Coral peach & seafoam green

January 22, 2013

Iako je hladno i praznici su prošli, znam da nas sve hvata neka blaga stagnacija po pitanju entuzijazma. Ja sam rešila da se borim veselim bojama i da oko sebe stvorim jedan šareni svet koji aktivno inspiriše i tera na sreću. Terapija bojama i mirisima

Prvo sam rešila da se poigram novim avatarom, odnosno autoportretom. Poslednji put kada sam crtala sebe, imala sam baaaš dugu, crnu kosu i nisam nosila naočari. Zapravo, ni sada ih ne nosim tako često jer mi je dioptrija minimalna, već kada mi se oči umore od rada ja ih stavim i tad sve postaje bistrije. Međutim, kako obožavam te moje naočari, rešila sam da ih ubacim u autoportret kao bitan detalj koji me opisuje poslednjih nekoliko meseci.

Kopajući po starim skicama, setih se da već imam neki crtež koji sam radila za sajam rukotvorina u Pančevu i da cica na crtežu - sada sa crvenom kosom, naočarima i slučajno istom haljinom na tregere - neodoljivo podseća na mene danas. :) Otvorih lejere, promenih neke boje, dodah cupcake i eto digitalne verzije Iv. Istog dana su nastali i novi wallpaperi koje ste videli u nekom od prethodnih postova. 


Boje koje su obeležile ovaj mesec jesu coral peach i seafoam green. Razlog tome je moj novi telefon: Sony Xperia J. Volim gadgete, ali papir i olovku volim više. Nisam ljubitelj telefoniranja, komuniciram preko maila više nego sms-a i ne volim da sam dostupna u svakom trenutku. Zato, kada sam krenula u kupovinu telefona, nisam se vodila recenzijama, poenima, pohvalama ili kritikama, već prvom impresijom. A kada sam ugledala ovaj model Sonya, beše to ljubav na prvi pogled. 

Savršenog oblika, ergonomičan, dovoljno težak, OS Android Ice Cream Sandwich sa planiranim updateom na Jelly Bean + pink maska na poklon. Naravno, istog trenutka je crna maska zamenjena ovom coral-peach-pink maskom, tako da mi je ostalo prostora da se poigram sa redizajnom crne maske i od nje napravim nešto luckasto.

U trenutku dok sam skidala sve potrebne aplikacije od 8tracksa do last.fm-a, setih se da imam nove, novcate slušalice u istoj boji kao i maska. Me - happy! :) Da ne bih imala slom živaca dok pokušavam da ih odmrsim, pažljivo sam ih uvila i složila u ovu belu ''Love/BG'' kutijicu koju sam kupila u galeriji Beogradski izlog. Novi wallpaperi (tačnije, onaj sa pingvinima), odmah je našao svoje mesto i u telefonu, tako da je mood board za ovaj mesec potpun.


Instagram, pa ok. Može da posluži u trenucima kada mi aparat nije pri ruci, a i slatka mi je pomisao da mogu da pravim album sa uslikanim trenucima iz svakodnevnog života. Ne znam koliko mi je do deljenja intime na taj način, ali Njanja, šoljice i čajevi su uvek dobrodošli u mom instagram albumu.


Juče mi je bio zaista divan dan. Onako lepo vreme nisam očekivala, tako da sam iznenadila samu sebe kada sam odlučila da pogasim sve programe, muziku, računar i navučem čizme - te se uputim u šetnju. Usput sam svratila do Modelline i na moje veliko oduševljenje - konačno nađoh washi tape! Izbor je bio minimalan jer se sve rasproda u roku od odmah kada stigne roba, pa sam dugo pokušavala da se odlučim između preostalih patterna. Odabrala sam mat teget washi sa svetlo plavim tufnicama. 



Kao što rekoh nekome sinoć, čudi me da je već nisam potrošila - iako ima 10m! Prvo sam je isprobala kao traku za lepljenje papirića u planer, a ona sam prešla na ostali pribor. :) Punjač /USB kabl za telefon sam potpuno oblepila trakom, tako da se sada slaže sa feminine stranom telefona. Štipaljku za papire koju inače koristim kao držač za USB kablove zakačenu o radni sto, takođe sam oblepila, pa je sada sve u tonu.

Razmišljam se da odem do Modelline i da zamolim one tete tamo da mi jave istog trenutka kada im stigne nova roba - kako bih imala bolji izbor pri kupovini washi trake. Ovaj put ću uzeti transparentnu i iskoristiću je za pakovanje novih koverti za sledeću razmenu čajeva. :)


Svideće vam se i ovo

27 komentara

  1. Jaooo, washi tape! Ne mogu da verujem da je ima i ovde! :) Koliko košta?
    Btw, slike su preslatke, kombinacija boja melem za oči :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima, imaaaaa! :) Od 290 do 490 dinara su. :)

      Delete
  2. Diivan mood board za January. Kao i uvek na tvom blogu :)

    ReplyDelete
  3. ona soljica sa slike je prelepa! zelim takvu istu!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, uzela sam je u nekoj od onih radnjica ''sve za 100''. Imaju diiivne, razne boje.

      Delete
  4. Volim ove postove:) A washi me ne privlači toliko, mada planiram da napravim svoju verziju, pa ću se valjda nakaniti:)
    Ti si se lepo izigrala i to mi je super:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja imam plan da napravim svoju, jer ovde ne može da se nađe sve ono što želim. :/

      Delete
  5. Draga, da znaš da je počelo malo da mi opada raspoloženje...dobro su došle ove tvoje boje, ali pingvini su bili višnja na šlagu neke divne torte...uveseljavaju me kad god uzmem moj novi divni crveni lap top :)
    A što se modeline tiče, bojim se da odem...a kako sam zaključila da si ti kriva ako se navučem i osiromašim, reših da račune tebi prosledim...možeš da otplaćuješ i na rate ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hajmo zajedno tamo da ih opljačkamo sa maramama na tufne preko lica! Nikada neće izvaliti da smo mi! :P

      Delete
    2. Dogovoreno...jedino što ćemo morati da se prethodno do tančina dogovorimo šta i koliko uzimamo-inače ću se ja razbrbljati u sred pljačke ;) Vreme je da dokažemo da je moguć savršen zločin :D

      Delete
  6. Ja sam najblaže rečeno oduševljena, avatar je presladak...

    ReplyDelete
  7. coral peach <3 ,washi tape <3 ma sve je <3!
    Idemo da teramo tete da nam jave kad im stignu! :))

    ReplyDelete
  8. Novi font! I te boje, hoću i ja!

    ReplyDelete
  9. washi! aaaa, pa nisam znala da to imaju, nekako mi one tete nisu mnogo prijatne i ljubazne, pa se uprkos brojnim izazovim nikad ne zadrzim predugo tamo iako su mi vrlo blizu, pa mi nije ni palo na pamet da to imaju. a bas mi se svidja tvoj izbor jabih verovatno bas tu izabrala i da imam veci izbor:)
    sto se tice instagrama, ja ga koristim sebicno, tj samo za sebe, niko me ne prati i ni sa kim se ne povezujem. za mene on nije drustvena mreza, vec moj albumcic. a sto se pracenja tice pratim samo 4 divne dame sa divine slikicama. zato je meni instagram utociste, pa mi sve zao kad ga neko ocrni (mada razumem zasto, ako se uzme u obzir da je najpraceniji korisnik kim kardasijan:D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isto razmišljamo! :) I ja ne volim tamo da idem, ne zato što deru, nego zato što su onako napadne, kao da smo svi došli da ih opljačkamo. Lepo sam stala ispred zida sa trakama i gledam i gledam i smišljam kako da ih uklopim, kad dođe neka prodavačica i tu me spopade sa hiljadu pitanja i samo sam uzela prvu s rafa i otišla na kasu. Nije lepo to od njih! :/

      A instagram koristim kao album za cutensils sa moje police - rešila sam. :D

      Delete
    2. dakle, treba da ih opljačkamo :D
      Ja sam usavršila svoja krimi znanja...samo me pratite :P

      Delete
  10. Meni se sve ove sličice, ma koliko jednostavne bile, čine kao prava umjestnost . Onaj osjećaj kad toliko uživaš u običnim, everyday slikama a ne možeš se nagledati :D

    ReplyDelete
  11. Joooj, kod tebe su svi detalji lepi, milina je gledati slike. Ja obozavam da imam i lepu olovku i rokovnik i soljicu i da se sve tako lepo slaze i da je sve polepljeno istom trakom i pokupujem svasta lepo (citaj: potrosim bruku para za bzvz) ali sam jako nemarna, brzo napravim haos oko sebe i to vise ne lici ni na sta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali uživaš u tome i to je ono što je važno! :) Ja isto volim svoje olovke najviše na svetu! :)

      Delete
  12. Za nedelju dana idem u SLoveniju, planiram da poharam svaki craft shop koji nadjem i washi traka je jedna od stvari na spisku :D
    Ja sam inace spela nalaziti kod kineza, u delu sa skolskim priborom selotejp sa raznim motivima, uzela sam sa snupijem, srcima i karirani, kosta 20ak dinara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! Baš sam se setila tebe i tvog komentara pre neki dan, pa sam svratila do kineza i uzela sam neke šarene prugice i Mini Maus. Sreća! :)

      Delete
  13. Heheh, pa mnogo si slatka na tom autoportretu :) A washi traku sam probala da iskopam negde u NS-u, ali izgleda da cu ipak morati do Bg-a po nekoliko komada :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigurno ima negde! samo traži selotejp sa šarom, jer niko ne zna šra je washi i masking tape! ;)

      Delete