There's no place like home

March 12, 2017


- Ej, znaš da neki misle da ja nikada ne izlazim iz kuće jer na mreže kačim samo slike svog stana? Kako je to glupo. Pa neću valjda da kačim svako svoje mrdanje negde samo da bi ljudima pokazala kako imam život i van svog doma? Uostalom, najviše mi se sviđaju fotke koje uslikam kod kuće. A i nema mesta kao što je naš dom, pa čak i da moram da ne izlazim iz njega nikada više.

Nego, je l' primećuješ kako ovde u ovom postu izviru neki autići na svakom ćošku? Mnogo mi se sviđa kako si uramio ova tri automobila u hodniku, baš je nekako tvoj kutak... Mmmm, mislim da ću da promenim ovu ručku na cipelarniku, nikako mi se ne sviđa. 


- I dalje ne mogu da se odlučim kako da nam izgleda hodnik nakon krečenja. Mislila sam da malo promenimo, pa da stavimo samo par velikih ramova i da uramimo neke kul printove. Ali onda ćemo morati da smislimo gde bismo ove male ramove. Ti znaš da ja volim da se igram uređenja kuće svako malo. To me smiruje.


- Jesam ti pričala kako sam prvi put počela ozbiljno da crtam kada je deda Duško doneo neke strava bojice sa puta i onda sam crtala na onim starim žutim papirima princeze i njihove sobe?

Nacrtala bih princezu sa velikom haljinom i šlepom na jednom papiru i onda bih na sledećih deset crtala samo njenu kuću, zamak, dvorište, sobu. Uređivala sam dom još tad, a da toga nisam bila ni svesna. Mislim da tata i dalje čuva neke od tih blesavih crteža.


- A jesi li ti imao omiljenu bojicu kada si bio mali? Ja sam u svakom setu imala omiljenu bojicu i to je bila neka tamno rezedo-tirkizna. Vidiš da me ta boja prati i dan, danas. Znam da sam tu bojicu čuvala za posebne crteže i bojila sam sa njom samo bitne stvari.

Znaš li da sam imala i boju za svako slovo u abecedi i za svaki broj? Npr. meni je broj 4 uvek bio oker. I slovo M mi je uvek bilo crveno. Isto kao i S. A mi je bilo belo. A broj 3 limun-žut.


- Znaš li da ujutru okrećem fotelju ka prozoru da Vinica može da se smesti i bolje osmatra golubove na simsu prekoputa? I idalje se ne odvaja od ovih metalnih jastuka. Taj čovek je metalac u duši. Vidi se da nam je sin.


- Ej, znaš šta sam skontala pre neki dan, da je ovaj kloopko, što ti zoveš mozak, tako udoban kada hoćeš da se nalaktiš na njega? Moraš da probaš! Taman ti lakat utone u njega kako treba i ništa ne žulja, a opet možeš da čitaš, a da nisi u ležećem položaju. Da odnesemo jedan u spavaću sobu da imamo za čitanje uveče?


- Znaš da i dalje imam neki poseban osećaj za ovu godinu? Mislim da će biti baš dobra. 


- Kakva ti je bila nedelja? Meni haotična, imala sam dva roka za onaj dizajn. Nego zaboravih da ti kažem isto, znaš kako je lepo ujutru kada se ova dvojica smire i konačno zadremaju, a ono tišina, sunce, mir. Baš mi je lepo da radim od kuće. Ovo mi je tako trebalo.


- Ej, pa jesam, to sam fotkala za novi post. Bilo je baš lepo svetlo to jutro i nekako mi se baš puno sviđa kako si ih poređao ovako po bojama, kao ja knjige na polici. Ali i dalje najviše volim ovu Alfu. 

Nego, šta ti je kvalitetna ruža, jesi video? Evo deset dana prođe i još uvek izgleda očaravajuće. Šta si rekao, holandska ruža? Nikad veću ružu nisam videla...


- Znaš li da sam pre neki dan razmišljala da skinemo ovu policu iznad stola? Imam neke ideje već, sve sam smislila, nego sve mi žao zbog njih dvojice, gde će onda da im bude osmatračnica kada mi radimo za stolom...


- Joj, jesi video one Stassen čajeve? Jesi li video koliko ih ima? Imamo da ih pijemo cele godine! Sad ćeš taman moći da kreneš sa onim planom da svaki dan piješ drugi čaj. Ali mangoooo! Da, znaaam, taj verovatno jedva čekaš da probaš. Ja sam krenula sa pomorandžom i kamilicom. A dizajn? Znam, kao da sam ga ja smišljala. Prelepo.


- Jedva čekam da sredimo balkon da mogu da iznesem cveće napolje. Valjda ova zima neće još dugo, tako mi se sedi napolju ujutru, sada, više nego ikad. Sada mogu i da radim na balkonu, juuu, jedva čekam. Čaj, sunce, mir, cveće - bilo koji posao ne može da bude naporan kada imaš takav kanc. 


- Znam da sam rekla sto puta već, ali samo još ovaj put: ja sam zaljubljena u ove naše nove posude za sirće i ulje. Ceo taj kitchenware koji je Jamie izbacio mi je prelep. Hajde da se odselimo negde van grada i imamo kućicu i baštu i da nam je život kao u njegovim serijalima. Kada ćemo?


- Daaa, sad sam se setila koliko je uživanje čitanje knjiga na balkonu. Jao, ne mogu da dočekam lepo vreme. Imam barem deset knjiga koje hoću da pročitam do leta. Barem deset!


- Ma nije da nosim samo sivu, nego znaš ti mene, tokom zime i jeseni nosim sivu i crnu, ali čim dođu lepi dani, ja krenem sa bojama. Pa znaš sve one moje haljine i ešarpe, to sve šareno, boli mozak. Nego mi je ovo sa sivom i roze neka faza. I nije babska roze, baš si dosadan sa tom forom. 


- A hoćemo danas ceo dan da odmaramo i uživamo? Ja sam sve svoje poslove završila, a sutra ću ja malo da pospremim po kući opušteno, znam da imaš sastanke ceo dan.

'Oćemo da nastavimo sa Jackson filmografijom? Sada nam je na redu Gospodar trilogija. Mislim da ću po prvi put uspeti da odgledam sve filmove bez da zaspim. Ali to je samo zato što smo prvo gledali Hobbita i sada mi je zabavno da povežem sve priče u cugu. Knjige se ne sećam uopšte, mislim da sam je čitala tipa u osnovnoj. 

Hajde, ja idem da nam skuvam čaj, a ti namesti film, tako se radujem ovoj nedelji, najlepše mi je sa vama kod kuće. 


Svideće vam se i ovo

24 komentara

  1. "Hajde da se odselimo negde van grada i imamo kućicu i baštu i da nam je život kao u njegovim serijalima. Kada ćemo?"
    Nešto mi se desilo sa srcem i sa mozgom... PrelePOST... Ljubim vas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. San već pola decenije, sigurno. ♡ Biće jednog dana, imam neki lep osećaj! :)

      Delete
  2. Vas dvoje ste čarobni :). Bilo sta drugo da da kazem bilo bi suvišno.

    ReplyDelete
  3. Kakav divan unutrašnji monolog, monolog, poludijalog... i ćaskanje s nama :)

    ReplyDelete
  4. Hoću više ovakvih postova. Mnogo mi se sviđa ovaj direktni prenos iz doma Dagović. :)

    ReplyDelete
  5. Odmor za oči i dušu... Hvala!

    ReplyDelete
  6. Ovo je stvarno kao da smo uključeni u vaš dom, prekrasno, toplo, očaravajuće, baš za proljeće. Posude za ulje i ocat su divni, moram pitati gdje su kupljeni (da li je neka on line opcija) i kako se održavaju, zna biti takvih posuda koje ne bi oprao cijeli odred. Nastavi u proljetnom ritmu, slobodno u cvjetnoj haljine, pa malo prizora s tržnice... Suzana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Suzana! ♡ Sigurno će biti i baš takvih izveštaja i fotografija! ;) Ej, za sada sam zadovoljna kako se održavaju, videćemo nakon nekoliko meseci. Ja sve perem sa onom četkom za flaše, vrelom vodom i deterdžentom, valjda će biti u redu i da nastavim sa tim. Kupila sam ih kod nas u Vulkan knjižari, samo Gift shopu njihovom. Gledala sam na Amazonu, iste su cene kod nas, a pritom ne plaćaš shipping. Preporuka svakako, prelep je kitchenware i jako kvalitetan! :)

      Delete
  7. Bas lepo post I blog. Pozivam vas da posetite moje stranice na www.majchesite.world press.com. pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Majche, već vidim da imamo neke zajedničke teme! :)

      Delete
  8. Koliko slicnih razmisljanja.Obozavam njegov serijal sa bastom i uzgojom organskog bilja.Dopada mi se slaganje po bojaqma autica super izgledaju.Sto se tice fotki unutar doma i van .Nekako kad sam na nekom desavanju volim da se prepustim ,a ne da fotkam i snimam .Recimo koncert.A obozavam terasu ,zato sto nemam bastu kao i moji klinci.Mi cak i obedujemo cesto napolju.Citamo ,meditiramo na suncu,pijemo kafu ili caj.Pas nam je uvek na terasi.Imamo i macku.Ponekad se ja osecam usamljeno jer su mi deca odrasla ali me uvek raspolozi dobra muzika, planovi oko neke nove kupovine sitnica ,dobra knjiga i aroma terapija difuzerom kojeg sam nabavila na pancevackom buvljaku za samo 1000 din.Nekad vezbam yogu sama.Pogledam neki dobar film.Spremim dobru klopu.Nekako kako sam starija prija mi setnja po parku, izlazak u prirodu i toplina doma .Lep monolog.Bas me raznezio.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Alex, hvala ti što si podelila lična razmišljanja sa nama. ♡ Opisala si sve u čemu i sama volim da uživam, jedino što nemam decu, pa onda imam prazan dom dok Matija ne dođe sa posla i gomilu nedostajanja da rešim do 16h. :) I ja sam razmišljala da kupim neka eterična ulja čisto za mirišljava jutra uz recimo lavandu ili mentu. :)

      Delete
  9. Jao, što ja volim da gledam kako ti sređuješ svoju kućicu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahah, hvala ti Negoslava, pravo da ti kažem i ja volim, posebno da se vratim na neke starije postove pa da gledam šta se sve izmenjalo! ♡

      Delete
  10. I'm loving this post sooo much!! Sto kaze Matija, zelim vise ovakvih postova. Kazi nam sta planiras da citas, ja volim da znam sta drugi citaju. :)
    xo

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni se svidelo kako je lagano izleteo iz prstiju! ♡ Ej, pa na tri knjige sam trenutno, čitam ih uveče, preko dana i kada zatreba za neki info, a na gomilici ih je još dosta, i to ne kao na gomilici u polici, nego kraj kreveta da podsećaju da je na njih red uskoro. :D Nesbe - Sneško i Utvara, Valjarević - Komo, Staša - Ja sam Staša, Devojka iz voza, Devojka iz Bruklina, Mari Kondo po potrebi hahaha, Jelica Mrkušić - Upoznajte bolje mačku, Haig - Reasons to stay alive i Divjak - Roll intro tape. Kao što vidiš ima svegaaaaa baš, ali nekako mi baš prija to skakanje sa žanra na žanr. :D

      Delete
  11. baš sam uživala,nisam sigurna da li više u čitanju ili u slikama.detalji na slikama su pravi san,čak i oni bez dobre rasvjete nekeko su intimniji.predivni okviri i jastuci,a rečenice....prepoznala sam se u nekima sto je nevjerovatno!odličan blog-uživat ću u njegovom čitanju!!

    http://babylovesfashion.blogspot.hr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga Josipa, baš mi je drago da si prepoznala poentu posta. ♡

      Delete
  12. Čovek je srećan što te ima, a verujem da i obrnuto važi. Divan post <3

    ReplyDelete