za nas je to ugođaj u troje :)
    Iako sam u napasti sad napisati da je to trenutak u kojem stojim visoko na stolici s fotoaparatom u ruci i fotkam nešto što sam upravo skuhala, na najljepšem tanjuru kojeg imam - a cimer i Neva se igraju na podu pored mene (jer zaista uživam u tim trenutcima), ipak je od toga bolji svaki onaj trenutak u kojem ja sjedim na tom podu s njima. Možda Neva toči 'čaj' u svoje plastične posudice pa 'pijemo' zajedno s bebama. Možda stavljamo bebe spavati. Možda se igramo s loptom, iako je u stanu to zabranjeno. Glavno da smo skupa :)

    ReplyDelete
  28. Milica Đurić

    Najlepši ugođaj leti je ogromne činije voćne salate sa sestrom i traženje šarenog cveća za naš mali kutak. :)

    ReplyDelete
  29. AnonymousJune 15, 2016

    On je iz Beograda, ja iz Novog Sada i baš lepo funkcionišemo već godinu dana. On je presrećan kad dolazi u Novi Sad, ja obožavam da idem u Beograd. U Novom Sadu najradije uživamo u veoma pažljivo i posvećeno skuvanoj kafi iz moka express pota, ujutru, kad je stan najsvetliji, ptice najcvrkutavije i moj pas najrazigraniji. Smišljamo gde ćemo da idemo, šta ćemo da kuvamo. Strateški razmišljam gde je najveći hlad na putu do centra pa da šetamo tuda. On oduševljen ravnim tlom Novog Sada i blizinom svega. U Beogradu obožavam letnju noć, naročito u potezu od Autokomande do Hrama i nazad, kuda šetamo njegovog psa. Voždovački park i noćna kupovina u Maksiju kod stadiona. Hram koji se vidi iz parka i grad koji svetli. Večeru čekam zabačene glave na terasi na koju se izlazi iz kuhinje i zbog visokog plafona i velikih, širom otvorenih, prozora imam utisak da gledam nebo sa drveta a ne drvene garniture, blizu je, svuda je. Ubrzo mi se pridruži moj čovek i onda, reklo bi se, sedimo u mraku a zapravo nije mrak već plavetnilo noćnog neba i zvezda a najčešće i Meseca, taman dovoljno da se vide osmesi i one zvezdice koje koža pravi između obraza i ugla očiju. Letnja noć, sinonim za lakoću i lepotu postojanja.

    ReplyDelete
  30. Toscana, izlazak sunca, sedamo u giallo ochra Alfu 1750 GTV i vozimo se put mora uz zvuke italijanskih numera sa prastarog fabrički ugrađenog radija. Karburator nam šalje umilne note benzina dok na izgužvanoj mapi tražimo mesto gde ćemo baciti sidro. Šalim se, ne želim da učestvujem kao član porodice, ali morao sam da bacim komentar na još jedan čarobni post. Voli te muž tvoj. :)

    ReplyDelete
  31. Vec sam u fazi kad je lepo i cutati u dvoje.Posle 3 decenije nakupilo se zajednickih letnjih i zimskih i jesenjih i prolecnih veceri.Svega je bilo a nesto za izdvojiti -pa i toga jako puno ima pa bih odabrala obicnu letnju noc,veceru na terasi i muziku.

    ReplyDelete
  32. Koliba na obali jezera, uživamo ušuškani u ležaljci, i razgovaramo bez reči.

    ReplyDelete
  33. Kad se od dana gdje su nas umarali samo more i sunce, ronjenje i sunčanje zavalimo na balkon uz hladnu bevandu i posudu punu ljetnog voća. On je crven u licu, ja sasvim bez snage, više ležim nego što sjedim i samo imamo snage za smijanje,a onda s radija krene neke dobra swing stvar i odjednom je u meni tolika energija i gnjavim ga za ples dok ne popusti :)
    Mia <3

    ReplyDelete
  34. Večernja šetnja starim gradom Rovinja... Držimo se za ruke i maštamo o budućnosti... Par trenutaka kasnije plačemo od sreće i ljubavi koja nas je obuzela.

    ReplyDelete
  35. Jutarnja kafa sa kilogram cokolade, u hladu, dok jos nije upeklo sunce kao sto zna :) moja blesava zvjer (pas) i ja... ja koja se nisam ni razbudila i ona kojoj je to nezamislivo i cudi se "kako to mislis da ne skacem po tebi? Kako to ja ne smijem kafu? Daj gutljaj, nemoj da si stipsa." Ljubav i ugodjaj.

    ReplyDelete
  36. Odrasla sam u kuci na moru gdje mi zive roditelji i brat a ja sa sestrom zivim u Beogradu. Za mene je najljepse kada svi zajedno uzivamo u ljetnjim nocima uz dinju (pipun), lubenicu...preplanuli, slani, izmoreni od plivanja.

    ReplyDelete
  37. Letnji ručak u našem dvorištu. Muž,ja i sada u naš sinčić kad napravimo "garden party". Nedeljni fini ručak uz pesmu ptica bude još ukusniji i pravi odmor za dušu.

    ReplyDelete
  38. Do pre sest meseci dvoje, a sada nas je troje... :) Prizeljkujemo pivce na plazi u suton, slusajuci talase, dok beka spava u kolicima.

    ReplyDelete
  39. Piknik u šumi, na obali Tise. Ptice, mirisi leta, kupanje u Tisi, lubenice i limunada :)

    ReplyDelete
  40. Tamo negde oko 13. kilometra Tise, bacimo lenger i ljuljuskamo se na popodnevnom suncu, topole šušte, lubenica curi...

    ReplyDelete
  41. Piknik na Avali, na omiljenom kariranom ćebetu, uz grickalice koje smo prethodnu noć pekli i sokove koje smo cedili, frizbi i bosonogo trčanje po travi...

    ReplyDelete
  42. Hlad, zrikavci, limunada i dve ležaljke. :) Nevena MW

    ReplyDelete
  43. Nedelja vece, smiraj dana, predivan pogled u daljinu,u videokrugu zeleni proplanci,lugovi i krivudavi puteljci, kafa na terasi , moj dragi i ja, sveze tresnje, kupljene tog jutra na pijaci, osmeh na licima, opusteni i zadovoljni, ljubavu vazduhu.

    ReplyDelete
  44. Kod mene je ti skroz jednostavno, sangria na našoj maloj terasi pod zvijezdama dok bezuspješno tjeramo komarce i vodimo duboke diskusije o sama nama važnim temama

    ReplyDelete
  45. Predvečerje....Povetarac na terasi nosi opojan miris trava i cveća. Daleko smo od gradskog smoga. Zlatni tonovi zalazećeg Sunca razlivaju se po pastelnom nebu. Naslonila sam glavu na njegovo rame, dok on drži ruku na velikoj lopti mog stomaka. Dan smo bliže ostvarenju sna.

    ReplyDelete
  46. MaryBeardJune 15, 2016

    Ostrige koje moj dečko izroni i koje zajedno pojedemo uz malo limuna i belog vina, na našim omiljenim stenama :).

    ReplyDelete
  47. kad kijamo zajedno- zivele prolecne alergije :)

    ReplyDelete
  48. Ususkani u neudobnom trosedu na rasklapanje malog iznajmljenog stana, gledamo treci po redu film i iz jednog tanjira bockamo svaki put sve bolji nedeljni cheesecake :)

    ReplyDelete
  49. Planina Golija, selo Rudno. Obližnja reka Brevina i izvor. Nekad je šetnja "u jedno", nekada u dvoje, a nekada i sa celim izviđačkim kampom. Mali raj na zemlji! Rezervat prirode i vaduha, etno selo i etno klopa. Mir i tišina.

    ReplyDelete
  50. Festival na jezeru, jer mladost, jer ljeto... Osjecaj da smo sami na cijelom svijetu, mi i muzika iako je oko nas hiljade ljudi... <3 Svako ljeto, vec 5 godina...

    ReplyDelete
  51. Karirano ćebence... Šumarak pored Save u Boljevcima (ali da je isti kao osamdesetih godina prošlog veka, kada sam bila mala)... Ležimo, gledamo u granje drveća, nebo koje se probija kroz to granje, slušamo bube i šum vode... Eto.
    Mirjana Vojić

    ReplyDelete
  52. Sedimo na terasi u 6 ujutru dok ceo svet spava, mirisemo lipe ispred nas, on brblja nesto na svom jeziku i prsticima 'juri' jagode i malinice po ciniji, gura ih u usta pa onima koje zavrse na belom bodicu hrani mene. Ja pijem kafu, gledam ga i ceskam mu vratic i zelim da ostane moja beba zauvek <3

    ReplyDelete
  53. Ugođaj počinje buđenjem i traje čitav dan. Nema prestanka. Okružene smo pesmom ptica i mirisom, tek procvetalog, cveća iz bašte. Kuvam nam prvu jutarnju i sedamo u dvorište. Iako sam mlađa sestra, ona ima pravo da izvoljeva, jer očekuje malo čudo, koje stiže u septembru. Moram da priznam, ona je najskromnija buduća mama koju poznajem. Ne jedu joj se krastavčići, niti lubenica u tri ujtru. Ona samo želi da uživa dok čeka nemirnog dasu. Onda joj ja berem jagode i trešnje iz bašte, pa zajedno spremamo doručak. I tako u krug. Smišljamo imena, biramo garderobu i radujemo se do beskraja. Sestrinska ljubav, znate, to je užitak. I taj užitak ne poznaje vreme niti ograničenja. Pronađite svoj užitak i postarajte se da traje večno. Ne ujtru, pre posla ili vikendom. Sada. Uvek. Zauvek.

    Leona Kovar

    ReplyDelete
  54. Subota. Najbolji muž na svetu i ja. Budi nas miris lipe u vazduhu. Dok pijemo sok od zove i slušamo radio, pravimo naše omiljene sendviče s domaćim lepinjama mekim kao duša. Ušuškamo se jedno pored drugog i gledamo film, a posle idemo u šetnju i na sladoled.

    ReplyDelete
  55. Najlepsi ugodjaj u dvoje bilo proleci, letnji... Ili u bilo koje doba godine je osecaj koji u meni izaziva pomisao na 'nas dvoje' u bilo kom trenutku, prici, istoj recenici...<3
    Ps. Velika pohvala za bojanu i celokupnu pricu i dizajn :)

    ReplyDelete
  56. Recimo jedan od.Predvecerje.Riblja corba iz kotlica (dobra sa nekoliko vrsta riba) ,domaci hleb,neko dobro domace vino u bokalu ,karirani stolnjak ,baklje protiv komaraca,basta usputnog restorana.Uzivanje bez gledanja na sat.

    ReplyDelete
  57. NevencicaJune 15, 2016

    Subotno jutro. Tisina. Caj i limunada na stolu. Kroz sarenilo cveca gledamo kako se budi Beograd... Cujemo bose nogice kako stizu. Jos jedne. I jos jedne. Tri osmeha i krupne okice. Prestaje tisina, pocinje nasa festa :-)

    ReplyDelete
  58. On tebe iznenadi sa pozivom za vožnju motorom, a ti njega sa punim rancem spremljenim za piknik, i dok se tako vozite osećate kako sve brige i problemi koje imate ostavljate za sobom.

    ReplyDelete
  59. AnamarijaJune 15, 2016

    Ima li nešto ljepše od noćnog kupanja u dvoje? More, barka, zvijezde, i on i ja. To je sve što želim :).

    ReplyDelete
  60. Ruka u ruci,samo nas dvoje,limunada sa puno leda ,pogled ispod obrva i kap parfema je ono što meni treba !

    ReplyDelete
  61. AnonymousJune 15, 2016

    Večernja šetnja ruku pod ruku, razgovor, povetarac, mesec, nebo zvezdice...

    ReplyDelete
  62. Kad vikendom sunce obasjava dnevnu sobu, a nas dvoje ručamo. Ima nešto jako lepo u pripremanju hrane za ljude koje voliš.

    ReplyDelete
  63. Kad ispraćamo dan u našem dvorištu, uz hladno pivo, limunadu ili domaće roze, brojimo zvezde i ćutimo. Deca spavaju i jedino što se čuje je zvuk vode iz prskalice koja zaliva baštu...

    ReplyDelete
  64. UrbangirlJune 16, 2016

    Sumrak,mesec sija,udisem blagi,slatki vazduh,a kroz prozor ciji je kapak sirom otvoren vidi se, iza bastenskog drveca i divljeg zelenog parka,dolina s dugackom trakom magle koja krivuda.

    ReplyDelete
  65. Nije zlato sve sto sija, ni svi hedonisti nisu izgubljeni. Kafe nam se pozlatile :)

    ReplyDelete
  66. AnonymousJune 16, 2016

    Kad padne vece i posmatramo ples svitaca u basti, tisina i poneki lavez pasa.

    Sanela

    ReplyDelete
  67. Toplo letnje veče...cvrčci.Terasa. Miris lavande i borova,šum mora. Limunada sa nanom i mnogo leda. Za njega ledeno pivo. Sveća sa mirisom vanile. Sting peva Fragile...

    ReplyDelete
  68. Moj Sema i ja na večeri kod Bibana.

    ReplyDelete
  69. AnonymousJune 17, 2016

    Nase su veceri. Kada nasa 2 andjela spavaju... Ili neki trenutak, kafa koju ugrabimo u toku uzurbanog dana..
    djordjevichmarija@gmail.com

    ReplyDelete
  70. Ležimo i pravimo planove za useljenje; kojih boja će biti zidovi, šta već imamo, šta još treba kupiti... Traži da mu dodam čašu sa vodom, a ja ga tom vodom polivam, to više rashlađuje od uobičajenog unosa vode, zar ne? Ljuti se jer će ponovo morati da skida čaršave i suši ih, jer, to nije prvi put da se danas igram. Smejem se razdragano, kao kada sam bila dete, što se retko dešava u poslednje vreme. Ali, pored njega se dešava. Ubrzo popušta i pridružuje mi se, pa me ljubi i šapuće kako jedva čeka raj koji ćemo napraviti u našem prvom stanu.

    ReplyDelete
  71. Pored živahne šestogodišnje princeze i duplo živahnijeg jednoipogodišnjeg mališana, imamo tako malo vremena i snage jedno za drugo. Zna tako da se iskrade po koji trenutak kada klinci uveče odu na spavanje. A kako su napokon došli topli dani, samim tim i noći, ugađamo sebi tako što vreme provodimo na našoj terasi sa pogledom na Dunav. Svetiljke, koje tokom noći oživljavaju šetalište, bacaju tako čaroban i inspirišući odsjaj na ovu nam dragu reku koja nam je verni životni pratilac. Galebovi se šepure u svom noćnom plesu, a ni žabe nisu lenje u interpretaciji svojih glasovnih mogućnosti. :) I dok, zavaljeni u jednu veliku udobnu stolicu, grickamo cookies koje inače obožavam da spremam i ispijamo omiljeni čaj, boje se brzo i lako istope. Cvrkut ptica nam šalje veseli pozdrav za laku noć, a dah svežeg povetarca posle toplog dana savršeno nam napuni baterije za nastupajući dan.

    ReplyDelete
  72. - Miris sveže pokošene trave.
    - Hlad ispod orahove krošnje.
    - Kroz grane se nazire kristalno plavo nebo.
    - Udobna baštenska garnitura.
    - Pogled na Sunce koje zalazi iza šumovitog brda.
    - Bokal pun limunade, spolja orošen kapljicama "znoja".
    - Na starinskom tranzistoru tiho peva Louis Armstrong - What A Wonderful World.
    - Moj muz pokazuje rukom na dva leptira koji lepršaju oko šeboja.
    - ...

    Pozdrav od Milanke!

    ReplyDelete
  73. Posle vesterna na tv-u 18:00, odvrnem joj Billy Idol-a -"Save me now", 'nako- do daske, i krišom skoknem do pekarice na ćošku po kifle s makom, za ujutro...pa kad vole.

    ReplyDelete
  74. More,šetnja,pa neka baštica na obali,a pošto je nas dvoje uvek troje rashlađujemo se pivom,ja tamnim a naša devojčica uvek omiljenim sladoledom.

    ReplyDelete
  75. Nocna setnja po parku s mojim dragim, drzimo se za ruke, udisemo miris lipe i uzivamo u razgovoru :)
    Lidija Pesic

    ReplyDelete
  76. AnonymousJune 18, 2016

    Zamislila sam se bas onako posteno, koji bi to ugodjaj bio, znala sam da ce mi sinuti...nije do ugodjaja nego do tog TRENUTKA. Biti u tom trenutku, proziveti ga duboko i ostati posle toga u potpunom miru i sreci. Eto... to bi bilo to. Veseli pozdrav Marija Stojanovic

    ReplyDelete
  77. Za dvoje gurmana u ljubavi, najlepši letnji ugođaj je uživanje u jagnjećoj kapami, ljutim belolučanim paprikama, domaćoj pogači i 'ladnom špriceru. Ja, crvena k'o bulka (od posvećenosti šporetu), u kontrastu sa našim 'iskusnim' (stolnjak pamti) zelenim karirancem, s viklerom na šiškama; on, tapše kao foka od sreće i kaže 'ti si moja Šveđanka Ula. Ula, lepa ti je frizuLa'; ja se zadovoljno pravim važna, autoritativno sipam u tanjire, i tu prestaje sva gluma, krećemo da cokćemo od miline, hukćemo od ljutine, kuc kuc 'u oči me gledajjj'... Onda kafica na verandi i po parče truffel torte. On je sprinteraš u jedenju torti, a ja čekam da uzme poslednji zalogaj pa da citiram moju pokojnu nanu i kažem 'ima repete'. Varimo uz Tour de France, dok ne zadremamo negde u Provansi.
    Naravno, u ovom ugođaju on pere sudove.

    ReplyDelete
  78. Dragi i ja negde daleko, okruzeni zelenilom i tisinom. Reci nisu potrebne jer se savrseno razumemo i bez njih, zato mozemo satima da lezimo jedno pored drugo i pogledom sve kazemo.Ispod nas mekana trava iznad nas prozirno tirkizno nebo. I nista drugo nije potrebno. Marijana

    ReplyDelete
  79. Miriše more i beli domaći bermet. Miriše koža na slano. I tako plešemo lagano,smejemo se glasno,uz zalazak na pesku.

    ReplyDelete