Enterijeri za obožavanje

October 07, 2012

Nisam u ovom stanu ni dve godine, a već planiram renoviranje. Rekla bih da je do profesionalne deformacije. Uživala sam u sređivanju najsitnijih detalja i kada sam shvatila da je konačno sve na svom mestu - zapitah se: "a šta sad?!". Svaka kutijica, jastuk, sveća ili slika imaju svoj kutak, police su popunjene, boje su odabrane i to je to. Ali ne, ja prosto nisam mirna. Rešila sam da ću se sledeći put više igrati sa jačim nijansama na zidovima, možda luckastim tapetama, ili jednostavno da bacim neki mural u hodnik. I hoću da uramim svoje postere, sve sam smislila - ali trebaju mi prazni zidovi! Ah, ako želim prazne zidove, moram da skidam police sa knjigama, a gde ću onda sa knjigama.. Na pod ne mogu, svakako. 

Imam neke planove da se selimo u veći stan. To znači više prostora za urediti, odnosno neograničeno mesta za sve ideje koje se nakupljaju u meni već godinama. Hej, veća kuhinja!!! Čak imam i jedan kredenac koji bih restaurirala da bude u shabby chic stilu. Ovaj stil je dobar jer ide uz ostale ženstvene stvari - a kuhinja u mom stanu je moje mesto, te zamišljam kako bi se sve one tufnaste teglice sjajno uklopile uz rustičan komad nameštaja. Ali ne previše ženstvenih detalja! Moram da mislim i na moja dva muškarca i kako oni moraju da se osećaju kao na svom terenu. Dakle, kuhinja može da bude feminine, dok ostatak samo bright & cosy.

Pre par godina naleteh na ovaj stan i od tada, on mi je neka referenca za idealan dom. Obratite pažnju na to svetlo, boje i detalje koji su se stopili sa enterijerom. I naravno, tirkiz kao akcenat. 













Svideće vam se i ovo

8 komentara

  1. Sve je divno, ali taj Ikein luster u spavacoj sobi je savrsen! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čak sam mislila da ga naručujem ali ogroooman je!!! Samo za visoke plafone, hihi..

      Delete
    2. E, ali mislim da postoji i u manjoj verziji (listala sam nesto katalog pre par meseci), a super je sto uopste nije skup! :)

      Delete
    3. Joj, pa nisam videla taj manji, ali jesam pikirala jedan sferni, skroz bele boje i malo spljošten na polovima. I tipa bio je oko 1000 din. što je prejeftino u odnosu na one divote u Novoluxu i sl. :)) Ma Ikea, ah!

      Delete
  2. Odlicna je gajba, svi detalji brizno odabrani, i mnostvo prozora, to je to!

    ReplyDelete
  3. Rado bih se ugnezdila ovde:)

    ReplyDelete
  4. U ovakvoj kuci ili stanu da ti bude zao da zivis i nesto pokvaris :)

    ReplyDelete