HRH pizza

November 29, 2012

Recept iz posta: Zucchini pizza sa milinkuvar.com.

Već sam spomenula koliko volim italijansku kuhinju! Ona je verovatno moj jedini guilty pleasure  kada je hrana u pitanju. Zaista svemu mogu da odolim, i slatkišima i vinu i kafi, ali kada je pasta ili dobra pizza u pitanju, potrebno mi je mnogo samokontrole. Pastu jedem samo kada imam vremena da je pripremam - što su retki slučajevi, dok je za pizzu potrebno 15 minuta. Iz zdravstvenih razloga, trudim se iz sve snage da budem vrlo lenja kada je pravljenje testa u pitanju, kako bih na sve moguće načine izbegla konzumiranje ove ludački dobre (ali i nezdrave) klope.

Kao opravdanje, pomenuću da ja jedem samo one prave pizze, odnosno pizze po originalnom italijanskom receptu, što znači tanko testo, sos od paradajza, sveži začini i što manje ostalih dodataka. Kada čujem da je nekome omiljena pizza capricciosa, dođe mi dumrem, jer ne volim pečurke na pizzi i ne volim kilo kačkavalja i ne volim kečap umesto sosa! Moja omiljena verzija je hrskavo testo + sos + bosiljak + vrlo malo parmezana + par listića dobre pršute + pune šake sveže rukole. I ne tri vrste mesa, pa tri vrste jeftinog sira, pa povrće, šampinjoni koji samo natope ono testo pa bude gnjecavo i ne debelo testo! Ali o Parmi nekom drugom prilikom, jer sada želim da vam predstavim neku drugu pizzu, onu koja je omiljena kod mojih gostiju.


Sa ovim receptom sam prošle nedelje gostovala kod mile mi koleginice Milice, na njenom blogu Milin kuvar za koji svi već znate, sigurna sam. Osetila sam takvu čast što mi je pružila priliku da se pridružim njenim sjajnim receptima i fotografijama, da sam se u jednom trenutku uplašila kako moja Zucchini pizza nije dovoljno posebna za takvo društvo. Međutim, svako jelo koje za sobom ostavi gomilu olizanih tanjira, jednostavno mora biti dobro, zar ne? :)

Ovom prilikom želim da joj se zahvalim na predivnom uvodu, kao i na sjajnim komentarima koje sam dobila od vas, divnih ljudi. Recept za superhrskavo testo i Zucchini pizzu možete pročitati ovde: ''Slurp-O-Rama & Cutensils'' - Zato što SVI znaju zašto.


Svideće vam se i ovo

48 komentara

  1. Jooj, mogla bih jesti testo svaki dan. Posebno pastu. :) A ni ja ne volim kad je testo debelo i natopljeno i kada ima pecurke,bljak. Ovaj tvoj recept mi zvuci primamljivo.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ćuti, ne smem mnogo da pričam o zaljubljenosti u testo, ja kao moram da propagiram zdravu hranu. :D

      Delete
  2. mmm sada mi se jede pizza :)

    ReplyDelete
  3. Divnaaaa :) I za mene kod pizze važi pravilo, manje je bolje. Sad me podseti, nikako da ti se pohvalim. Nikao mi je bosiljak ispod lampice. Biće pizza :)

    ReplyDelete
  4. Mali pizza čarobnjak... Moraš nekad ovom narodu sa bloga da prirediš onako kako meni prirediš, ne mogu to reči da dočaraju...

    ReplyDelete
  5. Ja sam verovatno jedina osoba koja ne voli pice, kačkavalj i slične stvari...uopšteno ne volim kada su na pici tople stvari, koliko god to smešno zvučalo, a verovatno i čudno (ne verovatno, sigurno). Jedina pica koju ja mogu da jedem je ona sa nutelom, višnjama i ananasom <3

    ReplyDelete
  6. Mali, odjavicu ti se sa bloga, obalavio sam tastaturu. Tesko podnosim sva ova umeca, slusaj sta ti Matija ovde kaze.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, pravim ti sledeći put kad dodžeš na čaj i kave! :*

      Delete
  7. Pizzaaaa! <3

    ReplyDelete
  8. Blago tebi kad imas kontrole...ja bi na testu (i cokoladi) zivela...a nemam nikakvu kontrolu. Uh, podje mi voda na usta. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja bih, zaista! Ali imam zdravstvenih problema, pa moram da regulišem ishranu. :)

      Delete
  9. Ne znam da li se sjećaš, ali na Pinterestu sam te zamolila za recept za tijesto za pizzu. Hvala! :D Pravim jako slično, samo što ne stavljam bijeli luk. Sinoć sam ga napravila, tako da je ručak skoro gotov. Inace, baš sinoć sam o receptima za pizzu razgovarala s drugaricom preko čije bloga sam otkrila tvoj. Poslije nekih pola sata je rekla: "Sad idem praviti pizzu i da znas da si ti kriva!" Pizza je valjda zarazno jelo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ja sam obećala da ću na ga napisati vrlo uskoro! ;) Hehe, jeste zarazno i u to sam se uverila hiljadu puta! Pizza sekta! :D

      Delete
  10. Ogladnela sam citajuci... :)

    ReplyDelete
  11. uuu ovo izgleda finoooo

    ReplyDelete
  12. Kao da čitam svoje mišljenje o dobroj pizzi. A izgleda ti savršeno! :)

    ReplyDelete
  13. Tek obavih rucak, ali mogla bih odmah ovu tvoju picu:)
    Eto,ja ne znam za ovaj blog o kuvanju, treba ponavljati neke stvari jer ipak se pridruzuju novi clanovi na blogu :) Usput, ja mogu svakakvu picu, od one iz pekare, do originala iz italije.. Samo da je bar malo ukuc PIZZAST ;D haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, svaka ti čast, ja ne bih mogla da pojedem parče one sa ulice, a da nisam skrenula s' uma! :)

      Delete
  14. jummy! love this, love idea of blog.


    hope you ll flw us back. xo

    ReplyDelete
  15. Pre desetak godina, kad sam prvi put bila u Italiji, pitala sam jednog Italijana koje mu je omiljeno jelo. Kaže on meni, pizza Margarita. Kako sam bila razočarana odgovorom tada...
    A sada, Margarita sa mozzaarella di bufala i šaka sveže rukole- top 5:)

    ReplyDelete
  16. Čestitam za čudovit - divan blog.
    Prisrčne - srdačne pozdrave, Lyu

    ReplyDelete
  17. Ma daaaaaj, ovo stvarno nije fer! Pravo je mučenje gledati ovako na ekranu :D Skroz se slažem po pitanju tvog omiljenog komba, pršuta+rukola, zato mi je omiljena pica u gradu u Pizza baru Monte verde, dobra je i u Pomodoru, ali ova prva odnosi pobedu. Što se tiče guilty pleasures, ja bih na slatkišima i džank hrani živela, odricanje mi nije jača strana :( ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilijana, nismo još bili u Pizza baru, šššš. Ne smem da odem tamo, inače mogu da se pozdravim sa novim režimom ishrane. Ali, imam ih na fb-u i balim svaki dan! :D

      Delete
  18. Sad sam pročitala tekstove na trčanje.rs, bravo za inicijativu u sred ovog tmurnog vremena, skroz sam pobornik radikalnih preokreta!:)) Pica može da sačeka april, a sad nas čeka gomila recepata zbog kojih ne grize savest. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Madaaaa, moraću da pravim i one bezobrazno zarazne obroke, jer imam ovde još jedna alava usta da prehranim. :D Tako da ću ih kačiti, samo malo ređe! ;)

      Delete
  19. Ah, pizza, jedan od mojih najvećih grehova... Ni ja ne volim kilo kečapa i ostalih sintetičkih sastojaka, već da stavim sušeni paradajz, malo zelene paprike i sl.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, i ta sa paprikom je odlična! :)

      Delete
  20. tvoja omiljena je i moja omiljena pica, zapravo sve ostalo mi i nisu pice
    nema rukole? nema prsute?
    ja propustam :)))
    dobro je znaci nisam luda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihih, nisi ludaaa! :) Mi samo znamo šta stvarno valja! ;)

      Delete
  21. Pizza kod mene uvijek moze :) Nisam puno izbirljiva, svaki put kad idem negdje na pizzu trudim se da probam nesto drugacije. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa dobro, to je dobar plan! :) I ja volim da probam nove ukuse, ali ima dana kada jedem samo ono provereno, tj. kada mi nije do eksperimentisanja! :) Npr. skoro sam probala pizzu da spanaćem i gorgonzolom i odlepila sam! :)

      Delete
  22. Malo, malo, pa sanjam onu pizzu sa rukolom što probah onomad... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste stvarno bila dobra, to kad je pijaca puna svežeg povrća. :)

      Delete
  23. I kako ja sad da jedem kuvani kupus od juče posle ovakvog teksta?!?! O_O

    ReplyDelete
  24. Od reci do reci si opisala kakvu pizzu ja volim a i kakvu ne volim. :-)
    Da li znas u kojim restoranima ima dobra pizza po "nasem" ukusu s obzirom da reetko imam vremena da se posvetim pravljenju iste...
    Jedno mesto gde je pizza zaista sjajna je La Piazza kod BDP-a a za one koji vole one drugacije pizze, sa puno sira, pecurki i svega ostalog, preporucujem Botako.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Botako ima odličnu pastu, ali su im pizze jednostavno previše.. pa svega. Campo de' Fiori za sada vodi po meni! :)

      Delete