Pure&mono vs. etno&colorful

June 26, 2013

Ovih dana kako se s bilo kim čujem, svi su potonuli. Dobro, lađe su im potonule i zajedno kukamo na ovo vreme. Ali danas je dan bio savršen za šetnju! Ne znam da li ste to primetili između vaših svakodnevnih obaveza i frke koja se stvara svaki put pred kraj meseca.. Da sam samo imala više vremena, odavno bih otišla da trošim đonove novih patika na keju, jednom ili drugom - a možda i na oba.

Na kraju sam ipak uspela da ugrabim nekih 40-ak minuta za Kusmi Bouquet de Fleur N*108 koji sam dobila u ovomesečnoj razmeni, za isprobavanje novih washi traka koje su jutros stigle iz Srećnog dugmenceta i listanje julskog Ella. Pauziram na 155. stranici, čitam muzičke preporuke i već smišljam nove 8tracks liste. Danas mi se opet šeta ulicama Rija.


Valjda je do vrućine, ili do nedostajanja iste na samom kraju juna - pa mi se gleda Romancing The Stone i čuveni Against All Odds, da zamislim kako jurim blago kroz prašume Južne Amerike i nosim belu tuniku od lana, ukrašenu samo kožnom tračicom tik ispod struka. Hehe, uhvatilo me, šta da radim. 

Valjda je normalna pojava - posebno za ljude mog zanimanja - da imaju tu neku preku potrebu da stalno nešto menjaju u svom životnom prostoru. Tako i ja leti (a trenutno inspirisana bojama, muzikom i filmom) ne mogu da se odlučim da li bih sve presvukla u belo i uživala u skandinavskom stilu, ili bih se pak spustila do Brazila, Meksika i Čilea i tamo pokrala sve one tanane ponjave i ćupove i napravila jednu etno oazu u centru grada. Onda naiđem na šarene, plastične čaše koje sam čuvala za neki izlet, pa ponovo poželim da krečim zidove u petrolej plavu i limeta zelenu.. Dok kada udare temperature iznad 40, maštam o Maroku i jastucima na podu, atrijumima sa lotosovim fontanama i damask šarom na ćilimu.. 

Na tu temu, dok ja presvlačim jastučnice i čas iznosim teget ponjave, čas kopam po plakaru tražeći one mamine prekrivače za krevet u bojama zalaska sunca - evo jedne letnje Pinterest i 79 Ideas inspiracije u vidu enterijera, dizajna i detalja.
























Svideće vam se i ovo

26 komentara

  1. ...hodnik sa zvezdastim lusterima...<3 prepar godina sam naletela na tu ili neku jako slicnu fotografiju i cesto sam joj se vracala i sanjarila...mmm
    sto se ovog leta tice...totalno glasam za Mexico...sareno da se smeje samo od sebe...
    *:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se i ja sam sve više i više Mehiko! Samo mi još pončo fali, ili taj sombrero, miša mu! :)

      Delete
  2. svidja mi se svidja tvoja pozitiva i slike koje si stavila iako nemam pojma o stvarima koje si nabrojala da pijes,slusas i gledas :-P
    pozz

    ReplyDelete
  3. Bogami, Mali, lepo si ga skockao, ali meni se šeta, trči, vozi...

    ReplyDelete
  4. Lepe kombinacije boja i mešavine stilova. Love it!

    ReplyDelete
  5. jao, i ja se cesto lomim izmedju meksika i skandinavije, mada sve vise naginjem mnohromnom. i znam da zvuci cudno, ali u mojoj glavi bas maroko miri te dve krajnosti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne zvuči uopšte čudno, čak, vrlo je logično - samo ja nikada nisam razmišljala o tome. Maroko ima taj minimalizam, ali šareni, u bojama Meksika. Da, to je to. :)

      Delete
  6. Moj izbor je belo, of kors:) A za kusmi sam radooooznala!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuvam ti kad se vidimo ili ti šaljem ako dobijem na lutriji ahahah! :*

      Delete
  7. AnonymousJune 27, 2013

    Volim sto si ucestila sa postovima. Volim.

    ReplyDelete
  8. Ja bih od svega po malo... Bas sve podseca na leto. Checked!

    ReplyDelete
  9. Obožavam skandinavski stil,a još više petroleg plavu i limeta zelenu.
    Koliko divnih boja. Odlične su mi šareni tanjuri i šalice, ogrlica, i ljetni kolaž sa kupacim kostimom, slambošom i biciklima. *-*

    Imala sam na pinterestu hrpu hrpu pinova i došlo je do neke zavrzlame i nestalo mi sve. :O :(
    A već sam i uređenje kuće, i garderobu do kraja života, i svaki jelovnik, i vjenčanej isplanirala.

    Zamišljam si hrpu ljudi u vrtu na zadnjoj slici, dobra hrana i kapljica, lampinjoni i svijeće, tiha glazba u pozadini i glasan smijeh. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E, zato ja imam backup na računaru jer previše cenim sve to, pa se plašim da će neka online baza da ode u nepovrat. :/ O daa, neko dobro vino, recimo od kupine, brusketi, gitara. :)

      Delete
  10. Odlican post! Jako mi se dopada tvoj blog! :-)
    http://jelule.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Hocu belu, plavu, zutu, roze, narandzastu, crvenu, ljubicastu, zelenu, tirkiznu, sivu, crnu, srebrnu, zlatnu... sarenu... Hocu more. Hocu planinu. Hocu grad. Hocu reku. Hocu selo. Hocu kontinent. Hocu da trcim. Hocu da plivam. Hocu da letim. Hocu da skacem. Hocu Norvesku. Hocu Kubu. Hocu Japan. Hocu Tibet. Hocu Afriku celu.....................

    Eto to meni uradi jedan ovakav post i sve ove slike... Hvala ti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahahaha!!! :)))) Hoću i ja, vidiš da nas je uhvatilo! Hoćemo na neki kubanski ples onda? :P

      Delete
    2. To moze uvek! Taman da malo "razmrdam" noge, plasim se da mi se salsa "ubajatila"...
      http://www.youtube.com/watch?v=hCt6SpaRQrw Uzivaj!

      Delete
    3. Idem odmah da slušam! To me odmah podseti na Dirty Dancing 2! <3

      Delete
  12. Taman sam krenula da napisem "najvise mi se svidja prva fotka...", ali se to pretvorilo u "a ne, druga, joj i treca" i sad u stvari mogu samo da kazem da mi se sve svidja i izaziva osmeh :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako, ako, jer sam i ja tako teško birala fotografije za post, nikako nisam mogla da se odlučim, jer sve su LETO! :)

      Delete