Priprema za lazy Sunday

October 21, 2012

Njanja je zahrkao negde među onim silnim prekrivačima. Uspeo je da progura nožne šapice sve do ušiju i da ih istovremeno zagrli ručicama. Čujem, sanja nešto, verovatno kako je konačno uhvatio onog goluba što nam kampuje ispred prozora u kuhinji. M je u sred svog uređivanja online kolekcije ruskih automobila i kamiona (čitaj: monstruma), sluša neku silno dobru listu (mojih omiljenih pesama - zato i jes' dobra) i puši one njegove mirišljave tompuse, koje puši samo kada je elementu. Sviđaju mi se samo zato što šire aromu čokolade ili vanile, inače su bljak, fuj, no-no! Ja sam u fazonu da pišem, nekako mi to prija večeras.. Želim da proluftiram mozak i izbacim stare i napravim mesta za nove ideje. 

Danas nisam mogla da uživam u jutarnjoj kafi, da se razvlačim u pidžami ili da iskoristim podnevno sunce za fotografisanje. Ali sutra hoću i pripremila sam čitav arsenal razonode kako bih bila hedonosta 100%!

Prvo kafa! Pa pošta. Pa tek onda doručak za one dane kada sam razmažena, tj. prženice! Još i sremski sir kao namaz, njami! Eh, tek onda možemo da razgovaramo. 

Sutra (ili već danas) nema šetnje, našetala sam se ovih dana za sve patike, pa ću poslepodne pokloniti knjizi. Uzeh od mama M trilogiju Fifty Shades of Grey da vidim šta se tu toliko zakuvalo, pa moram da je završim što pre - jer su ženeee poludele i već me požuruju da je završim kako bih je slala dalje.


Spremanje ručka: zlatiborska krem čorba od krompira (recept sutra) koju jedemo kao glavni obrok, tako da ako me ne bude mrzelo, odnosno ako se ne budem previše  unela u ulogu razmažene dive, umesiću i domaću pogaču za uz čorbu. Sve to uz sledeću playlist-u: http://8tracks.com/mali-iv/in-the-air-tonight


Veče je rezervisano za sve ostalo. Pisanje, raspoređivanje obaveza sa sledeću nedelju, pripremanje završnice velikih projekata, i grrr.. zar već moram da razmišljam o sledećoj nedelji?! O da, moram.. :(( Ništa, idemo lista, je'an, dva, malo čaja da opa-opa i sedam da završim sve to, kako bih se što pre bacila u krevet i uživala u filmovima.

Imam dva filma na listi, to su Sunshine (2007) koji sam gledala pre mnogo godina, i hoćem ga opet! Fora je u tome što smo poslednjih šest filmova, gledali sa M liste, i sada je došao red na mene! I ja hoću Danny Boyle-a i Alex Garland-a u paketu! S' njima ne možete da pogrešite, tako da bih vam preporučila sve filmove sa njihove liste. Neću pominjati Cillian Murphy-a, jer se podrazumeva da i njegove SVE filmove morate pogledati.

Drugi je Away We Go (2009) Sam Mendes-a (American Beauty npr.) sa sjajnim John Krasinsky-jem koga ste sigurno zavoleli ako ste odlepili na američki The Office kao ja. I skroz simpatična Maya Rudolph koja poseduje taj iskreni smisao za humor. Čitav film je spontan, sladak i idealan za nedeljno veče sa Njim ili Njom.


Odoh spavati malo, da se pripremim na uživanje sutrašnje. :))


Svideće vam se i ovo

12 komentara

  1. Ajme, ja sam čitala 50 shades of grey i moram priznati da kod mene... nema prolaz :D ipak mi je književnost struka pa se teško snalazim u nečemu u čemu nalazim hrpu grešaka :D
    ALI, zabavno je, to moram priznati, i zanimljivo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja valjda idem redom i ova trilogija mi je bila na listi. Počela, čitala i stala na 50 stranica do kraja, obaveze me ubiše i nikako da je završim. A to valjda sve govori, jer da sam otkrila 'toplu vodu' u njoj, pročitala bih je za dva dana. Knjige su u principu ok, samo što je fama oko njih preterana i cena im je zbog toga porasla, kao i naša očekivanja. Ali kada vidim ono 'Bogo' i 'Bokte' na svakoj drugoj stranici, prevrne mi se želudac. :))

      Delete
  2. Ja sam zavrsila sa drugom knjigom, i mogu ti reci da se nemoj rastuziti ako se zaustavis posle prve. Prvu sam progutala za dva dana. Ne moze se reci da je kvalitetno knjizevno delo, ali te zaista natera da sebi postavis hiljadu pitanja, probudi ti seksualnost i koliko god ceo njihov odnos izgledao bolesno, priznas sebi da si barem u nekoj situaciji i ti bila.. Ili se yapitas da li bi nesto uradila drugacije? Druga knjiga vec jako udara na patetiku (barem meni), ali ajde, dacu sansu i trecoj knjizi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E pa to, kada sam već počela, pročitaću sve tri svakako. Ja bih rekla da je slučaj sa ovim knjigama, isti kao i kad su naše 'spisateljice' krenule da se bave romanima, pa eno vidi šta je sada IN na sajmu. Odjednom, sve domaćice čitaju, kupuju knjige, grade neku biblioteku na đubretu od 'romana'. A da ih pitaš koje je godine Ivo Andrić dobio Nobela, gledale bi te kao tele. Šta ti društvo protura i reklamira, to čitaš. Nema više slobodnog izbora.. A moram priznati da je meni više legla priča o sexualnosti u npr. romanima Sidni Šeldona. Ovo je zapravo samo Twilight saga umotana u realnost i malo S&M momenata. :)

      Delete
    2. Upravo! Ti SM momenti su nesto novo, narocito u mainstream knjigama. I zanimljivo je bilo slusati mamu i ostale dame u godinama kako uzivaju u takvim knjigama, kao da je to nesto o cemu svaki dan pricamo sa njima :) Od skoro te pratim, a vec sam redovna. Ceka te nagrada kod mene. Tj. na mom drugom blogu, ne znam da li znas za njega: http://creactiveallaround.blogspot.com/

      Delete
    3. Hehe, naravno da znam i pratim! Pre sam pročitala taj tvoj post i iznenadila se, nego što sam uopšte ovde uočila komentar! ;) Sjajno si to opisala za mame!

      Delete
  3. I zivot je lep! :) Uzivaj bas tako kako si nam opisala,nista manje jer si zasluzila posle svih ovih divnih postova,i za sve buduce koji nas cekaju! :*

    ReplyDelete
  4. Gledala bih ovaj 'Away we go' da se nisam odrekla romantičnih filmova. :)
    Uživaj :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa i nije toliko romantičan koliko je komičan i prijatan! ;)

      Delete
  5. E, pridodajem filmove "must watch" listi... koja se samo povecava, a nikako smanjuje! ;D Nekako u poslednje vreme vise uzivam u serijama. Pogledam jednu epizodu, dve, ili celu sezonu odjednom! Besramno se zabavljam uz limunadice, pa mi je Lipstick Jungle trenutno na downloadovanju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja imam više živaca za serije u poslednje vreme! I to komedije, posebno jer kratko traju i mogu da me oraspolože. Film ipak traje 1:30 - 2:00 sata i nema više toliko dobrih romcom-a, pa se onda vraćam onome što poznajem i što traje nekoliko sezona. :)

      Delete