Pošteno odmaranje

January 05, 2013

Zaslužila sam da se izležavam, nego šta! Jeste da sam primorana da ne mrdam iz kuće kako sam se razbolela, ali i to je neki vid odmaranja. Skupilo mi se sve; stres, obaveze, jurnjava i evo, sad su me sustigle posledice svega toga.

Zato sam, kao što sam i obećala, stavila telefon na silent, svima rekla ćao, zdravo i prepustila se udobnosti doma. Svetlucavi detalji, lampice, sveće, bele kugle i mekana pidžama - je sve ono što mi je potrebno ovih dana.


Hedonizam iz dana u dan! Kupka, sauna, dobra knjiga, dobar čaj. Pravljenje tabela u novoj agendi, zapisivanje planova i želja. Skiciranje ideja za blog, recepte, ilustracije, nove wallpapere, nove projekte.


Doručak, ručak i večera u krevetu! Pažljivo servirani, na mom omiljenom poslužavniku, uz presavijenu salvetu i šolju toplog napitka. A ja sam samo uživala dok je M vršljao u kuhinji. Tu je i jazz u pozadini, ritam sekcija diže raspoloženje i budnost brže nego dupli espresso.



Lap u lap i deset mekanih jastuka oko mene da svaki ud uživa. Prelistavanje najdražih blogova, odgovaranje na novogodišnje čestitke, rasterećeno čavrljanje na omiljenim grupama. Bookmarkovanje inspirativnih momenata, happiness boost na svakom koraku.


Moka i dalje aktuelna, kada sam bolesna volim da ugađam sebi. Novu šolju ne ispuštam - idelna i za kafe i čajeve. Najmekši tirkizni džemper od angore i tople pamučne čarapice sa tufnama, vuneno ćebe i šal da greje bolno grlo.


Mucu jabuke za užinu. Puna korpa svežeg voća, meda, prirodnih čajeva za jačanje imuniteta, čuvajmo se pred epidemije. Limunada dnevno. Ceđena pomoranža i grejp bez zaslađivača. Mrvica đumbira - čisto da se naviknem na njega.


Cutensils! Sređivanje kutijica sa temperama, koncima, četkicama, dugmićima. Kap parfema i kada ne izlazimo iz kuće, jer bitno je da se osećamo lepo zbog nas samih. Uživanje u novom parfemu koji sam dobila od mame na poklon. Perle i kad smo u pidžami.


Sveće zbog atmosfere, romantike, sreće, Nane, praznika, aroma, svetlucavosti, odsjaja, topline. Sa mirisom jagode, vanile, cimeta. Ljubičasti svećnjak sa plišanim damask šarama i aroma lavande u njemu.


Samo naš dan, kada niko drugi ne postoji. Kada filmovi i knjige postaju stvarnost, kada je držanje za ruke najlepši čin. Kada delimo jednu špagetu i nađemo se na sredini.


Filmovi da probudimo decu u nama. Da se opustimo, usrećimo, rastužimo, zaplačemo, nasmejemo, zapitamo, razdrmamo, inspirišemo i smirimo. Napomena: ovo su filmovi koje morate pogledati makar jednom u životu. Bajkovito i magično. Uživajte! :*


Svideće vam se i ovo

34 komentara

  1. Samo ti odmaraj, Mali, dok je ovakvih postova, sve ti je dozvoljeno! :)

    ReplyDelete
  2. Oh kako zavidim... ne na bolesti, ali na svemu drugom :)
    Odoh i ja sad malo da se ušuškam u produženi vikend koji retko imam, da "odradim" bar delić onoga što si ti pobrojala :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sva sreća, pa na kraju svake nedelje ide jedan vikend. :)

      Delete
  3. Uzivancija! Cista! :D
    Get well soon!

    ReplyDelete
  4. Da znas da ti zavidim (ne sto si bolesna) nego na svom tom uzivanju!! Brzo ozdravi..i nauzivaj se pre nego sto se vratis u stvaran svet.

    ReplyDelete
  5. Divan post! Definitivno potvrđuje da sretni ljudi nemaju sve najbolje u životu, ali izvuku najbolje iz onog što imaju!U brz oporavak uz ovakav tretman za dušu ne sumnjam, ali kome je to uopće u interesu?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! Trudim se da tako bude svaki dan! :)

      Delete
  6. Divota, ne zbog bolesti, vec zbog uzivancije:) A i mi smo uzivali gledajuci ove divne slike:) Srdacan pozdrav!

    ReplyDelete
  7. Pravo uživanje čitati ovakve postove, sve sam lepo zamislila u svojoj glavi.
    I meni je ovo vreme idealno za gledanje filmova i Diznijevih crtaća (što da ne).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, a vikend je za samo tri dana. ;)

      Delete
  8. Divan post,blago tebi. Zelim ti sve najlepshe u novoj godini i da brzo ozdravish. ;)

    ReplyDelete
  9. o dragaa moja, divan post!:))odmaraj, ozdravi!ja sam od sutra u tom silent ususkanom zen modu:)

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Ljubomorna sam, zavidim ti na slobodi i maksimalnom hedonizmu. I meni je i te kako preko potreban odmor i opustanje aaa, uzivaj kad mozes :) Sve najbolje u Novoj ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, sad se moje uživanje svodi samo na sate, a ne i na dane. :)

      Delete
  12. Divan post, jel možeš da napraviš post o tome kako popunjavaš svoju agendu, kako crtkaš po njoj, ja planiram da počnem da zapisujem želje i ciljeve, čak sam i kupila agendu za 2013 al nikako da počnem jer nemam pojma kako se to radi :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vrlo je prosto, a ideje su u novom postu. ;)

      Delete
  13. Odlicno,nenadani "odmor"od svakodnevnog ritma,i ja sam ga imala i bas se iznenadila da je tako lepo biti bolestan:)))A dugometrazni crtaci?Recimo RATATOUILLE:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, pa baš sam skoro razmišljala kako bih mogla da ga skinem i ponovo odgledam. Crtaća i kuhinje nikaaad dosta! :D

      Delete
  14. Kako je inspirativan post, odo da obucem pidzamu, skuvam turski caj, pustim laganu mjuzu, popalim svecice i prepustim se uzivanju :)))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmmmm, turski čaj. Da li je od jabuke? <3

      Delete
  15. Želim da sve ove trenutke sa ovih slika (gde si ih samo našla? <3) prenesem na današnji dan, ali ne vredi, neće da može :P :D

    ReplyDelete
  16. Daaa, od danas je taj režim i kod nas! Minus sauna, plus beba, ali ugađamo jedni drugima i leeepo nam je! Inspirativan post, opuštajući:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beba. Jel može Njanja kod mene umesto bebca? :)

      Delete
    2. Naravno:) I naša pre-beba je bila dlakava, sa brkovima i mijaukala je:)

      Delete
  17. Samo ti uživaj i lijepo odmori, svima nam to treba s vremena na vrijeme :)

    ReplyDelete
  18. ja sam se tako ufurala u lenjstvovanje, kako na posaaao za par dana huh

    ReplyDelete
  19. neka samo se ti odmaraj svima nam dobro dođe

    ReplyDelete
  20. Draga, svi filmovi odgledani makar jednom, neki i vise puta :)
    Uzivaj u odmaranju i opustanju i ozdravi sto pre :*
    Marija S.

    ReplyDelete
  21. Ovo je doba lenstvovanja. Evo i mene momak tera da pocistim nesto, a ja cu "znas da ovih dana ne volim nesto puno da radim" :)Na sve strane slatkisi i slanisi, na dohvat ruke, tamo malo dalje, pa u prolazu do druge sobe. Filmovi skoro svi odgledani. Ozdravi mi brzo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma šta mi pričaš.. Sređivala sam stan više od 72 sata! :)

      Delete
  22. Heheh... Evo januar je pri kraju, a ja jos nikako da se pokrenem!

    ReplyDelete