Ljubavni napitak

February 13, 2013

Samo kad bi mi dan trajao 48 sati! :) Ne mogu da stignem sve što želim, ne mogu da napišem sve što hoću i i ne mogu da postignem da vam dam ideje za sve ono što mi se vijori u glavi! Znam da mnogi od vas ne vole dan zaljubljenih, ne slave ga, nisu zaljubljeni, itd. a s druge strane ima onih koji vrlo, pa, obožavaju ovaj dan i zbog njih moram da napišem ovaj post. 

Ako imate tu ludu sreću, te ste od ranog jutra uz voljenu osobu, predlažem da počnete sa slavljem od trenutka kada otvorite kapke. Kafa, čaj, frape, Nesquik - ili da budem konkretnija - latte, cappuccino, mocha, espresso, macchiato, turkish, zeleni, crni, beli, crveni, žuti, voćni čaj, matcha, matcha latte, chai latte, juice, ice tea, milkshake, i tako dalje.

Da li jutro počinjete uz čaj, ceđeni sok ili kafu, to vi najbolje znate. Kao što znate koji od ovih napitaka izmami najširi osmeh na licu vaše bolje polovine. Zato, podesite alarm 15 minuta ranije nego inače, hop-cup razbuđivanje i pravac kuhinja. 

Evo, ja popih jedan latte (ne jutros, već malopre) i tako me je drmnuo da bih blebetala do sutra, a samo smo Njanja i ja u kući + je on, srce malo, zaspao na stolu kraj mene, oprljenih obrva jer sam upalila sveće radi romance inspiracije. :) 

Juče sam vam pokazala kako da napravite ljubavno pismo, dok ću se u ovom postu baviti ljubavnim napitkom. Malo kasnije ću vam dati predlog za serviranje ljubavnih zalogaja, so, stay tuned!

Nekoliko korisnih linkova:
  • Kako da napravite rooibos tea latte (ili bilo kakav tea latte, ako volite mleko u čaju), klik OVDE
  • Kako da napravite dobru penu od mleka i na koji način možete da iskoristite matcha tea (mleveni zeleni čaj, po japanskoj tradiciji), klik OVDE
  • Kako da napravite savršen latte art (to su vam oni oblici u peni od kafe), u ovom slučaju: srce! P.S. Obožavam ovaj kanal, klik OVDE
  • Kako da napravite moku, klik OVDE
  • Kako da napravite ice kafu (nema veze što je zima, uvek možete da zagrejete atmosferu, mrnjau!), klik OVDE
  • Kako da napravite latte i verujte mi, uopšte vam nije potreban ovaj profi espresso aparat, sve to možete i sami kući, klik OVDE
  • Kako da napravite savršeno rozLe milkšejk, klik OVDE
Kada napravite predivnu penu u kafi, frapeu ili chai latteu, možete je dekorisati oblikom nastalim od praha kakaa, matche, cimeta ili Nesquika ako nemate kakao. Potrebne su vam makaze, karton i olovka. Nacrtajte srce (ili bilo koji drugi ornament) na kartonu i izrežite ga makazama. Kada je kafa gotova i dok je pena sveža, prislonite karton s prorezom u obliku srca tik uz penu i pospite tankim slojem praha koji ste odabrali.

Detalji su vrlo bitni, pa obratite pažnju na izbor posude/šolje, na poslužavnik, tanjirić i kašičicu, kao i na salvetu, cveće, slamčicu i ostale sitnice svojstvene ovakvom danu i napitku.


























Svideće vam se i ovo

16 komentara

  1. Mi nikad nismo slavili Valentinovo. E i onda smo ove godine odlučili, nakon što sam ja počela pratiti sve ove divne blogove i dobivati inspiraciju. Pa smo shvatili da je ipak lijepo obilježiti neki takav dan (iako mi to činimo naizmjence tijekom godine), ali sutra će biti dan srca, klišeja i romantike. Pa će vjerojatno past i jedan ovako fin napitak. Valentinovo FTW! :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. O da, kad samo pomislim šta mi je sve praćenje blogova doprinelo u životu! <3

      Delete
  2. Post iskidao, mali. Moj doprinos neće biti jestiv, a i nije za javnost. :P

    ReplyDelete
  3. Jao, pa umirem za svim ovim soljama! <3

    ReplyDelete
  4. A baš sam pre neki dan servirala ljubavni latte. To.. srce, modla.. sve po redu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toooo! Vidiš kako smo romantične! :)

      Delete
  5. Oreo-asticno Mali kao i uvijek :)

    ReplyDelete
  6. Kakva inspiracija!Sve soljice su mi pre, predivne, i nije preterano sa srculencima, sto me inace nervira kod detalja i poklona za Dan Zaljubljenih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trudila sam se da ne preterujem, heheheh.. :)

      Delete
  7. Joooooooj, medenice jedna...dođe mi da počnem slaviti svakodnevno Dan zaljubljenih, ali baš uz ovakve užitke za sva čula :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm, a ko kaže da ne možeš svaki dan imati dan zaljubljenih? Uz tvoju maštu, strast i emocije, vrlo je moguće! :)

      Delete