Životna playlist-a za opuštanje

October 05, 2012

Mnogo posla, mnogo obaveza, mnogo radim! Od ove promene vremena ne mogu da spavam kako valja, čas uključujem klimu jer mi je hladno i napolju je deset stepeni, a onda već sutradan klima je uključena da hladi. Trenutno čitam biografiju o Tesli od Pištala, te sam se podsetila kako je Nikola spavao samo par sati; radio je do kasno u noć i onda ustajao već u šest. Kako mu je to uspevalo zaista ne znam!

Takav mi je bioritam da bolje radim i stvaram nakon 18h. Sve sam ispite spremala noću i onako kao zombi (hodam sad kao zombi..) odlazila na usmena polaganja i no frx. Al' valjda to ide sa godinama i sve mi teže pada malo sna. Već mesec dana ležem nakon tri, radim projekte u miru i tišini dok M i Njanja spavaju, ali ustajem kasno i osećam se iscrpljeno. Volela bih da dan traje 48h kako bih sve postigla. A još kad se smrači već u 16h - kao da mi je neko ukrao pola energije..

Vreme je za promene i za pripremu pred epidemije virusa. Imam taj neki plan u glavi kako i šta poboljšati po pitanju kvaliteta života, kako se pripremiti za zimu i ne ukeketiti. Pisaću o tome, ali evo sneak peek-a: plan i program trčanja za amatere, vežbe za razgibavanje i odmaranje od sedenja na poslu, hrana za dizanje. Jedva čekam, jer treba nam svima to. Pored svih nenormalnih poslova, uslova za rad, lošeg vremena i hrane, stresa, nespavanja - potrebno nam je da malko častimo telo, organizam i duh.



Zato ću večeras ranije leći, uz playlist-u koju sam pravila tačno pre godinu dana, knjigu i biljni čaj sa medom. Nadam se ranom ustajanju i kvalitetnom danu, kao i dobrom vikendu.


* ideja kako možete upakovati vašu mešavinu čaja i pokloniti je nekome
* Za slučaj da to niste znali, nikada nemojte prelivati čaj ključalom vodom. Uvek koristite vodu zagrejanu na 80 - 90 stepeni, tik pred ključanje kako ne biste uništili sve one zdrave supstance u biljci. Takođe, ako stavljate med ili limun u čaj, nikako u vruć čaj - iz istih razloga. I med se nikada ne sipa metalnom kašičicom, već drvenom ili eventualno plastičnom.


Eh da, evo i te liste, uživajte: http://8tracks.com/mali-iv/lanterna

* Lanterna You know that moment when you hear a melody which is so beautiful and suddenly wish upon being on an empty beach, with only the ocean, the sunset and your own thoughts? Well, this list will give you that moment. 


Svideće vam se i ovo

1 komentara

  1. Lista nije mogla bolje da ide uz post... svakako preporucujem citaocima bloga i ostale liste sa 8tracks profila od Malog!

    ReplyDelete