Uskršnji piknik

April 15, 2017


Iskreno se nadam da će sutra ipak biti lepo vreme. Do sada smo Uskrs uvek provodili napolju, na pikniku. To nam je plan i ove godine, ali ukoliko nas vreme razočara, pravićemo improvizovani piknik kod kuće. Svakako je najbitnije da smo zajedno. 


Moje pravilo kod piknika jeste: šareno + udobno + zdravo. Zbog toga sam ubacila i žutu u piknik postavku, iako sam pisala da nisam fan iste. Ova sunce žuta mi je nekako baš za proleće, pa pravim izuzetak.

Moj predlog za uskršnji piknik:

Sendviči u somunu sa namazom od sremskog sira i vlašca, sečenim barenim jajima na kolutove i miksom zelenih salata.

Sveže ceđeni sok od pomorandže, jabuke i šargarepe. Možete dodati i cveklu ukoliko volite, kao i kašičicu meda i cimeta. 

Velika (šuplja) čokoladna jaja, ispunjena svežim sezonskim voćem. Ja predlažem jagode kao obavezne i dekoraciju od mente.


Kao što napisah, volela bih da sutra bude lepo vreme, ali i ako ne bude, ovu gozbu imaćemo u našem domu, ušuškani uz filmski maraton i telefone na off. Jer poenta piknika nije samo u lepoj gozbi na travi, već i u vremenu provedenom uz najbliže, u razgovoru i smehu. 

Želim vam lep produženi vikend i srećan Uskrs! 


Sve boje, jaja, korpice, cveće i dekoraciju, nabavila sam u Mercator HipermarketuOvaj post urađen je u saradnji sa Mercator Centrom.Svideće vam se i ovo

10 komentara

 1. Ovaj sveže ceđeni sok zvuči njami... Cvekla obavezno! ;)

  ReplyDelete
 2. Obožavam sve naše piknike, nevezano za prigodni povod. :)

  ReplyDelete
 3. Ovo je čist praznik za oči! :)

  ReplyDelete
 4. em zdravo, em lepo, em ukusno, em kreativno... EM EM EM :)

  Samo kod Mali Iv <3

  ReplyDelete