Betonica darivanje

July 26, 2016

Želela sam da počnem ovaj post nekom filozofijom ili retrospektivom bašta koje sam imala u životu i da udenem neki kao ozbiljan ton...

Međutim, ne mogu da obuzdam uzbuđenje.

Da li ste i vi one osobe kojima ispadaju oči na Pinterest boardove i sjajne DIY projekte, fotke i enterijere? Da li imate momente kada poželite da se zaključate u kuću i pogasite notifikacije i telefone i samo skrolujete u nedogled? Da li pristajete da bankrotirate kako biste imali (samo) sve sa Pinteresta? I za kraj, da li ste vi među onima koji kada vide neku kul stvarčicu - imaju potrebu da kažu: ''Jao, ovo je kao sa Pinteresta!''?

Jer, ja da. 


Jedna od onih epidemija koje su me uhvatile, jeste svakako beton. Toliko puta sam poželela da odvojim jedan vikend i napravim haos na balkonu sa kalupima, mešalicom i betonom, ali se nisam usuđivala. Velika greška je ostavljati te zanimljive projekte za godišnji odmor, jer kad dočekate odmor - želite samo da se odmarate i čitate knjige, a ne i da skidate beton sa svih površina na balkonu, jer ste se malo zaneli u mešanju. 

Zbog toga sam betonske saksije ostavila na to do listi za neki prigodan momenat u mom superzauzetom životu, i taman sam se bila pomirila sa činjenicom da ću i ove godine kupovati terakota saksije za sukulente, kad naiđe Betonica


Borjana - alfu i omegu Betonice - poznajem nekoliko godina. Upoznali smo se na Instagramu, jer on je jedan od onih retkih muškaraca kod nas koji imaju predobru IG galeriju, koja reflektuje minimalizmom na savršeno balansiran način. Prošle godine smo se i uživo upoznali na Gozbi u Ciglani i još tada mi je otkrio da priprema nešto zanimljivo.

Kada me je pre nekoliko meseci pozvao na svoju novu Betonica stranicu, znala sam da će to biti ljubav na prvi pogled: perfektne fotografije Relje V Simića koje prezentuju savršeno izlivene oblike glatkog betona, a sve to oivičeno brendingom Bojane Jemuović - dakle pet plus. 

''Sve isto'' print by agencija Señor 
Ukoliko spomenem da je okidač inspiracije za stvaranje Betonice bio rad gospodina Tadaoa Anda, verujem da ću ovim kupiti svakog ljubitelja arhitekture i minimalističkih, masivnih formi.

Betonica je ručno pravljena i pažljivo livena saksija, od betona koji na dodir ima izuzetno gladak finiš. Kreativni tim ovog brenda kaže da imaju planove i za druge veličine, oblike i boje, dok su trenutno u ponudi četiri osnovna oblika: octa, cubic, teardrop i cylinder u dve boje - smoke i magma. 


Nisam mogla da se odlučim za oblik i boju Betonice koju bih želela da imam, pa sam uzela od svake po jednu. Normalno, najteži zadatak mi je bio da odredim koje ću sukulente i biljke zasaditi u njih, kao i određivanje mesta gde će stajati. 

Ako bih mogla na svakom ćošku stana i kancelarije da imam po jednu, bila bih najsrećnija.


Za Octu sam odabrala izdanak Pilea Peperomioides (iliti kineski dolar, mada je ja i dalje zovem pilea) koju sam našla na Bajloniju još prošle godine i za dve sezone uspela je da rodi dve bebe.


U Cylinder sam postavila Phalaenopsis mini (mini orhideja) u ciklama boji, dok sam za Teardrop odabrala minijaturni kaktus (za koji nisam sigurna kog je roda). 

Cubic je dobio na čuvanje Adenium (pustinjska ruža) i jedva čekam da vidim u kakav će bonsai da izraste.


Veliki sam zagovornik urbanih bašta i zaista sam srećna kada vidim da makar i delić svoje ljubavi prema biljkama i ozelenjavanju uspem da prenesem na nekog. Zbog toga sam i predložila Borjanu da organizujemo darivanje, kako bismo nekoga od vas obradovali saksijom koja neće biti samo dekor u stanu ili posuda za čuvanje biljaka - već i jedno i drugo.

Betonica poklanja dve Teardrop saksije, tako da ovog puta biramo dva komentara čiji autori će dobiti poklon. Jedno darivanje se održava ovde na blogu, a drugo kod mene na Instagramu - klik na link

Sve što je potrebno da uradite kako biste mogli da učestvujete u darivanju, jeste da ostavite odgovor u vidu komentara ispod ovog posta, da ste sa teritorije Srbije (ili ukoliko ste iz regiona, da imate nekoga ko vam može doneti/dovesti Betonicu iz RS) i da se potpišete nekim nadimkom. Odgovore možete slati do ponedeljka 1.8. u 20h, a pitanje glasi: 

Kako za vas izgleda savršen Betonica kutak?

P.S. Ukoliko niste raspoloženi za pisanije i vrućina vam je udarila u glavu, možete ostaviti i samo običan komentar kako bih vas ubrojila u potencijalnu listu dobitnika. :)

Betonicu možete pratiti via:

Zvanični sajt: itsbetoni.ca
Instagram stranica: betonicabeograd
Facebook stranica: Betonica

Update: dobitnici betonike su izvučeni i navedeni u novom postu na blogu!


Ovaj post urađen je u saradnji sa brendom Betonica.



Svideće vam se i ovo

38 komentara

  1. Betonica balkonica. :)
    https://www.instagram.com/jyovana/

    ReplyDelete
  2. Trenutno sam u fazi kreiranja svog novog savršenog kutka, ali znam da bi se smoke octa perfektno uklopio. :)

    ReplyDelete
  3. Živim u Beogradu u malom stanu i počela sam da pravim svoju malu zelenu oazu. :) Za početak, imam dva drvceta i želja mi je da napravim jednu ozbiljnu bašticu. Betonica proizvode sam otkrila skoro i oduševljena sam da postoji nešto toliko lepo kod nas. Već imam u glavi kako ću da uklopim teardrop, a kasnije i druge njihove saksijice. Savršen botanica kutak zamišljam u svom osunčanom stanu. :)

    ReplyDelete
  4. Jednostavno na zutoj polici magma teardrop!

    ReplyDelete
  5. Danas dobih neobičnu "vazu" za cveċe (Hendrich's gin staklenu flašu) i dok su je mačke obikazile, setih se i da ti imaš jednu fotku sa flašom koju njuška maca i poslah drugariici... Mislim da bi se moja mačeća komuna radovala i jednoj Betonica kućici za bilje. <3
    Šalu na stranu, hvala za post. Ja živim za ovakve džidže za kuću.

    ReplyDelete
  6. Tvoj balkon je jedna ogromna Inspiracija, sa velikim "I" ☺

    ReplyDelete
  7. Svaki kutak koji začini Betonica, ne može a da ne izgleda savršeno! :)

    ReplyDelete
  8. Bumbled BeeJuly 26, 2016

    Od skoro udata, uredjujem nas stan tako da nam bude mir, ljubav, inspiracija. Od skoro ljubitelj cveca, uredjujem terasu za uzivanje u zivotu. :) Mesta ima dosta, taman za Betonica kutak :) A i bio mi je rodjendan 25og, pa se nekako i uklapa. Napunila sam strasnih 30 hehehe

    ReplyDelete
  9. Milos PesicJuly 27, 2016

    Izgleda odlicno, a i konstrukcija 'gadjacu te saksijom' dobija jos vise na ozbiljnosti :)

    ReplyDelete
  10. Jerbo brutalisticka saksija!!1! alo!?

    ReplyDelete
  11. Tik pored staklenog svetionika oivičenog tirkiznom metalnom konstrukcijom. Da budu zajedno snažni, precizni, prosti, a da zajedno budu sila kao sa Pinteresta. Da kada se nađe pored MacBooka bude njegova priroda, a pored bele čaše pune smoothie-ija sa spanaćem njegova bašta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeeej, čestitam! :) Ti si ponosni vlasnik Betonica Teardrop saksije! :) Javi mi se na mail da se dogovorimo oko preuzimanja: slurporama@gmail.com

      Delete
  12. Yes Yes Yes!!! Pa nisi svesna sa kojom sam srecom kliknula na clanak =) Otkrila sam ih pre jedno mesec dana i u glavi pravim sliku svoje idealne ig/pinterest gajbe sa ovim lepotama. S tim sto sam uspela da ubijem i drvo zivota sad se nosim mislju da je Betonica idealna za neke kaktuscice koji ce i kod mene da prezive a i sad sam single, vece su sanse =) Pazi, cak je i izvlacenje na mojd rodjendan =))) Drzim si fige i smejem se samoj sebi kako sam uzbudjena.
    P.S. Pohvale sto su tebe uzeli za saradnju, nisu mogli da nadju osobu koja sa toliko ljubavi prenosi strast ka uredjenju balkona

    ReplyDelete
  13. Stepenice jedne male vikendice s pogledom na reku... U Betonici jedna od milion obožavanih čuvarkuća moje majke :)

    ReplyDelete
  14. krasne su i divno pašu na tvoj balkon

    ReplyDelete
  15. AnonymousJuly 27, 2016

    Puno puno saksija različitih oblika i veličina u koje bih smestila sve svoje kaktusiće. :)
    Okra

    ReplyDelete
  16. Merkam ih već neko vreme i smišljam kako avokadoe da presadim u njih :)
    Ljubav za Tadao Anda...
    JaniCa

    ReplyDelete
  17. Simpy, savršene saksije :). Vaya :)

    ReplyDelete
  18. Poslednja fotografija na strani, teardrop Betonica vec mi daje ideje razne za kancelariju. Savrseno bi se uklopila na radnom stolu i malo osvezila sve te monitore i kablove.

    ReplyDelete
  19. Odlično bi stajala na novoj mi terasi s pogledom na lipu. I prvo bih zasadila mentu, da mi miriše. Inače je i nama u planu jednom, nekad da i mi probamo da napravimo diy saksiju ali veću za dvorište. Pozdrav, Maja

    ReplyDelete
  20. AnonymousJuly 27, 2016

    ( bosiljak+ nana+ majčina dušica+ cuvarkuca+ papricica+ ukrasni brsljen+ neke trave+ persun+ rukola + mirodjija+ korijander+ vlasac+ agava+ aloja+ lavanda+ mandarina)* 0,7m*1m+ (2* tabure)+ Betonica+ Bob Marley= CONCRETE JUNGLE
    Maša baštovanka

    ReplyDelete
  21. Mini kaktusi mi se cine kao pravi izbor.Kombinacija betona i kaktusa..nekako se slazu😊

    ReplyDelete
  22. AnonymousJuly 27, 2016

    Skoro smo Dragi i ja kupili Baštice sa čuvarkućama. No, naš cicos ih je tokom igre zakačio i slomio, te su čuvarkuće zahtevale hitno spašavanje. Gledajući svog Dragog kako se dopisuje sa "tvorcem" Baštica, traži savete u vezi zemlje, načina sadnje, a onda i ceo taj gotovo hirurški proces presađivanja čuvarkuća, uhvatila sam sebe kako držim fige da ta mala zelena bića prežive (mala, nešto veća -ako i toliko - od mog nokta, sa tananim korenom). Od njih pet, tri su preživele. Tako da savršen kutak, je bilo koji kutak, a izgleda ovako: one, šire se i rastu u Betonici :-)

    ReplyDelete
  23. Moj savrsen Betonica kutak kombinuje geometrijsku preciznost i prociscene forme teardrop saksijica i neznost i suptilnost mini orhideja. Da oplemeni i inspirise <3

    ReplyDelete
  24. Idealni Betonica kutak u mom stanu bi bio na polici sa knjigama, među svećama, uramljenim fotografijama i teglicama u kojima držim karmine, olovke za usne i slično. Tu bi se betonska saksijica savršeno uklopila.

    ReplyDelete
  25. AnonymousJuly 28, 2016

    Divno! Kako je i mene uhvatila ta betonska manija i planiram da majstorišem po kući idealno će se uklopiti sa mojom budućom hoklicom/stočićem i lusterom što planiram da napravim :D Manja

    ReplyDelete
  26. Sa Betonicom svaki cosak moze biti divna inspiracija.
    Nina

    ReplyDelete
  27. Moj kutak je spreman i čeka betonicu da ga upotpuni. :)

    ReplyDelete
  28. AnonymousJuly 28, 2016

    Idealno za malecne čuvarkuće! :)
    Elena

    ReplyDelete
  29. Želim mali teardrop, jer je mali, sladak i od betona,pa ima veze sa mojom strukom. U fazi sam sređivanja nađeg malenog stana, bez balkona te sam saznala da sam i veća žena neko što sam mislila i tako i fan cvijeća i biljčica. <3

    ReplyDelete
  30. Meni se Betonika savrseo ukalapa u enterijer jer moja cerka preferira skandinavia living boje siva bela i crna.S obzirom na to da smo u fazi skupljanja raznih biljaka i pravljenja urban jungle u 60 km2 svaka saksija je dobrodosla.

    ReplyDelete
  31. Savrsen betonica kutak mora biti od betona! :3

    Sani

    ReplyDelete
  32. Da, da i da! Moj odgovor na tvoja pitanja iz prvog pasusa! Kriva po svim stavkama :D
    I dok ovo piskaram za svojim belim stolom sa crno-belim detaljima vidim kako bi mi se Betonica detalj savršeno uklopio, sa moje leve strane, tik uz peščani sat i crnu tablu-podsetnik. I eto ga, moj Betonica kutak! ;)
    A za tebe, draga moja Iv, veeeeliki pozdrav i kao što ti već rekoh, tako mi je drago da si se vratila blogiću!!! Ljubac ko kuća! :)
    Brana

    ReplyDelete
  33. Preslatke su, savrsene uz nase nove prozore :)
    Bjanka

    ReplyDelete
  34. Svidja mi se betonica :)

    ReplyDelete
  35. Upravo sam nabavila prvu jubilarnu biljcicu za nas stan, za sad je u ruznoj, plasticnoj saksiji, malo avanzovanja bi joj dobro doslo :D

    ReplyDelete
  36. Fenomenalne su! 🌱🌱🌱 Dača

    ReplyDelete