Post za moju dušu

December 30, 2012

Toliko se radujem ovom postu, imam u planu da ga napišem još od početka serijala Praznični dekor! :) Kako sam se uvalila u gomilu obaveza, ništa što se tiče samo mene - ne postižem. Ovaj decembar je zaista bio sjajan i evo baš malopre pričam M kako ne pamtim da sam poslednjih godina ovoliko uživala u zimi. Ok, fali još samo onaj mekani sneg što škrguće pod čizmama, ali polako, tek smo počeli. Evo nekoliko highlight momenata iz ovog meseca na izmaku.

Predstavljam vam blog po imenu Connoisseur. Sve ono što muški mozak intrigrira, kao što nas žene intrigiraju tufne, mašnice i cupcakes - Matija je rešio da sakupi na jedno mesto. Naravno, ovo nije samo muški blog, pa ako ste kojim slučajem zaljubljenik u automobile, muziku, filmove, hranu, satove, modu, dizajn itd. - ovo je još jedno mesto za vas. A po ovom opisu i ne razlikuje se mnogo od bilo kojeg drugog bloga, zar ne? :) 


Kada sam prošle godine dobila Dolce Gusto Circolo, bila sam najsrećnije dete na svetu! :) Uglavnom sam sve ukuse isprobala i do pre mesec dana mi je favorit bio Latte Macchiato. Kod nas nema ni delić ukupne ponude ukusa kao u drugim gradovima Evrope, pa sam čak pokušavala da naručujem onoj mojoj ženi na Kaleniću neke kapsule. Na moju nesreću, nisam uspela u tom naručivanju, ali sam se obradovala kada sam videla da je Mocha stigla u naše prodavnice - moj novi favorit.


Kako je decembar poslednji mesec u godini, tako po tradiciji, njegove užurbane dane iskoristim za potražnju novog planera. U 2012. jedan divan crveni Emily The Strange planer se družio sa mojim obavezama i moram priznati da se teško rastajem od njega. Međutim, u poslednjem trenutku, uspela sam da naiđem na nešto vrlo zanimljivo. 


Upoznajte kolekciju Gorjuss, za koju predviđam da će svrgnuti gospođicu Emily s njenog trona. Knjižare Vulkan su od pre nekog vremena krcate ovim brendom i onog momenta kako sam naišla na njihove planere - beše to ljubav na prvi pogled. Koji cover sam ja odabrala, otkriću vam neki drugi put. Bitno je da ima sve što meni treba: manji je od A5 formata, ima mat papir na linije, ivice su zaobljene i tvrdih je korica. Džepče na poleđini za papiriće i poruke je dodatni plus. :)


Švrljajući po knjižarama, naišla sam i na novu Nici kolekciju. Sigurna sam da posedujete makar sitnicu ovog brenda, ako ne i pola šolja poput mene. Ja sam dobila na poklon ovu divnu belu sa polarnim medvedom (btw obožavam sve što ima veze sa polarnim medvedima, osim činjenice da su mesožderi) i pravim zimskim šarama. Iskoristila sam je za prvi srk Dolce Gusto moke i time sebi ulepšala dan. Savršena šolja po meni jeste lagana, širokog oboda i ergonomične drške. 


Da li se sećate smaka sveta? :) Jeste, i on se desio, odnosno nije se desio. Taj petak sam provela u šetnji sa dragom osobom, prijateljicom koja ume da me oraspoloži i više nego moka u novoj šolji! Kako ona kaže, mi smo apokaliptične žene i 2013. godina je nadrljala. Tako divan dan, proveden u dobrom društvu, uz osmeh, ljubav i Dejva: Dave Matthews Band - When The World Ends. Smak sveta - nikako, smak razuma - možda.


Sutradan sam bila na Mikser Design Food festivalu. Pored dobre energije, odlične klope i sjajnog dizajna, i sama ekipa je bila fenomenalna! :) Na štandu Melani's Cupcakes mi je prišla jedna sjajna cica sa pitanjem da li sam ja Mali Iv. Beše to Milica, vlasnica čuvenog bloga Poljubi kuvaricu. I tako sam se konačno upoznala sa prvom koleginicom food bloggerkom! Dok smo preko 30 minuta stajale sa sve gigamega aparatima i objektivima oko vrata - i čavrljale o nekim planovima - prišla nam je i Melani lično, da nas posluži njenim slasnim macaroonima i podeli po koji savet i trik.


Pričajući sa organizatorom ovog sjajno skupa, došli smo na ideju da okupimo sve domaće food bloggere i napravimo događaj poput ovog festivala, samo orijentisanog ka fotografijama, hrani i receptima sa blogova. Kako vam se čini ideja da izlažemo na Mikser festivalu? :)

Eh da, bilo je predviđeno da i ja učestvujem, ali kako su mi se organizatori javili tek dva dana pred dešavanje, morala sam da propustim ovu priliku. Ali bitno je da je moje ime izašlo u najavi koja se pojavila na svim živim portalima i u novinama, pih..


Polovinom meseca je došlo vreme za drugu razmenu čajeva. Ovaj put sam ja slala za BiH, a meni je trebao stići paketić iz Novog Sada. Kako mi obaveze nisu dozvolile da se poigram sa dizajnom koverte, slanje sam odložila tek za prošlu nedelju. Provela sam čitavo popodne u ispisivanju poruka, crtajući koverte i kesice, pakujući čajeve i smišljajući način kako da mi ovaj put ne prave problem u pošti.

Komplikacije oko slanja sam rešila tako što sam se pojavila i odlučnim tonom saopštila kako na sajtu PTT Srbije ima pravilnik o slanju namirnica van zemlje, gde je objašnjeno da čajevi SMEJU da se šalju, samo ako su na poklon i za kućnu upotrebu. A kako jesu i na poklon i za kućnu upotrebu i teže svega 50-ak grama, nisu mi pravili problem, već su mi pomogli da popunim formulare za deklaraciju, preporučeno slanje i sve to lepo upakujem. Jedva čekam da moj paketić stigne u Mostar i da čujem utiske! :)


Oni koji prate moj blog na trcanje.rs, upoznati su sa novim režimom ishrane koji sam uvela, trčanjem po snegu i ubacivanjem vežbi u svakodnevne rituale. Hajde da kažem da je to trčanje po mećavi ostavilo najveći utisak na mene i da sam se posle te večeri osećala kao Nil Armstrong danima! Evo malog uvida u taj magičan osećaj moći: Moje prvo trčanje po snegu.

U četvrtak smo u klubu organizovali zabavu čiji je cilj bio sakupljanje donacija za ovu akciju: Stvarno važan maratonski vodič. Delile su se narukvice sa natpisima koji su označavali ono što je nama stvarno važno. Ja sam odabrala zelenu sa natpisom prijateljstvo.


Vremena za odmaranje i opuštanje je bilo vrlo malo. Zato se i toliko radujem ovim praznicima i danima kada ću moći da pogasim sve programe i telefone i samo da se opustim u uživanciji kakvoj Njanja hrli svaki dan. Već imam listu filmova, serija, muzike, tura za šetnju i planova sa mojim bližnjima i ne mogu da dočekam da se sve to obistini, jer nedostajali su mi mnogo, a i ja sam njima.

A tu je i toliko tema o kojima bih pisala, jer moram priznati da sam ovog meseca potpuno namerno zapostavila blog - kako bih uspela da završim sve obaveze u vezi sa poslom. 

Odoh sad da se ugnjezdim u krevet i odspavam jednu dobru turu, kakvu nisam nedeljama! :)


Svideće vam se i ovo

26 komentara

  1. Bravo, Mali, ti si moja superžena! Retko ko može ovoliko za ovako malo vremena... :*

    ReplyDelete
  2. <3 za apokalipticne zene i nov mikser, i nici i gordzs stvarcice:), i sve dobro sto ide u nasoj 2013! :********bilion zilion!

    ReplyDelete
  3. Pre pre dobar post, woooow, jel moze odgovor na jedno pitanjce a ono glasi gde si nabavila ove male kesice u kojima si poslala paket za Bosnu, ja nemam predstavu gde to ima da se kupi a potrebne su mi? Hvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej, hvala! :) Ja sam ih sama pravila od pak papira i starih koverti. :)

      Delete
  4. Baš super post, dobar mjesec. :))

    ReplyDelete
  5. Feel good post, kao i obicno :) Jedva cekam sledeci, nikad dosta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja takođe. Da vidimo šta nam priprema Januar. ;)

      Delete
  6. baš mi je fora ovo s čajevima:)
    sve najbolje u novoj godini!!

    ReplyDelete
  7. Divan post, draga :)
    Hvala sto si mi ove poslednje mesece obogatila svojim blogom...uzivala sam upoznajuci tvoj svet :*
    Uz sve to sam potpuno inspirisana da nakon Nove godine otpochnem svoj blog :)
    Zelim ti divnu, predivnu 2013.godinu, da ti bude puna ljubavi i topline (da izostanu teski i bolni momenti)i da budes uspesna u svemu sto ti je vazno :)
    Marija Stepanovic

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Marija od srca! <3 I ja se nadam da će nam svima 2013. biti bolja i radujem se tvojoj odluci da počneš pisati sopstveni blog. Hvala još jednom hehe. :*

      Delete
  8. Odlican post! Bas ste mi slatke, a samo zbog tvojih kovertica mi dodje da se uclanim u grupu sa cajevima!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, hvalaaa! :) Ako se odlučiš, čekamo te! ;)

      Delete
  9. Ovaj post diže iz mrtvih.Energija - primljena!Hvala i sve najbolje;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! <3 Takođe želim sve najbolje! ;)

      Delete
  10. Ovo je tako lep post ... da sam ga citala dva puta, ostavila za poslednji dan godine kad sam znala da cu doci iznurena i ohladjena kuci, i sesti za kompjuter, uz topli napitak, i gledati nesto lepo :)
    Eto :)

    ReplyDelete
  11. ostani sreckovic...masem ti puzevim rogom iz kucice na tufne i masnicom na repu...*

    ReplyDelete
  12. Eh, da se i sretni dobitnik paketića javi :D Rekao sam da neću čitati ovaj post dok mi ne stigne, da sebi ne upropastim iznenađenje :)

    ReplyDelete
  13. Thumbs up for Connoisseur and the drummer from hell Mateja :)

    ReplyDelete