Miholjsko leto

October 08, 2012

Pogled sa mog prozora prikazuje sunčan i vedar dan, kad ono samo 16 stepeni! Brrrr! Najradije bih se upakovala u neki oversized džemper, ponela čaj u termosu, naočale na nos i pravac park. Ah, ali posao.. Kako ne volim kada imam posla preko glave, a dan je tako divan i mami napolje. 

Nego, da se vratim ja na jesenje sređivanje plakara. Ne podnosim gužve u prodavnicama kada sve one cica mice - pomodarke krenu da se bacaju na stvari i guraju u kabinama za presvlačenje, kao ni ona užasna svetla u tim istim kabinama! Ne podnosim nadrndane i neljubazne prodavačice i sto puta: "A jel' mogu nekako da Vam pomognem?". Ne hvala, samo osmatram, planiram, smišljam uz koju bluzu bih mogla da kombinujem ovu suknju i ne volim kada mi dišete za vratom - jer se osećam nelagodno i kao da motrite da li ću možda maznuti nešto. Dakle, online shopping bi značio kraj mojih muka.

Izdvojila sam komade koji sjajno idu uz ovo vreme, pozitivno utiču na raspoloženje i definitivno ostaju primećeni.

Bluze, košulje i džemperi: upasani u suknje, pantalone, šortseve, zavrnutih rukava, nakrivljeni na stranu da viri jedno rame, ma sve može! Uglavnom se okrećemo tamnijim bojama kada naiđe oktobar, ali ja neću! Ove godine furam boje, pa čak i one na kosi. ;)) I što mekši i nežniji materijali - podrazumeva se. Ako ste u prilici, jedan kašmirski džemperak je obavezan, jer će vam i dušu ugrejati.






Ešarpe, marame i šalovi: nešto bez čega ja ne mogu. Svih veličina, materijala i boja. Na kosi, oko vrata, oko ramena, oko pojasa. Možda još bitniji odevni predmet/aksesoar od džempera, jer ako sam ušuškana u veliki i topli šal, zima mi ništa ne može!




Kape i šeširi: u osnovnoj školi su me zvali Kapica. Posedujem pozamašan izbor najrazličitijih ukrasa za glavu među kojima je dosta pletenih kapa koje smo mama i ja pravile. Kasnije sam pravila mašne i cvetove, kao i broševe koje sam ušivala na te kapice. Moraću negde da nađem fotografije svega toga. U svakom slučaju, mašti na volju kao i sa šalovima.



Čizme, cipele, baletanke: gumene, u boji ili na tufne - moj izbor! Još ako su iznutra postavljene toplim materijalom mojoj sreći nema kraja. U principu, baletanke dolaze u obzir dokle god ne krenu kiše, e onda čizme i to gumene da mogu da gacam po svim barama. Cipele i visoke potpetice samo uz sexy i ženstvene haljine ili suknje - na romantičnim dejtovima, poslovnim sastancima i igrankama with ma ladies.







Torbe, torbe, torbe: najomiljeniji deo aksesoara - definitivno! Pismo i mini tašne za one specijalne prilike, dok što veće torbe za preko dana kako bismo u njih uspeli da smestimo sve one drangulije od novčanika, nesesera, telefona, aparata, agendi i sl. 


Detalji: su važni! Ja lično, rupičaste strukture džempera koristim za broševe i bedževe. Sakupljam ih po bazarima mode, mnoge pravim sama, a neke dobijam i od nane. Nema ničeg lepšeg od takvog ukrasa na npr. jednobojnom blejzeru ili pak reveru sakoa od tvida. Mada, prošle godine sam malo rizikovala, pa sam bedževe kačila i po mantilu.


Nekada davno, patila sam da sve što obučem bude u istoj boji, da se cipele i tašna slažu, da su patterni isti, da ne preterujem. Ali, sve što sam starija i sigurnija u svoj stil, više nemam problem s' tim. Samo mi prilika i raspoloženje odlučuju šta ću odabrati od garderobe, a sve ostalo nije bitno. Danas se ionako sve nosi. Jedna od omiljenih mi kombinacija boja jesu narandžasta i ciklama i to nosim čitav život. Tako da ako mislite da vam ona cigaret suknja crne boje ide odlično uz košulju teget boje - just go for it! - jer za koju godinu i to će biti moderno, kao danas ova moja nandžaraciklama što su je mnogi mrzeli. 



Svideće vam se i ovo

3 komentara

  1. Svidja mi se momenat sa otkrivenim ramenom i bedzevima, to si tako ti! Naravno i izbor ostalog dolazi u obzir, cak i kaisevi sa zlatnim delovima. :)

    ReplyDelete
  2. Ah, Hunter Wellies, zašto su tako lepe i nedostupne, prokletnice!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekad mi dođe da uzmem farbu za gumu i neke stare čizme ofarbam u ove njihove predivne boje.. A i da dođu kod nas, ko zna koliko bi koštale, jer znaš da volimo da nabijamo nerealne cene.. :/

      Delete