HomeMade Company - sladoled harmonija

June 01, 2016

Kada kažem leto - prvo pomislim na voće, boje i sladoled. Ovo prvo mogu da jedem dok ne puknem, ovo drugo se uglavnom vidi na mojoj letnjoj odeći, a treće volim više nego išta, al' ne smem puno zbog IRS-a. 

Delim ljude na one koji vole voćne ukuse sladoleda i one kojima oči cakle na mlečne. Ja sam ovo drugo. Uvek kombinujem čokoladu, vanilu i lešnik. I nikada ne ubacujem voćne ukuse u combo, ma koliko oni dobro izgledali zajedno.


Prošle jeseni, pozvana sam u goste u proizvodnju čuvene domaće manufakture - HomeMade Company. Kako sam samo nedelju dana ranije pre tog poziva saznala za IRS i krenula sa terapijom, plakalo mi se od muke. #plaky

Međutim, nakon teških i dugih pregovora, Matija je rešio da krene sa mnom na taj strašni zadatak degustacije najboljih kolača u gradu. Ja naravno nisam odolela, pa sam morala makar jedan griz da im udelim, dok je moj poslovni partner završavao ostatak. 

Imala sam prilike da probam i njihove raw cakes proizvedene bez termičke obrade, od sirovina biljnog porekla, koje ne sadrže šećer, trans masti, brašno, niti bilo kakve sirovine životinjskog porekla.


Kao bloger, retki su trenuci kada ćete na nekoj degustaciji ili promociji moći da uživate bez gužve i cajtnota u kome morate i da okusite, uslikate i proćaskate. Zbog toga smo Matija i ja izuzetno uživali u HMC-u dok nas je direktor Dejan Đorđević lagano provodio kroz odeljenja proizvodnje i pričao anegdote, ali i činjenice, kao npr. da je ova Nugat torta na fotografiji ispod njihova prava maskota!


Dva godišnja doba kasnije, ponovo dobijam poziv da svratim do starog kraja na Palas i probam HMC sladoled. 

Biću iskrena, ja zaista jako volim sladoled. Vrelo proleće ili leto u nastajanju - ne mogu da prođu bez sladoleda. Makar jedanput mesečno nedeljno. Da ne pijem terapiju, jela bih sladoled umesto sva tri obroka... Međutim, kako to obično biva, ono što najviše volite... Cvrc Milojka. 


Ali! Kada sebi ponekad dozvolim da nahranim dušu i oči dobrom poslasticom, želim da jedem proverene i kvalitetne proizvode.

Još jesenas imala sam prilike da se uverim u kvalitet HMC kolača, sastojaka i načina proizvodnje, tako da ni ovaj put nisam sumnjala da će biti drugačije. Matija ovom prilikom nije mogao da mi se pridruži, ali je kasnije imao specijalnu ledenu dostavu.

Iako sam već skoro 5 godina na Vračaru, moj kraj je centar i Palas. Tu sam odrasla, išla u školu, šetala Lecu 16 godina, bila na prvom dejtu sa Matijom, ma proživela čitavu mlados'! I kada sam videla da se uz sam rub parkića na Topličinom vencu otvorio HMC Coffee Room, bila sam jako srećna! Čak sam i jedno posebno slavlje obeležila tamo, sa sve Mićkom (pet friendly ✔) u maminom krilu. 


Vreli, naporan dan rešila sam da popravim na kafi i sladoledu sa Dejanom upravo u Coffee Roomu. Mango je Matijino omiljeno voće i baš zbog toga pristala sam da probam ovaj novi combo: crna čokolada, malina (100% učešće voća) i mango... Oh, my!

Ovaj fenomenalni trio je kriv što je ona rečenica u prvom pasusu na početku posta precrtana! Da mi je neko pričao da ću uživati u voću na ovaj način, verovatno bih ga pitala da l' je lud. 

Da ne bude kako ovaj sjajni tim ljudi ne misli na sve nas, obavezno čekirajte njihov sajt na kome je zaista sve detaljno objašnjeno o svakom proizvodu. Npr. za raw cakes imate tabelu sa brojem ugljenih hidrata, kao i šećernih jedinica, dok su sladoledi podeljeni u različite grupe. 


Mislim da ja ne bih bila ja, da nisam probala i mojito sladoled sa belim rumom! Oh, my x 2...
Biću apsolutno iskrena i napisaću da mi je ovo omiljeni ukus ove sladoled sezone! Savršeno osvežavajuć, taman sladak, a ne gorak ili presladak, sa odličnim odnosom ruma, lajma i naravno mente koju možete videti u komadićima. Preporuka u bold!


Ukoliko ste ikada propustili HomeMade Company negde u gradu (a, iskreno sumnjam u to), na pitanje GDE? odgovaram vam sa: 

Coffee Room, kod Palasa, Topličin venac 17
Kao i Coffee Room prizemlje TC Ušće 


HMC je kao i uvek spreman za igru, pa ovog leta poklanja ''Sladoled za ekipu'' ili 12 lopatica sladoleda po izboru u Coffee Roomu na Topličinom vencu - za sve foto kreativce!

Potrebno je da napravite neku kul fotku na kojoj je HMC sladoled i da je tagujete sa #mysweetharmony, a potom će njihov žiri na svakih 10 dana birati najbolju. Ovo foto-takmičenje traje do kraja avgusta!



Inače, nekako sam skroz ubeđena da vam neće manjkati inspiracije za ovo fotkanje, jer su boje sladoleda opčinjavajuće, a dizajn ambalaže takav da će vam nakon klopanja biti žao da je bacite. 

I za kraj posta, dovoljno je da kažem da sam donela ledenu dostavu sladoleda Matiji i pustila ga da pogađa ukuse na slepo, a onda je oduševljeno zgrabio celo pakovanje i zajedno sa malinom i mangom, odšetao je u suton...


Ovaj post urađen je u saradnji sa HomeMade Company.

Svideće vam se i ovo

20 komentara

  1. Posebno volim kada i ja ovako aktivno mogu da učestvujem u jestivim zbivanjima na blogu. Definitivno najbolji sladoled ikad. Mango/Malina/Čokolada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Važi se! Sledeći put idemo na prezentaciju nove kolekcije nekog brenda šminke ili cipela! :P

      Delete
  2. Kakva ukusna prica :)

    ReplyDelete
  3. Probudila sam se gladna, posle ovog posta ta glad je skocila na stoti stepen! P R E D I V N O!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaha, a ja sam čitavu noć sanjala sladoled! :D

      Delete
  4. Slike su da ih smazes! Bas su mi nedostajali tvoji postovi na blogu :)

    ReplyDelete
  5. Predivan post i savrsene fotografije :)
    www.ivanasworld.com

    ReplyDelete
  6. Moja omiljena poslasticarnica <3

    ReplyDelete
  7. AnonymousJune 01, 2016

    Jao! Dodje mi da prozderem monitor!

    ReplyDelete
  8. Jao sve tako divno izgleda! Snimila sam mesto još odavno i nikako da odem, hvala na podsećanju definitivno idem ovih dana. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno, zaista im je sve perfektno, još služe i Illy kafu + sjajan enterijer - rekla bih da je sve na mestu! :)

      Delete
  9. Wow, divne slike, stvarno!

    ReplyDelete