Ponedeljak and Co.

October 29, 2012

Ali ja voooolim ponedeljak, zaista! Evo, probudim se, popijem malo jakog čaja, skočim par puta hop-cup uz neku stvar i sve kuliša, sve može. Po pravilu, ponedeljak je dan za proveravanje novih konkursa. Wish me luck, možda ubodem neki dobar! Osim toga, ponedeljak je dan i za prelistavanje blogova i foruma koje pratim već godinama. 
Zaista nema ničeg boljeg od onog čaja gore, Njanjoslavića iza mene da prede, tople kućice i neiscrpne inspiracije koju upijam na kreativnim portalima. A za vas koji ste na poslu, ako niste danas - sutra ponesite svoju omiljenu šolju od kuće, par kesica nekog mirišljavog čaja ili kafe i napravite pauzu od 20-ak minuta, jer ću da vam naređam tu malo ispod - listing svačega za pregledati i uživati. 

Dakle blogovi! I to oni van Balkana, jer sam ove naše, domaće otkrila tek skoro i još uvek ih nisam sve pregledala. :)) 'Sve'.. Za početak, 10 komada i to pravac sa Bookmarks bar-a:

Decor8
Fellow Fellow

Da se razumemo, ovo nisu food blogovi, jer ću njih popisati u posebnom postu. Ovo su lični, kreativni, dizajn, modni i foto blogovi i to samo prva tura! Većinu pratim nekoliko godina i sve su bolji, u njima pronalazim motivaciju, inspiraciju kada ista presuši, ideje za šta obući danas kada otvorim plakar i zakukam, crafty dane kada mi se stvara nešto, a ne mogu da se odlučim šta ću prvo, itd. 

Ili, kada sam pokunjena, tužna i mrzovoljna, sve te lepe stranice su tu da mi podignu raspoloženje! 


A, bliži se i 1. novembar kome se mnogo radujem, jer me čeka gomila obaveza i sve su sjajne, i ono kao da padnete na dupe koliko su dobre i važne! I ššššš, ne smem ništa sada da vam pričam, ali bićete obavešteni na vreme, ne brinite! :))

Odo' da doručkujem neki zdrav obrok, jer mi je potrebno mnogo energije za ovu nedelju, te moram još od buđenja da vodim računa šta jedem. A, ako budem pravila pauzu, stiže recept od vikenda za moju omiljenu pastu. Ćaooo!

P.s. za ponedeljkomrzce, da vas ćušnem na maštanje.

1. Hmm, pa jeste, stvarnooo, mhm.. Pusti me da se rasanim!



2.  Well, a girl can dream, right? RIGHT? (ostavimo za vikend)


3. Dakle, sve je u stavu! Glava gore, prava leđa, osmeh i maniri.
4. Neuredna kosa - uzdah. Saobraćaj nenormalis - uzdah. Radno mesto - idemo jedan dubok uzdah. Kafa je tu, malo razgibavanja, - uzdah, izdah, počinjemo!


5. Suprotstavljanje šefu? Preuzimanje inicijative? Pored obaveznog, rešiti zadatke i na svoj način?  Znate kako kažu: 'ko reskira, taj i profitira', dakle, znate šta vam je činiti!


6. Ok, a sada malo smart peeps talk.



7.  U slučaju da vam danas i ne ide sve kako ste zamislili! Evo, vidite kako ja, ovaj post sam napisala još jutros u 10h, ali neće i neće da upp-uje fotke, pa to ti je..


8.  Nadam se da na poslu smete da koristite slušalice. Ako je vaš odgovor DA, pojačajte volume na max i pritisnite taster 1, ako je vaš odgovor NE, pritisnite taster 2 i naterajte vaše kolege da čuju neki dobar metal, umesto one TDI playlist-e što vrti jedne te iste pesme.


9. Pokušajte da volite svoj posao. Ili makar da pronađete sitnicu koju možete da zavolite. Sve se dešava sa razlogom i svakog dana smo pametniji, i ako danas prihvatimo makar neku dobrobit koju nam posao pruža, sutra ćemo biti zahvalni na tome i iskusniji. Verujte mi! ;)


10. Hajde, slobodno uzmite jedan, besplatan je!


11. I dok se osvrnete, došlo je vreme da se ide kući. Zato, ako vam sutra bude teško i ako radni sati budu sporo prolazili, samo pomislite na toplinu svog doma, na ljude koji vas tamo čekaju i vreme će proleteti za sekund! 




Svideće vam se i ovo

17 komentara

  1. Black eiffel je super http://blackeiffel.blogspot.com/
    Cup of jo
    http://joannagoddard.blogspot.com/

    Mene ti oraspoložiš!:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, za Cup of Jo znam, to mi je jedan od prvih blogova koje sam počela pratiti, ali za Black Eiffel nisam znala, hvala! :) I hvala još jednom! ;)

      Delete
  2. oh draga moja.....hah..uh jej ...jupi jej ....hip hip hurej...i najzad.divno :))) sto volem tvoje tekstice.super je sta ti se mota po glavi :) pozdravlja te moj a glava.umrljana u neke boje:*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jedva čekam da vidim šta je ta glava smislila kreativno za danas! :*

      Delete
  3. Ja sam upravo obojila moj dan narandzastom čorbom od bundeve. I sad pijem moj omiljeni crni čaj. I odoh da cunjam po tvojim blogovima. :)


    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista ću morati da spremim tu čorbu konačno! :)

      Delete
  4. Srecan i tebi ponedeljak :)

    ReplyDelete
  5. Sretan ponedaljak i tebi!!! Veoma inspirativno. :)

    ReplyDelete
  6. Srećan nam svima ovako divan ponedeljak!

    ReplyDelete
  7. If the music is too loud, you`re too old - točno to sam si danas mislila kad sam se probudila, uključila muziku i skakutala dok sam prala zube :D A inače ne volim ponedjeljak, al moram priznat, nedjelje su puuuno gore :D

    ReplyDelete
  8. Ja ovo čitam u utorak, ali moram priznati da si mi ulepšala dan :) Poslušah te...sedim na poslu, pijuckam čaj i čitam tvoja kreativna dela, a zatim se bacam na posao...Odlično Iv, sve pohvale

    ReplyDelete
  9. Carski! A cudo jedno kako inspirational photos (reci u manjoj meri) imaju uticaj na mene! Prosto zivnem! :))

    ReplyDelete
  10. Koji super happy post :))) odoh sad da provjeravam ove blogove :)))

    ReplyDelete
  11. Joj, dobar post... :)

    ReplyDelete
  12. Jeeej, postigla sam cilj, onda! ;) Danas je već sreda, daaadaaa! Još malo!

    ReplyDelete
  13. nice ;-) super post . srecno s blogovanjem!
    www.lifestylenotesbyaf.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. I ovde ja grlim monitor (blog), a mačka me čudno gleda...

    xx

    Ok, I'm a liar blog

    ReplyDelete