DIY Uskršnja jaja

April 14, 2017

Hej ljudi, kako ide farbanje jaja danas?

Ja ove godine nisam mogla da se odlučim samo za jedan način ukrašavanja jaja, već sam isprobala čak tri i svaku uskršnju korpicu sam nekome posebno namenila.

Ovih dana sam delila sa vama neke ideje na Instagramu i Insta Storiju, ali sam odlučila da ipak to ostavim zabeleženo i na blogu. Evo lakih i brzih ideja... 

Prvu turu sam ofarbala standardnim bojama iz kesica, ali sam farbala bela kokošja jaja i kratkim umakanjem u boje, dobila sam mat i pastelne boje jaja (dakle, nisam ih premazivala uljem na kraju). Gledala sam da namenski biram komplementarne boje koje bi uz jaja imale i svoje odgovarajuće korpice. 

Ukoliko ne možete da pronađete bela jaja, obična jaja se mogu izbeliti uz pomoć pola čaše sirćeta, koju sipate u vodu za kuvanje jaja i kuvate ih 15 minuta. Boja počne sama da spada, a vi je u potpunosti skinete nežnim trljanjem sunđera. 

Drugu turu sam farbala u bakarnu i zlatnu gel boju koja se super-lako nanosi i brzo suši. Ovde sam već zamislila neke bele ukrasne trake na zlatne tufne. Boje sam nanosila uz pomoć rukavice i utrljavanja gela po površini jajeta.

I treću turu nisam bojila, već sam obična i bela kokošja jaja iscrtala crnim i zlatnim markerom. Ovako natur jaja, odlično idu uz lepa, prepeličja jaja.


Oduvek sam više volela da ja poklanjam, nego da primam poklone. Zbog toga posebno volim običaj nošenja jaja u goste za Uskrs. I kao i svake godine, potrudim se da ih lepo upakujem. Ovo su moja tri predloga za ovogodišnje pakovanje jaja.

Pastelne kutije

Obožavam ove mini kutije za šest jaja. Njih sam ofarbala u boje jaja koje sam im namenila i na roze kutiji sam uvezala mašnu, dok sam tirkiznu kutiju obmotala trakom i u nju umetnula pupoljke frezije. Možete ih obojiti temperama, samo je bitno da tempere ne razblažujete previše, jer ove kutije dobro upijaju vodu.

Mini džak

Običnoj kesi u natur (ili beloj) boji sam odsekla vrh sa ručkama i zavrnula sam je tako da dobijem mini džak. U nju sam upakovala ova neutralna jaja. Na nju možete dodati neku ceduljicu ili zastavicu sa uskršnjim željama. 

Bakarna korpica

Manju korpicu sam u ombre stilu ofarbala bakarnom bojom (marker, lak za nokte, gel boje za jaja) i u nju sam naređala zlatna i bakarna jaja. Ukrasila sam je samo cvećem. 


Sve boje, jaja, korpice, cveće i dekoraciju, nabavila sam u Mercator Hipermarketu
P.S. Tamo imaju i nojeva jaja! 



Ovaj post urađen je u saradnji sa Mercator Centrom.

Svideće vam se i ovo

10 komentara