Vanilla cream

November 17, 2012

Ove godine nisam mogla ići na mini turneju sa Consecrationom (Bg) i Hesus Attorom (Ri), i mnogo mi je žao što sam propustila zabavu, ali nadam se da ću sutra nadoknaditi makar delić toga. Ako ste kojim slučajem ljubitelj prog i avantgarde muzike i ako ste u Beogradu, predlažem vam da sutra svratite u klub Gun, jer ćemo praviti ludnicu! ;)

Dakle, M je otišao na turneju po komšiluku i prva stanica mu je bila klub KSET u Zagrebu. Umesto da se druži sa braćom po mjetalu i da se napija i opušta pred tonsku probu, on je išao i sakupljao mi kesice čajeva! I tako se sav srećan javio da mi kaže kako je našao gomilu čajeva raznolikih mešavina i da ne može da dočeka da mi ih donese da ih probamo. Jedina šteta jeste što na filter kesicama nije bilo papirića sa brendom, već su sve bile uredno složene u četiri kutije na kojma su bile zalepljene nalepnice sa imenima i sastojcima.


Nemam predstavu koji su čajevi (brend) u pitanju, ali predivni su! Kada sam ih izvadila iz kesice, zamirisao je čitav stan! Smestila sam ih u veliku, četvrtastu teglu gde držim no-name čajeve i prvi sam odabrala po principu ''izvlačenje iz šešira''. Omirisah kesicu i osetih vanilu. Ok, sada još samo da je prelijem vrućom vodom i da vidim koje je boje. Nakon par minuta, voda je poprimila svetlo žutu boju, dakle ili je kamilica ili zeleni. Uporedih miris i boju, pa i ukus sa čajevima sa nalepnice i zaključih da je u pitanju zeleni čaj Vanilla Cream koji se sastoji upravo iz zelenog čaja i komadića vanile. 


Dodah kašičicu meda (obožavam kako med ide uz vanilu) i prepustih se uživanju. Jeste da sam odabrala najprostiju mešavinu, ali ako je ova ovako aromatična i ukusna, pitam se kakvi li su tek ostali?! I da, moram priznati da sam bila skeptična po pitanju ove kombinacije, jer nikako nisam mogla spojiti gorkasti ukus zelenog čaja i slatkasti vanile, ali ide odlično - jer verujem da je ovo jedna od blažih vrsta zelenog.


Oprostite na lošem kvalitetu fotografija, u kuhinji mi je prilično žuto svetlo, a ona je toliko mala da prosto nemam mesta za dodatne lampe. Nego, koje biste vi čajeve odabrali sa spiska gore? :) I evo jedne muzičke liste za subotu popodne/veče, onako u skladu sa japanskim trešnjama na mojoj šolji. Klik na: Cherry Blossom Girl !

Svideće vam se i ovo

29 komentara

  1. M je divan. Ja bih posrkala prvo sve sa assam-om :) Nugat šljiva i irish whiskey mi baš dobro zvuče. A i pu erh sa vanilom i limunom ne bih odbila. :)
    Dobro me podseti, sutra pravac Small tree da dopunim zalihe. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam se obezbedila za čitavu zimu! Rešila sam da ukinem služenje kafe gostima i da im nutkam samo čajeve, hehe. Da li bi možda učestvovala u razmeni čajeva? Alen (koment ispod) ima grupu u kojoj se sakupilo nas 15-ak (sa Balkana pretežno) i razmenjujemo čajeve međusobno na mesečnoj bazi, pa ako si za.. ;)

      Delete
  2. Po nazivima aromatiziranih čajeva skontah da je u pitanju Kuća Zelenog Čaja. Nisam ništa još probao od njih.

    Ja biram "Nougat šljiva" :)

    P.S.

    Moguće je da će se razne arome izmješati u toj tegli pa će sve ostale vrećice upiti one jače, možda je bolje da ih razdvojiš.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemate pojma koliko se radujem šljivi! :) Videću da ih nekako razvrstam!

      Delete
  3. Volim tu kombinaciju. Ja sam pila ovaj: http://www.food-shop24.com/images/messmer%20gruener%20tee%20vanille%2025er.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam obratila pažnju, ccc, nikakav sam čajoljubac! :)

      Delete
  4. Loš kvalitet fotografije? Jao, ne nerviraj me, savršene su <3
    I mami me ta kombinacija ukusa.

    P.s. buvljak ipak neke sledeće nedelje, bićeš obaveštena :**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihih, važi, dogovaramo se! Mogu da ti ponesem neke čajeve, ako volEš? :)

      Delete
  5. Uf, ja bih beli caj. Obozavam cvetne cajeve!

    ReplyDelete
  6. Jedino pazi da ne preuzmu mirise jedni drugih:))

    ReplyDelete
  7. Ovde ima caj sa cokoladom i kokosom..........mmmmmmm....odlican je!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koliko ne volim ukus, toliko obožavam miris kokosa! :)

      Delete
  8. Blago tebi i na takvom decku i na cajevima :))) Zahvaljujuci tvom blogu, shvatila sam koliko ja POJMA NEMAM o cajevima ustvari, i zaintrigirala si me da malo eksperimentisem s ukusima :) Sto se ovih tice, definitivno me je najvise zaintrigirala "Medenjakova kucica" :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, da li to znači da ćeš već danas da odeš u nabavku nekog zimskog čaja? :)

      Delete
  9. U cast ovog tvog bloga odoh da skuvam chaj koji mi stoji vec skoro godinu dana i ceka da ga okusim. Dobila sam nekoliko kesica iz Kanade, neki je ludacki, mesavina neka, organic sve u svemu i preporuceno mi je da ga pijem sa mlekom. Moj dragi ga je probao i kaze da je ludacki spoj ukusa. Dugo me je cekao, a evo momenta da ga spremim pa da, srkucuci ga, jos jednom procitam tvoj blog ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dakle, ovako...upravo se spremam da pijem taj chaj, mislim da je TAZO marka chaja, valjda, ne znam zasigurno... Pise sledece: Organic Chai-Spiced black tea; Ingredients: black teas, ginger, cinnamon, black pepper, cardamom, cloves and star anise :) Vec me peckaju nepca u ishcekivanju...

      Delete
    2. Mmmmmm, divnoooo!!! Evo, našla sam: http://www.tazo.com/tazo-organic-chai-filterbag-tea/000149904,default,pd.html?start=3&cgid=black&prefn1=flavorsBlends&prefv1=spice&navid=search

      Delete
    3. Sad znam šta ću sestri da naručim iz Toronta! ;)

      Delete
    4. Bravo, pravi si istrazitelj ;) Inace, fascinirana sam ukusom...nisam dozivela od chaja da mi toliko divnih i zanimljivih ukusa naizmenicno i harmonicno prolazi kroz organizam:) Evo, ja otpocela kukanje da pristignu nove zalihe :)

      Delete
  10. Ja sam probao taj nougat šljiva i mnooooooogo je dobar...

    ReplyDelete
  11. prvi put čujem za nugat šljiva kombinaciju, baš bih volela da probam. Blago tebi kad imaš takvog muža (prvi put sam na blogu pa sam pretpostavila da je M od muž, izvinjavam se ako sam pogrešila).
    Super ti je ova profil slika, ženska!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! :* Jeste, M je od Matija i od muž.

      Delete
  12. mmmm obozavam, ali obozavam cajeva sa komadicima vanile
    ja sam sad dobila neki zeleni sa jagodom, moram to da isprobam :))

    ReplyDelete